Kjøleskap med tre hull for tappekraner gis bort. Det er ganske stygt, men fungere bra hvis du setter det i kjelleren eller er svært svaksynt. Det er faktisk plass til fire fat i skapet, hvis du bruker list og/eller makt.
Se finn-annonse med bilder her: https://www.finn.no/255013409
Må hentes...
Det kan sikkert hende at det er noen forskjeller, men så lenge CO2 produseres av gjær også i bunnen av tanken vil vel like mye CO2 absorberes i ølet i en høy tank med hydrostatisk trykk, som i en tank med samme trykk fra gass - gitt samme trykk? I toppen av den høye tanken vil nok forholdene for...
Ja, det fungerer jo vanligvis veldig greit for å ha gjæren stående til senere, men synes det er mye styr å dyrke opp nok celler til sterke lagerøl. Da lager jeg heller en helles eller noe annet lett og pitcher fersk slurry. Det har alltid fungert utmerket. Men konklusjonen i denne omgang blir...
Det er et godt poeng, men trykk er trykk, så for et gitt trykk tror jeg vi kan forvente noenlunde tilsvarende resultater på hjemmebryggerskala, selv om trykket hos oss i all hovedsak kommer av trykksatt CO2 i stedet for væskesøyle.
Finnes det noe kunnskap eller erfaringer med høsting og gjenbruk av gjær, når gjæringen har foregått under trykk?
Jeg spør fordi jeg nylig har begynt med trykkgjæring, og mangler erfaring på området. Tidligere har jeg høstet gjær fra øl med lav OG for å bruke til sterke øl, og det har fungert...
Nei, heldigvis. I min sveisegassflaske er det 110 bar. Volumet er i underkant av en liter. Boyles lov sier at produktet av trykk og volum er konstant ved en gitt temperatur, så ved atmosfæretrykk vil gassen fylle ca 100 liter. Med plenty sløsing av gass under vask, desinfisering, etc, varer en...
Som Jens Kristian nevner kan det hende det kun handler om litt redusert karbonering i flaskene, og ikke faktisk redusert skumfasthet. Det er jo ganske enkelt å sjekke. Hvis du reduserer karboneringen på fatet med for eksempel 0,5 volumer og sjekker mot en flaske, får du fortsatt samme resultat?
Det der tror jeg er et veldig viktig poeng. Palmer snakket litt om hop creep i en av de siste Brewstrong-episodene, og nevnte sin hypotese om at bryggere har blitt veldig opptatt av mest mulig aromastoffer i humlen de siste årene, som har gjort at humleprodusentene har blitt flinkere til å...
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.