Nylig innhold av Finn Berger

  1. Finn Berger

    Industripils

    Så vidt jeg kan forstå, prøver du å brygge et øl med usmak (industripilssmak), men uten alkohol :p . Akk ja.
  2. Finn Berger

    Sosial ølsmakekveld i Oslo

    Nei, det er jo den esteren som gir banansmaken - som var tydelig nok. Isoamyl alkohol, derimot, som sammen med eddiksyre danner acetatet, er jo fusel, men den bør ha gått med i produksjonen av banansmaken. Så jeg regner med at det er en annen av de hæyere alkoholene. Godt er det uansett ikke...
  3. Finn Berger

    Industripils

    OK, det gir 69% utgjæring, så det virker ikke veldig urimelig. 34/70 gir jo relativt høy utgjæring, har du vurdert andre?
  4. Finn Berger

    Erfaringer med gjær fra WHC Lab

    Siden det er en cervisiae, kan det ikke være den samme som wlp029 - og det er vel nokså sannsynlig at det er den samme som Køln. Og Køln likte jeg ikke - uten at jeg skal si at det var gjærens skyld:).
  5. Finn Berger

    Industripils

    1.010 virker lavt når du mesker på 74%. Da skal gjærbarheta være nokså kraftig redusert. Hva er OG?
  6. Finn Berger

    Sosial ølsmakekveld i Oslo

    Nei, det kan jeg ikke si. Jeg hadde fokus på H2S'en, som er et annet stoff jeg er rimelig følsom for;). Du må forøvrig få med deg tillegget i den forrige posten min. (Du er så rask:).)
  7. Finn Berger

    Sosial ølsmakekveld i Oslo

    Trur den (Banana Split) er helt på høyden. Nå veit du i alle fall at du ikke er veldig følsom for fusel :p ! Dessertølet ditt på 16% var forøvrig en opplevelse. En sjelden gang må jeg innrømme at sånt øl som jeg egentlig hverken liker eller drikker, kan være fryktelig godt:). Lærerikt!
  8. Finn Berger

    Sosial ølsmakekveld i Oslo

    Ingen. Men det var interessant at folk var enige i at dette hadde kunnet passere som hveteøl (trur jeg:)), sjøl om det ikke er et gram hvete i det. Jeg mener det er en grei balanse mellom de to, men den overskygges - i alle fall for meg - av fuselen i ølet. Men den er neppe gjærens skyld:).
  9. Finn Berger

    Sosial ølsmakekveld i Oslo

    Folk på dine kanter er unnskyldt:). Det er grenser for hva man kan forlange når vi har overlatt til svenskene å drive jernbane her. Det blei for øvrig servert mye veldig godt øl. Jeg er imponert over nivået - men det må ikke skremme folk fra å komme. Alt øl brygga med ærlige hensikter og blod...
  10. Finn Berger

    Sosial ølsmakekveld i Oslo

    Disse kveldene er veldig hyggelige. Det er et tankekors at ikke flere kommer.
  11. Finn Berger

    Dyr i korn

    Det er ikke sikkert det er så galt å ha litt av den holdninga med i grunnlaget for regjeringa :p. (Jeg sier ikke at jeg stemte SP, altså;).)
  12. Finn Berger

    Bruk av Amigase ved trykkgjæring

    Sjekk anbefalt temperatur her: https://fermentis.com/en/product/saflager-w‑34-70/ :). (Men det har dere kanskje gjort?)
  13. Finn Berger

    Dyr i korn

    Joda, kjenner den - og jeg har meska en god del billeøl:). Men aldri mer enn 10%. (Biller i gristen, altså.) Folk har meska verre ting enn det:). Minner forøvrig om historia om bondekona som fant ei død mus i mysukjerret. Hu tok musa opp og strøk godt av pelsen så ikke noe skulle gå til spille.
  14. Finn Berger

    Dyr i korn

    Takk, den var fin! Tips om limfelle var nytt for meg. Det skal rigges!
Tilbake
Topp