Nylig innhold av hrukin

  1. H

    Hjelp meg med å redusere oksygeneksponering

    Kan være greit å ikke vende på flaska for å fordele sukker(laka) etter korking. Her er en test som viser forskjellen mellom en flaske som er ristet etter flasking og en som er behandlet med respekt. Nå er vel å riste flaska litt å overdrive, men det viser helt tydelig oksidering. Oksidering
  2. H

    FWK for dummies

    Jeg får opp 4,64% på Birraps, sikker på du ikke har tastet inn feil?
  3. H

    Ønsker å kjøpe OKTOBER SL1 adapter

    Hallstein har annonse på finn, der skriver han at de passer til SL1 også https://www.finn.no/recommerce/forsale/item/356713434
  4. H

    Flaskepynt - gullfolie over crown cap?

    Tja, googler du aluminiumsfolie gull får du opp en del treff som du kanskje kan bruke. Alternativt er å drikke masse Leffe Blonde å gjenbruke
  5. H

    Oksygenfritt øl med sjølfanga CO2?

    Er det en mulighet å riste fatet med en liten slant starsan og deretter fylle opp fatet med vann og noen korn med en variant av metabisulfitt. Det burde få fatet så nærme o2 fritt som mulig for vanlige bryggere.
  6. H

    Drept kveik?

    Vet ikke hva maks er, men flere kveiktyper skal pitches på 40 grader. Tipper det er som Finn skriver ikke noe sjakktrekk å gå mye høyere. Når du skriver vannet, mener du at du ikke hadde kjølt ned vørteren i det hele tatt før du heiv opp i kveiken...
  7. H

    Den Store BrewFather Tråden

    Husk profilen du har er bare en presatt grovinnstilling, i alle fall om du brygger litt forskjellig så du må jo ofte inn å gjøre innstillinger uansett. Tenker her på feks trub loss og effektivitet om du brygger et øl med mye/lite humle eller et sterkere øl.
  8. H

    Den Store BrewFather Tråden

    Når du importerer oppskrifter så ligger bryggeren til den som har lagd oppskriften inne som default mener jeg. Har ikke brukt qr kode, men på andre linker jeg har importert så er det tilfelle. Det er opp til deg å konvertere til ditt eget oppsett. Regner med at når du starter en ny oppskrift...
  9. H

    Gjærer denne ?

    Ikke for å kverulere, kun lurer. Hva er man ute etter sålenge man har temperaturkontroll med kjøleskap og starter med trykk. Skjønner at man trykksetter etterhvert på slutten for å kunne få litt karbonering, men det er vel ingen estere man trenger å undertrykke i starten om man har...
  10. H

    For høy OG....

    Kommer an på utstyret du har, men om du har en bunnventil så kan det vel stå en slant der som ikke blir påvirket av hverken skylling eller kok.
  11. H

    Tråden for dumme spørsmål.

    Tror du bare kan kalibrere Rapt pill i det vinduet som du nevner. Det jeg gjorde var og først ta 0 punktet i vann og deretter slapp jeg den i gjæringskaret og tok en måling til. Det blir jo med forbehold at OG er målt med korrekt hydrometer e.l Hadde både Rapt pill og en Tilt i forrige brygg da...
  12. H

    Tråden for dumme spørsmål.

    Hvis du opplever for mye skum med 1,5 m så må du ikke kutte, du må ha lengre slanger evt tynnere. Forutsetter at du har riktig serveringstrykk.
  13. H

    Tråden for dumme spørsmål.

    Tja, tipper det er en gylden middelvei og han sier spesifikt at dette ikke er noe endelig bevis, dvs det ikke er overførbart til alle scenarioer. På de fleste av kompaktbryggerne er det jo ikke whirlpooling uansett, men et filter/filterplate i bunn som tar seg av det grøvste.
  14. H

    Tråden for dumme spørsmål.

    Vet ikke hvor mye trub som er for mye. Her er det en som har testet fire forskjellige muligheter, alt fra ren vørter til kok og ren vørter til gjæring til det motsatte. Ølene ble blind-testet av en hel del folk, blant annet flere sertifiserte øldommere. Det som kom best ut var ren vørter til...
  15. H

    Tapcooler vs duofiller

    Jeg fikk også ny slange, men det som er viktig er at du setter slangen rett inn på magnetventilen uten noe sidestrekk. Dvs ikke dra i slangen for å korrigere om den havner litt skeivt, ta den heller ut igjen og monter på nytt. Ikke så mye som skal til før magnetventilen henger om den har litt...
Tilbake
Topp