Nylig innhold av Finn Berger

  1. Finn Berger

    Smaking av hjemmebrygg i Oslo

    Du mener vel ølhønekamp:)?
  2. Finn Berger

    Hvordan tørhumle best mulig med Fermzilla?

    Flushe med CO2 trur jeg har lite for seg. Å gjære en ale under trykk har heller ikke noe for seg - annet enn mot slutten for å karbonere ølet (spunding). Jeg bruker flatbottom. Skrur bare av den ene korken i lokket, stikker ei trakt nedi, og heller humla i gjennom den. Visst kommer det inn litt...
  3. Finn Berger

    Tråden for dumme spørsmål.

    Lag ei muffe av en liten bit vinylslange. Låsen ned i muffa og muffa ned i hullet. Trykk godt til. Det gjør jeg, og det er garantert helt tett. Det bobler som bare det - helt til det er null aktivitet:). Du må spikke til enden på muffa. Skarp kniv, så går det bra.
  4. Finn Berger

    Mela Red Alder

    Det var den ene gode märzenen, det:). Den oppskrifta der er bare kvasi-komplisert. Egentlig er den veldig enkel:). Mørke lagere fra Bayern er bare ikke mi greie - sjøl om jeg sikkert har brygga noen. En gammeldags schwarzbier, eller en mørk tsjekker, er noe annet. Jeg må ha noen røsta toner...
  5. Finn Berger

    Om øl i mediene

    Noen som har hørt om Eidsvoll Turn:)? Den dagen de vinner serien stiller jeg opp med øl ... men det er jo ikke sikkert jeg er der, da:p
  6. Finn Berger

    Om øl i mediene

    Intervallet mellom seriegullene tatt i betraktning får vi håpe holdbarheta på dette ølet er god:). Men det er klart: Man kan jo brygge trøsteøl hver høst:). (Ideen er gratis, Jåttå:).)
  7. Finn Berger

    Smaking av hjemmebrygg i Oslo

    Det var AK som fikser temaøl, ikke AKP;).
  8. Finn Berger

    Mela Red Alder

    Jeg brygga for ikke lenge sida et forsøk på en Nürnberger Rotbier. Den tipper litt over i sukkertøy. 10% Carared og 7% Aromatic blei i drøyeste laget - sjøl om det virker som om det roer seg litt etter hvert. Med litt justering blir det et godt øl, og jeg skal nok prøve igjen. Synes det er et...
  9. Finn Berger

    Mela Red Alder

    Nettopp:). (Jeg har utvida innlegget over litt.)
  10. Finn Berger

    Mela Red Alder

    Jeg er klar over det - men står ved rådet mitt. Melanoidinmalt er skumle greier. Før du veit ordet av det, sitter du med et øl som smaker sukkertøy:(. Det skal sies at jeg nå snakker ut fra erfaringer med Simpsons Aromatic. De sier også at du kan bruke rikelige mengder: Up to 10% Produces a...
  11. Finn Berger

    Mela Red Alder

    Det er nok et såkalt melanoidin-malt. Det funker som en slags "smaksforsterker", gir kraftig malt- og gjerne honningaktig smak til ølet. Forsterker rødfarge, og Weyermann anbefaler å bruke det sammen med Carared av den grunn. Noen bruker det for å herme effekten av dekoksjon - noe som ikke blir...
  12. Finn Berger

    Hjelp meg med å redusere oksygeneksponering

    Da har jeg rigga et langsiktig eksperiment: En bjørnunge fylte jeg som jeg pleier, dvs. jeg fyller med skum i halsen helt opp, og korker umiddelbart ("cap on foam"). Disse ser ut som "vanlige" flasker når skummet legger seg. En fylte jeg helt opp uten skum, og så fylte jeg en på "gammelmåten"...
  13. Finn Berger

    Store kvanta med tørrgjær

    Nedafor en liten artikkel fra det siste nyhetsbrevet til Lalleemand. Jeg mener den gir et argument for å gjenbruke gjær. Det er i og for seg ikke noe vi ikke har hørt mange ganger, men her er i alle fall grunnlaget en studie, og ikke bare anekdotiske data. Gjengir den her fordi jeg tenker at...
  14. Finn Berger

    Deilige bilder!!!

    Men gassen krymper vel, også? Fant denne: (Jeg tapper ut 0,07 når jeg tar en prøve, og det fikser jeg greit med clingfilm og strikk rundt gjærlåsen. Er det helt dødt i karet, rister jeg litt på det, så utlignes trykket - og så går det seg til:).)
  15. Finn Berger

    Deilige bilder!!!

    En løsning noen har lansert her på forumet tidligere: Fyll en slange med CO2, og legg enden i et kar med vann:). En kveil med vinylslange fra Biltema koster ikke stort, og bør holde lenge. Bruk en med diameter som passer til å tre ned på gjærlåsen, så blir det veldig enkelt. Hvor stort volum...
Tilbake
Topp