Nylig innhold av Finn Berger

  1. Finn Berger

    Usmakskurs Oslo og Akershus 16/9-25 kl. 18.

    Dette er et usmakkurs, så spørsmålet til @loebrygg var vel høyst naturlig;)?
  2. Finn Berger

    Porter

    Da har jeg fått ferdig historia om porteren, og lagt den ut. Mange av dere er sikkert mer opptatt av det bryggerelevante stoffet, og det kommer. Jeg klarer bare ikke jobbe i den rekkefølgen:). Sorry.
  3. Finn Berger

    Oslomesterskapet i hjemmebrygging 2025

    Jeg skjønner det; men det er jo hyggelig å treffes uansett:). Du må jo gjerne komme på smakekveldene, også, sjøl om du ikke har eget øl for tida. Mange har med mer enn de drikker sjøl:). Smakekveldene er fryktelig hyggelige. Og øl er ikke det eneste folk har å bidra med til å skape god...
  4. Finn Berger

    Oslomesterskapet i hjemmebrygging 2025

    Ok, jeg har ingen problemer med det. (Stortingsvalget har aldri vært noe problem for meg; jeg er en enkel sjel med visse veldig enkle grunnprinsipper:).) Men sida jeg sitter på arrangørsida av Oslomesterskapet, er jeg veldig interessert i hva valgets kvaler består i:).
  5. Finn Berger

    Oslomesterskapet i hjemmebrygging 2025

    Folkens, her er det snakk om å kjenne sin besøkelsestid! Det er forståelig at folk sitter på gjerdet før stortingsvalget, og venter i det lengste med å bestemme seg. Men det er en fryktelig dårlig strategi når det gjelder Oslomesterskapet i Hjemmebrygging. Vi trenger å vite om folk kommer - og...
  6. Finn Berger

    Samletråd for internettvarp av bryggerinteresse

    Min trofaste følgesvenn i alle mine bryggerår:). Gjør flaskinga til en fest! Jeg har måttet bytte ut den bolten med håndtak som fester korkehodet til søylen. Gjengene blei slitt ut:(. Det er et litt svakt punkt. Gjengene er av messing. Nå har jeg bare en vanlig bolt og mutter, og strammer med...
  7. Finn Berger

    Tråden for dumme spørsmål.

    For en gjennomsnittlig ølbrygger burde det vel være et poeng å være nøyaktig;). Det er i og for seg ikke så farlig om du bare gjør det på samme måten hver gang. Det som er viktig, er å få en forutsigbar prosess gjennom å lære hvordan utstyret ditt og prosedyrene dine funker. Hvis du tar ut...
  8. Finn Berger

    Tråden for dumme spørsmål.

    Du blir ikke kvitt kullsyra på den måten. Jeg aner ikke hvor stor feilen blir, men skal du ha ei nøyaktig måling, må du få ut all gass.
  9. Finn Berger

    For lav OG

    Ta alltid ei måling før koking, så veit du hvor du er, sånn at du kan justere. For å finne effekten av å tilsette mer av noe, er det enkleste å bruke en oppskriftkalkulator: https://www.brewersfriend.com/allgrain-ogfg/ Det gjelder også når du beregner hva OG vil bli når du veit SG før kok...
  10. Finn Berger

    Oppskrifter Kinn Bryggeri

    Simpsons amber har 65 EBC, Fawcett's har hatt 125 EBC, og det er det Ølbrygging og Brewshop sier, men nå står det 90-110 på infoarket deres. Kan de ha endra røstinga litt? Det er ikke noe gæ'ernt med smaken på Fawcett's, men om du bruker det i ei oppskrift som er basert på et malt på 65 EBC...
  11. Finn Berger

    Old Ale, øl for vinteren 2024/25

    Det er vel en god beskrivelse av hva jeg har prøvd :p . Det har stort sett dreid seg om Fuller's 1845 og 19 % amber. Og helt bra blei det aldri, sjøl om det hjalp litt da jeg fikk bytta ut Fawcett's amber med noe mer normalt:). (Fawcett's er sånn ca. dobbelt så mørkt som andre.)
  12. Finn Berger

    NM Historien Vinnere, Finaler med mer.

    Nå er ikke jeg noen statistikkekspert, men jeg trur vi opererer med såpass små tall at det er vanskelig å trekke klare konklusjoner. Men jeg kan jo si at jeg synes old ale er et vanskelig øl å få til. Men samtidig er wee heavy egentlig bare den skotske versjonen av denne stilen, så ...
  13. Finn Berger

    Industripils

    Så vidt jeg kan forstå, prøver du å brygge et øl med usmak (industripilssmak), men uten alkohol :p . Akk ja.
  14. Finn Berger

    Sosial ølsmakekveld i Oslo

    Nei, det er jo den esteren som gir banansmaken - som var tydelig nok. Isoamyl alkohol, derimot, som sammen med eddiksyre danner acetatet, er jo fusel, men den bør ha gått med i produksjonen av banansmaken. Så jeg regner med at det er en annen av de hæyere alkoholene. Godt er det uansett ikke...
  15. Finn Berger

    Industripils

    OK, det gir 69% utgjæring, så det virker ikke veldig urimelig. 34/70 gir jo relativt høy utgjæring, har du vurdert andre?
Tilbake
Topp