Takk skal du ha:)!!
Lykken er stor, det blei ekstremt håpløst å ikke kunne finne fram til tråder og poster. Det var sånn jeg innbiller meg det må være å lide av alvorlig hukommelsestap.
Ikke noe problem å fylle nesten helt opp med staven. Du fyller først på vanlig måte så langt det går. Så trekker du staven nesten opp av flaska og setter staven mot innsida av flaskehalsen helt oppe ved åpningen. Trykker du så lett inn mot sida der, åpner du staven litt, og kan fylle nesten helt...
70 grader er den kritiske grensa under malting. SMM dannes under maltinga, men går du over 70 grader,vil SMM brytes ned til DMS, som så for det meste fordamper. Det er altså lite SMM i malt som er tørka på høyere temperatur, og det er vel så å si alt malt som er mørkere enn pilsmalt. (Dette...
Det er rikelig med DMS etter mesking og oppvarming til kok. Etter 20 min har nivået sunket til omtrent på deteksjonsgrensa, og da er det knapt nok snakk om en usmak. Etter 20 min er det balanse mellom nydanning og avdamping, og det er absolutt ikke noe å vinne på å sitte igjen med mindre SMM.
I...
Jeg bruker natron når steikepannene (emaljert jern) trenger å bli som nye. Rører til en tynn pasta, og lar stå ei stund. Så litt skrubbing, og vips! ...
Har ikke prøvd det på bryggeutstyr. Jeg har ikke problemer med å få kjelene reine. Litt kaustisk soda + en runde med syre etterpå, og så er...
Nei, det er ikke noe poeng i å koke i 90 minutter.
Du koker ikke bort mer DMS. Mengden av det er konstant gjennom kokinga. Du koker bort mer av MMS, som omdannes fortløpende til DMS, men det er mer enn nok igjen av det til at det kan dannes mer DMS under nedkjølinga.
Under gjæringa skrubbes...
Her er det snakk om at kjeden ikke tar det inn. Meny har, men finnes ikke her på Hadeland. Men ser nå at Europris har det, så da får jeg se til å få tak i det.
Øl til nærmere 600 kr literen oppfatter jeg nærmest som en fornærmelse :mad: .
Trudde ikke at jeg noen gang skulle si dette, men: Da bruker jeg mye heller de penga på en virkelig god vin:(. (Men jeg gjør jo ikke det, heller :p .)
Det er i alle fall devis ei myte, som går tilbake på at oppvaskmiddel var tilsatt et sulfonat som blei forbudt tidlig på 1970-tallet, og som nok gjorde glassene nokså uegna til øl. Men de inneholder fremdeles andre sulfonater. Noe av poenget er jo å bryte overflatespenninger - og det er vel det...
Jeg mener BE-134 er den samme som Belle Saison, min gamle fiende.
Nå er det lenge sida jeg sleit med det der. Jeg trur at hvis noen få betingelser oppfylles, vil du ikke få problemer:
- Alt utstyr reingjøres raskt, før det får anledning tl å tørke.
- Alt utsyr som kan plukkes fra hverandre...
Aktiv gjær er alltid best, ja:).
I tilfelle spørsmålet skulle melde seg: Du trenger fremdeles ikke oksygenere om du bruker tørrgjær i en slik starter.
Et alternativ om du bruker fersk gjær og du har en magnetrører: Sett en starter med SG 1.040 (100 gr DME til en liter) 4-6 timer før pitching...
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.