Noen tar testing til et nytt nivå. Interessant, og langt på vei på linje med egne erfaringer: https://www.lindhcraftbeer.com/2024/04/pilsnermaltutvardering-del-6-alla-mot-alla/
Er en av de som i årevis har brukt chitmalt i alle oppskrifter der det har vært naturlig. Etter at det forsvant fra markedet har jeg bare erstattet det med oppskriftens basemalt. Og for å være ærlig: Jeg merker absolutt ingen forskjell.
Vet ikke om den flakede varianten har de samme...
Ja, det er riktig. Gjenbrukt gjær fra gjærkake vil gi bra øl selv om den har vært utsatt for alkohol, CO2 og trykk. Men som hjemmebryggere har vi muligheten til å gi gjæren enda bedre vilkår enn de profesjonelle, og potensielt kunne løfte ølet enda et hakk. Det var en tråd her på forumet der...
Hehe, de var sveiset – men uten vakuum. Hadde en grei teknikk på å tømme pakkene for luft i forkant. Det går fint an å sveise 100 my poser om man fjerner støvet. 50 my og mindre, som noen butikker bruker, tror jeg blir vanskelig fordi plasten blir for tynn. Har en kammervakuum-maskin til humle...
Det vanligste er å bruke humlen med høyest alfa som bitterhumle – og en edelhumle som smak/aroma. Det varierer litt mellom årgangene, men tipper at Perle er den bitreste (høyeste alfa) av de du har liggende. Ellers må jeg si at pils og lyse øl ofte blir ekstra vellykket som SMASH. Altså at du...
Ja, det koster litt å ha handelsplattformen i gang, så jeg tok den ned ved nyttår. Har tatt vare på blogginnleggene, så de kan kanskje dukke opp igjen et annet sted senere. Øl og brygging har hatt litt mindre oppmerksomhet her en stund...;)
Satte min første sider på Eldorado eplejuice og Nottingham. Søtet med Fun Light grønn eple i forholdet 1:20. I utgangspunktet ikke noen stor fan av cider, men må si det ble overraskende godt.
Mener at noen bryggerier dusjer litt varmtvann på toppen etter fylling for å få ølet til å skumme opp. Har ikke testet selv, men mulig det kan fungere.
Har sett Angel Yeast her og der, men aldri kjøpt eller prøvd. Kinesisk, så sikkert billig. Har også sett en video eller to med svensken. Hakkebakke-engelsken er i en helt egen klasse.
Min instruks har alltid bare vært å skylle til du når preboil volum på 28-30 liter. Har inntrykk av at mange overtenker prosessen, og får angstanfall om de ikke på forhånd vet om de skal skylle med 12 eller 15 liter. Har forøvrig lagt ned virksomheten. Den la etterhvert beslag på litt for mye tid.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.