Da har jeg rigga et langsiktig eksperiment: En bjørnunge fylte jeg som jeg pleier, dvs. jeg fyller med skum i halsen helt opp, og korker umiddelbart ("cap on foam"). Disse ser ut som "vanlige" flasker når skummet legger seg. En fylte jeg helt opp uten skum, og så fylte jeg en på "gammelmåten"...
Nedafor en liten artikkel fra det siste nyhetsbrevet til Lalleemand. Jeg mener den gir et argument for å gjenbruke gjær. Det er i og for seg ikke noe vi ikke har hørt mange ganger, men her er i alle fall grunnlaget en studie, og ikke bare anekdotiske data.
Gjengir den her fordi jeg tenker at...
Men gassen krymper vel, også?
Fant denne:
(Jeg tapper ut 0,07 når jeg tar en prøve, og det fikser jeg greit med clingfilm og strikk rundt gjærlåsen. Er det helt dødt i karet, rister jeg litt på det, så utlignes trykket - og så går det seg til:).)
En løsning noen har lansert her på forumet tidligere: Fyll en slange med CO2, og legg enden i et kar med vann:). En kveil med vinylslange fra Biltema koster ikke stort, og bør holde lenge. Bruk en med diameter som passer til å tre ned på gjærlåsen, så blir det veldig enkelt.
Hvor stort volum...
Hvis jeg husker det:). Har fem dunker med pils stående til gjæring nå. Flasker muligens den første i dag, så sjøl om korttidshukommelsen ikke er hva den var - hvilket den sant å si aldri var - så bør det gå bra.
Men det jo synd å kaste bort ei flaske god pils, da;).
hehe - hvis du er virkelig god på det der med karakterstyrke, så er 10 uker omtrent da du bør begynne å drikke pilsen din, om du skal ha den på topp. (Det dumme er jo at den er fullt drikkbar omtrent fra dag 1:) - men den blir faktisk bedre.)
Så når det gjelder å kunne nyte en pils i fulle...
Innabri bra eksperiment!!:)
Det er omtrent hva jeg ville vente. Det er for det første et helt klart bevis på at det å fylle flaska helt opp gir bedre beskyttelse mor oksidering. Dernest forteller det at flaskekarbonering også har noe for seg, enten man nå fyller helt opp eller ikke.
10 uker...
Nei. Humlerike øl er jo uansett ikke lagringsøl. Jeg brygger en rød IPA som er rimelig mørk, og som er så bitter du kan få den, omtrent - og som er ganske solid tørrhumla, også. Den holder seg godt (nok:)), den. Den har i overkant av 11 % krystallmalt: Simpsons Heritage 185 EBC. Og krystallmalt...
Du har den gamle utgaven av How to Brew. Den er fra 2006. Den blei omfattende revidert i 2017, og sjøl om den også etter hvert er gammel, er den vesentlig bedre. Det er utvikla mye ny kunnskap i løpet av de siste 20 åra. (Det er forøvrig ganske nylig kommet en sterkt forenkla utgave, How to Brew...
Jeg trur @loebrygg har testa det.
Jeg gidder ikke. Dette er såpass allment akseptert at jeg synes det er unødvendig - men jeg veldig happy om andre gidder:).
Prøvde å søke, men fant ikke noe. Jeg fant noe fra et par andre som mente det ga mer uklarhet, men det er vrient å legge mye vekt på dem, synes jeg. Jeg har kjørt en serie med seks sh&sh-brygg, og kan ikke si at det var noe jeg la merke til.
Schott klarner rutinemessig med gelatin, trur jeg...
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.