Nylig innhold av Håkon

  1. Håkon

    Solgt/Kjøpt Kjele 36L og spiralkjøler

    Har ikke embalering til å pakke det ned.. Tror den er for liten for 60L
  2. Håkon

    Solgt/Kjøpt Kjele 36L og spiralkjøler

    Hei, annonsen ligger ute på finn, bruk den for bilder Kjele 36L og kjølespiral Alt kjøpt nytt på bryggselv.no Kjele 36L med påsveiset muffe og kuleventil 1200,- Kjølespiral som passer til kjele 500,- Hvis begge deler kjøpes følger det med 2*2m silikonslange med quick-disconnects Sendes ikke...
  3. Håkon

    Måling underveis i kar uten kran

    Det enkleste her med minst fare for infeksjon er å kjøpe en ochselsvekt, desinfisere den og slippe den opp i karet og la den være der
  4. Håkon

    Tappe surøl eller er det infisert?

    Sjekk milk the funks eksempelbilder av mugg vs pellicle. Mold Ellers er milk the funk sin Facebook side stappfull av mugg og pellicleentusiaster som elsker å identifisere dette :)
  5. Håkon

    Tappe surøl eller er det infisert?

    Har du smakt på det? Ølet altså
  6. Håkon

    Rehydrering av tørrgjær (diskusjon)

    Leste det opprinnelig på Milk the funk Dimethyl Sulfide , som henter kunnskapen herfra Dimethyl Sulfide – Significance, Origins, and Control.
  7. Håkon

    Rehydrering av tørrgjær (diskusjon)

    Er vell først og fremst dmso som man ikke kan koke bort som av noen lagerstammer blir konvertert til dms. Skal lete opp kilden
  8. Håkon

    Rehydrering av tørrgjær (diskusjon)

    Ingen i boka mi..
  9. Håkon

    Rehydrering av tørrgjær (diskusjon)

    Veldig små organismer også :) Aldri opplevd problemer med det selv
  10. Håkon

    Rehydrering av tørrgjær (diskusjon)

    ..først og fremst acetaldehyd og dms som kan være en direkte konsekvens av underpitching
  11. Håkon

    Rehydrering av tørrgjær (diskusjon)

    1. En liten sjanse for infeksjon fra beholder brukt til dehydrering, feil temperatur på vannet kan ta livet av celler 2. For lite celler for problemfri gjæring og derav usmak. Gjæren kan bli liggende oppå skummet etter pitching og bidra til at gjæring kommer sent igang. Også her en liten sjanse...
  12. Håkon

    Rehydrering av tørrgjær (diskusjon)

    Har faktisk en sur vørter stående nå med en pakke rehydrert (:-)) S-04. Her har jeg bevisst underpitchet fordi jeg ønsker mest mulig estere som bretten kan kose seg med i månedene fremover. Har ikke PH måler, men hvis lactoen har gjort jobben sin skal den ligge rundt 3.4-3.6. Ved brygging av...
  13. Håkon

    Rehydrering av tørrgjær (diskusjon)

    De er håndverkere, og har gjennom sine meritter vist at de virkelig kan det de holder på med. At det de sier kan diskuteres er noe av grunnen til at vi har dette forumet, men "Brewing classic styles" og "How to brew" har unektelig hjulpet svært mange igang. Gordon Strong sin bok er på...
  14. Håkon

    Rehydrering av tørrgjær (diskusjon)

    Hvis du har en vørter med OG 1.050, vil det (og her kan man diskutere i det uendelige) kreve 200 milliarder celler for å gjære ut uten usmak. Et gram tørrgjær tilsvarer (og her varierer tallene) 20 milliarder celler. Mao, du trenger 10 gram. Men, hvis 50% av disse cellene er døde pga manglende...
  15. Håkon

    Rehydrering av tørrgjær (diskusjon)

    Når ledende fagfolk og høyt premierte bryggere har en praksis som de velger å dokumentere i bøker, er det god grunn til å ta dette innover seg. At informasjonen er gammel er en sak, men det betyr ikke at den er gal. Når det gjelder særlig nye bryggere, synes jeg de skal få kvalitetssikret...
Tilbake
Topp