Hannaas
Norbrygg-medlem
Her er en interessant og lettlest oppsummering av et foredrag om hvordan tørrhumle påvirker øl: The Surprising Science of Dry Hopping – Lessons from Tom Shellhammer
Nå skal man ikke trekke bastante konklusjoner basert kun på forsøket som beskrives, men jeg synes det var interessant at mer humle ikke nødvendigvis gir mer av aromakomponentene man ønsker seg. Det stemmer også overens med mine egne fordommer (og erfaringer).
Men det aller mest interessante er resultatene mht. "hop creep", og forklaringsmodellen som brukes. Jeg var ikke klar over hvor mye dette faktisk kan bety.
Nå skal man ikke trekke bastante konklusjoner basert kun på forsøket som beskrives, men jeg synes det var interessant at mer humle ikke nødvendigvis gir mer av aromakomponentene man ønsker seg. Det stemmer også overens med mine egne fordommer (og erfaringer).
Men det aller mest interessante er resultatene mht. "hop creep", og forklaringsmodellen som brukes. Jeg var ikke klar over hvor mye dette faktisk kan bety.