Nylig innhold av Holmentoppen

 1. Holmentoppen

  Ønskes Kjøpt Netthandelen 60 liter

  Er det noen som har en superenkel kompaktbrygger stående, og som vurderer å selge? Bør kunne koke 60 liter. Trenger ikke ha pumpe eller kjølespiral, men maskinen må selvsagt fungere.
 2. Holmentoppen

  450g C02 flaske?

  Ja, de er like :)
 3. Holmentoppen

  W34/70 på aletemperaturer uten trykkgjæring?

  I følge @Vladimir sin forskning brukes den av Bernard.
 4. Holmentoppen

  W34/70 på aletemperaturer uten trykkgjæring?

  En liten korreksjon: Hurtigmetoden ga oksidert øl. Det kan selvsagt ha vært en feil fra bryggerens side, men flere andre på forumet har opplevd det samme. Det udrikkelige ølet kom fra en test med WLP830 gjæret på 20 grader. Det tok noen måneder før det ble skikkelig dårlig. Det samme skjedde med...
 5. Holmentoppen

  KegLand med ny can seamer

  Det er tre skruer under hevemekanismen, såvidt jeg husker. Det er viktig at boksen heves i lodd – og at den ikke treffer chucken skjevt. Dette er det første man må justere.
 6. Holmentoppen

  Bootleg Biology Regal Lager Blend

  Det ville vært interessant å teste den etter produsentens anbefalinger – og sammenlignet med: 1) en vanlig lagergjær gjæret på samme måten 2) et ”vanlig” kaldt lagergjærforløp. De to sistnevnte med f.eks. W-34/70.
 7. Holmentoppen

  "Ser oppskriften min grei ut?" -Spør her.

  Du har nok 60-70 IBU fra de 2 første tilsetningene + litt ekstra for de to siste. Ganske normalt for en IPA. Jeg ville nok også syntes det var i overkant. IPA er ikke min favorittstil.
 8. Holmentoppen

  Brygger du for å delta i konkurranser?

  Sjelden, nesten aldri. Men når jeg først har brygget, tar jeg høyde for at ølet vil kunne delta i en eller annen konkurranse – og tapper noen halvliters flasker eller bokser. (Vanligvis skjer det daglige konsumet fra fat eller mindre bokser.)
 9. Holmentoppen

  Bootleg Biology Regal Lager Blend

  Wow, den skal kunne gjære ut 87 % uten at den den inneholder STA-1. Det er faktisk like ”imponerende” som hastigheten. Spørs om jeg ikke må teste den, tross alt :cool: Ser at produsenten påstår den er egnet til Bokkøl. Med såpass kraftig utgjæring er det lite plausibelt. Adelsmerket til bokk er...
 10. Holmentoppen

  Bootleg Biology Regal Lager Blend

  Er kanskje gammeldags, men jeg liker at det tar tid å lage godt øl. Tror nesten det hadde fjernet noe av gleden ved bryggingen om det kom en ny generasjon gjær som ga fullgodt resultat på bare noen dager.
 11. Holmentoppen

  Lagerøl i rettning Bernard

  En evighet siden forrige tsjekker. Spot on på OG, nå venter 3 uker på 11 grader i gjæringsskapet.
 12. Holmentoppen

  Munich malt - Riktig farge?

  Ja, det er ikke munich, ikke engang lys munich. Går ut fra at det var mørk (10 L) munich i oppskriften? Den på bildet består av nesten bare mørk munich (men også noe carafa special, som gjør den enda litt mørkere).
 13. Holmentoppen

  Co2 og tempratur

  Du må tilsette litt mer sukker ved 20 grader enn ved 10 grader fordi et varmt øl har mindre CO2 oppløst enn et kaldt øl. Så summen av CO2 i ølet vil være konstant om det flaskes varmt/kaldt og oppbevares varmt/kaldt. Trykket i en flaske vil likevel kunne øke om den varmes opp. Både gass- og...
 14. Holmentoppen

  Tråden for dumme spørsmål.

  Det er neppe noe å bekymre seg for. I store gjæringskar på tusenvisvis av liter er det nok et reelt problem, men kan ikke huske å ha hørt at hjemmebryggere har opplevd usmak fra autolyse.
 15. Holmentoppen

  Tråden for dumme spørsmål.

  Nja, det er flere typer IPA. De fleste tenker vel på noe amerikansk, og da er det typeriktig å tørrhumle. I en engelsk IPA kan man vel slippe unna med en dugelig mengde i flameout, hopstand eller WP, tror jeg.
Topp