Det er karbonert noe, så litt av sukkeret er brukt opp. Har sett at flere bruker opp i 12 gram sukker per liter for å ha litt ekstra futt siden kullsyren forlater cider raskere enn vanlig øl.
Hei hei!
Jeg satte for en god tid tilbake to batcher med cider. Jeg brukte Nottingham ale gjær i den ene og English cider gjær i den andre. Disse gjæret ned til hhv. 1.002 og 1.000 så godt fornøyd med det. Jeg kjølte ned gjæringsdunkene før flasking for å få klarest mulig cider. Til flasking...
Sett dem i vann med litt kaustiksoda å la dem stå. Jeg lar dem stå i 4 uker i vann. Resten av limet går da lett av med litt stålull. Men det forutsettes at du har god tid! :)
Sent from my iPhone using Tapatalk
For de som måtte være interessert kan jeg melde om at det "feilskjærte" brygget nå er flasket med ca. 6 gram sukker per liter for CO2. FG ved flasking var 1016 (OG 1074), så alkoholprosenten er någet høyere enn planlagte 6,5%. Ølet luktet og smakte bra ved flasking, ingen tydelige usmaker.
Da...
Da er målingen utført og resultatet ble 1024... så her er vi kanskje ikke helt på viddene? Tror jeg humler på og satser på det beste! Noen som har en hurtigguide i tørr-humling? Åpne lokket og hive nedi humlen?
Overveldende mengde med tilbakemeldinger! Tusen takk! Herlig! :)
Ut fra kommentarene tolker jeg at dette brygget er blitt et eksperiment som like så kan gå bra som dårlig. Det var oppløftende!
Ølet er på sitt 5. døgn med gjæring i dag, og tok utgangspunkt Ægir IPA (begge brygg). Jeg har ikke...
Hei!
Jeg er ny i bryggegamet, og har til nå satt to brygg - ingen ferdig enda.
Første runde ga meg ekstremt mange a-ha opplevelser i forhold til utstyret, temperaturer etc. slik at jeg er usikker på hvordan resultatet blir. Jeg ønsker derfor høre hva dere tror jeg kan forvente av resultat på...
Hei! Jeg var innom Hansabutikken i går for å kjøpe flasker. Fikk beskjed om at de sluttet å selge flasker for ca. 6 måneder siden. Er det bare Vestbrygg som har flasker til 5 kr stykket? Er det noen andre som selger flasker?
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.