Nylig innhold av Extra1976

  1. E

    Ølskap

    Har et side by side kjøleskap , er de noen som vet om de går å få koblet fra fryser så den delen kan brukes som kjøleskap? Tenker da å bore noen hull imellom di to delene og sette inn 110 mm rør for å få kjøling fra kjøleskapsdel inn til fryse del. Noen som har jort lignende? Takk
  2. E

    Karbonering på fat

    Er overført fra gjæringskar med filtrering til fat. Og tvangskarbonert på fat. (Har 0,6-0,8 i serveringstrykk) så best å sette serveringtrykk på etter ferdig karbonert ? Eller kan man slippe trykk i fat til f eks 0,8 å koble fra å sette til lagring? (Karbonerer og lagrer på 1 grad)
  3. E

    Karbonering på fat

    Hei, etter karbonering på fat, skrur dere ned til tappetrykk el står de forsatt på karboneringstrykk (har brukt 1,5 bar i 7 dg) ? Evt kobler fra fat til lagring på 1,5 bar Takk
  4. E

    Innfisert øl ?!!

    Bilde av gjæringskar
  5. E

    Innfisert øl ?!!

    Hei, har aldri sett dette i noen av mine tidligere brygg etter øl er tappet (hvite små flak, dette lå kun i side av gjæringskar, luktet og smak va ok. Noen som vet hva dette er ? ( ølet er på fat til karbonering på 1 grad ) Brukte en type gjær jeg aldri har brukt men dette er nok ikke gjæren el?
  6. E

    Sour Ipa

    Hei, når dere brygger surøl , sour ipa , hvordan jør dere med tilsetting av frukt, fruktpure, tilsetter dere i gjæringskar eller tilsetter dere rett i fat?
  7. E

    Ein te fra Lervig

    Hei Noen som har oppskrift til Lervigs gammle sommerøl Ein te, som kansje vil dele☺️ eller anelse hva som kan ver brukt av malt å humle.
  8. E

    Surøl vannjustering

    Tenker å prøve på et brygg surøl. Men hvordan blir/ jør dere med vannjustering? Skal ikke kjelesyrne, Tenker å tilsette bær , når og hvor mye tilsetter man for å få bra smak av bær i ølet?
  9. E

    Gjæring

    11 grader i rommet. Har nå fata alle 3 brygg og dei endte der di bruker å ligge etter gjæring. Så tror de jikk bra, har ikkje smakstesta ennå. Står til karbonering :)
  10. E

    Gjæring

    Hei, spørsmål til forum. Har 3 batcher til gjæring . Stått i 3 og 7 dg på 19 grader. Strømmen gikk inatt å temp va kun 11 grader i mårres . Fikk varme på ijen da. Brukt verdant ipa og safale 05 , bare å tømme ut el kan dette ga bra? Evt noe å jøre ?
  11. E

    Hopstand humle

    Har bunnsul i bryggemaskinen , men når en kjører mye humle i hopstand så har den lett for å bli tett å må rørespade for å få ruska vekk humle under tapping i gjæringskar. Spørmål blir de samme effekt me humlepose el humlefilter til å ha humle i?
  12. E

    Pappbrett til ølbokser

  13. E

    Blichman beergun/boksing

    Hvor lang slange brukes de? Jeg bruker 4mm slange på 1,5 m men er kansje for kort , ølet holder rundt 3,5 grader
  14. E

    Blichman beergun/boksing

    Skal bokse ferdi karbonert øl, tapper med blichman beergun men blir mye skum . Trykk 0,2 hvordan få tappet i boks uten formye skum ? Blir mye svinn av øl
  15. E

    Boksing av ipa/neipa

    Har ikke brukt starsan før men tilsvarene fra finest men de var ikke å få tak i. Men litt forvirret når de står noen plasser skulles med vann etterpå. Når en i utgangpunktet strider mot de
Tilbake
Topp