Nylig innhold av Finn Berger

  1. Finn Berger

    To KEG or not to KEG?

    hehe - jeg tenkte på hvor mye det var å gjøre i én omgang. Jeg liker jo å brygge, og jeg har tid til det, så 25 liter av gangen er maks. Jeg trur nok det bærer mot mindre batcher etter hvert, også.
  2. Finn Berger

    To KEG or not to KEG?

    Det ser nok annerledes ut når du brygger så mye. Men å flaske 25 liter er faktisk nokså overkommelig. Trur sjølve flaskinga tok halvannen time nå sist.
  3. Finn Berger

    To KEG or not to KEG?

    Norbrygg i Oslo/Akershus skal ha kurs i fating og fatbruk om ikke så lenge. Så om du bor sånn til at det passer, så er det jo en god ide å melde seg inn - det er det uansett:)! - og bli med på det. Jeg har flaska en del tusen flasker i løpet av de siste 10 åra, og tenker å fortsette med det...
  4. Finn Berger

    Juleølkonkurranse 2025

    Jo, men det står ikke i motsetning til - eller kan erstatte - å meske høyt for å oppnå større smaksfylde. Men jeg aner ikke om de gjør noe sånt. Antakelig ikke; jeg synes ikke butikkjuleølet er så prega av fylde, sjøl om noe av det er godt.
  5. Finn Berger

    Lallemand LalBrew House Ale

    Herregud, jeg sa jo at det var et autolysat :eek: . Jeg veit jo godt at det er det ikke:(. Sorry.
  6. Finn Berger

    Lallemand LalBrew House Ale

    Nei, du har gjort det sånn det skal gjøres:). Det inneholder aktiv gjær, som må kokes for ikke å rote til gjæringa. Men det er altså ikke vanlig gjærnæring; bare et sinktilskudd - hvilket det er veldig fornuftig å ha med. Vørteren inneholder sink fra maltet, men det blir felt ut, og blir ikke...
  7. Finn Berger

    Juleølkonkurranse 2025

    Man kan jo øke mesketemperaturen. Mulig bryggeriene bruker et sånt triks?
  8. Finn Berger

    Lallemand LalBrew House Ale

    Jeg håper jeg ikke har sagt noe annet :eek: ?! Men det bør jo uansett sies:). Så takk! edit: Jeg sa at det var et autolysat og bestod av døde celler. Pinlig! Jeg veit bedre.
  9. Finn Berger

    Deilige bilder!!!

    Det der gir meg akutte Svante-følelser:
  10. Finn Berger

    Tråden for dumme spørsmål.

    En enkel måte å dytte mer smak inn i ølet på uten å få for mye alkohol, er å bruke mer malt samtidig som du mesker på en høyere temperatur. Gjærbarheta på vørteren din synker med ca 4 prosentpoeng for hver grad over 67 grader. Du får da en større andel dektriner, som ikke er gjærbare. De smaker...
  11. Finn Berger

    Tråden for dumme spørsmål.

    Da hadde jeg satsa på humling i whirlpool - eller kanskje bare ei sein tilsetning. (jeg mener å ha hatt god erfaring med å tilsette ved kokeslutt, vente bare litt med å starte nedkjølinga, og så ta en pause på 10-15 minutter ved 80 grader.)
  12. Finn Berger

    Tråden for dumme spørsmål.

    Har du lyst, har du lov. Med tanke på hva er det du lurer på vitsen med det? Konkurransebrygging? Du vil jo få den effekten som tørrhumling har. Spørsmålet er vel hvor mye du vil la malt få dominere over humle. Jeg ville ha tørrhumla, men det er kanskje fordi jeg heller ville ha brygga en rød...
  13. Finn Berger

    WLP013 og svovel

    Jeg har prøvd å brygge pils med annet vann uten at det har gjort noen forskjell. Og det er et vann som er nærmest helt mineralfritt. Jeg har faktisk prøvd med regnvann, også. Så jeg begynner å ta det personlig:). Kanskje jeg skulle prøve å dusje og pusse tenna før jeg mesker inn? Jeg er nok...
  14. Finn Berger

    Tråden for dumme spørsmål.

    Nå koster den ny over 2000, så du skal vite at du kommer til å korke veldig mange flasker i åra framover for å gjøre den investeringa - om du da ikke er i den situasjonen at penger ikke spiller noen rolle. Men om du kunne få en brukt til en fornuftig pris, ville jeg overveid det. Jeg rakk å...
  15. Finn Berger

    Tråden for dumme spørsmål.

    De har aldri sittet fast, så det er opplagt ikke meninga at de skal gjøre det. Og jeg er veldig glad for å slippe det ekstra momentet. Kan jo legge til at den ikke holder på flaskene når jeg korker 29 mm (de gamle Kinn-flaskene) heller. Og det adapteret kan umulig være veldig slitt, sjøl om jeg...
Tilbake
Topp