Nylig innhold av in.primis.cervisium

  1. in.primis.cervisium

    Øl fra butikk/vinmonopol med feil

    Likeså leverandører, butikker, barer, etc... Det er vel ikke uten grunn at 45 av 50 øl i topp 50 lista over beste øl i Norge på ratebeer er øl som takler varm lagring langt bedre enn f.eks. IPA'er.
  2. in.primis.cervisium

    Blow off tube og hygiene.

    Jeg slipper gjærsølet ettersom jeg bruker defoamer "foam control". Helt genialt produkt.
  3. in.primis.cervisium

    Karbonering på fat

    Ja... det kan bli litt i overkant med 1 bar ved 5 C :D
  4. in.primis.cervisium

    Karbonering på fat

    Det er beergas vi snakker om, og da er det faktisk 2 bar ved 0-4 C fatet skal trykksettes med og serveres med (etter 2 ukers trykksetting). Hadde det vært co2 så hadde det blitt litt mye ja... Hvor vellykket det hadde blitt å flaske med beergas på 2 bars trykk er jeg derimot ikke så sikker på.
  5. in.primis.cervisium

    Nitrogenfylling i Oslo

    Air Liquide har vel 70/30 blanding i 10 litere... Yara har Mapcon® ND20 (Nitrogen/CO₂ 80/20 %) i 20L og 50L og AGA har Biogon NC30 (Nitrogen/CO₂ 70/30 %) i 20L og 50L såvidt jeg vet. Aner ikke hva slags priser de forskjellige firmaene tar for disse. Tror ikke noen har 75/25 blanding i...
  6. in.primis.cervisium

    Karbonering på fat

    Det er jo verdt et forsøk... jeg har forsåvidt aldri prøvd selv. Vil tippe at det er smart å mottrykksfylle i såfall og på så kald temperatur som overhode mulig, med så kald flaske som mulig. Og så korke så fort som mulig... :D Kanskje man vil få en, om ikke like bra effekt, så i alle fall en...
  7. in.primis.cervisium

    Karbonering på fat

    Left Hand brukte lang tid på å finne ut av hvordan de skulle få det til i flaske uten "widget" og så vidt jeg vet så har de ikke gått ut med akkurat hvordan de gjør det...
  8. in.primis.cervisium

    Karbonering på fat

    Om det er Guinness effekten du er ute etter så må du trykksette fatet med beergas ved 2 bar i c.a. 10-14 dager (kaldt). Da bør ølet ikke være karbonert først. Å karbonere ølet først og så servere med beergas vil ikke gi noen Guinness effekt. Det blir bare masse co2 skum... Ikke den silkemyke...
  9. in.primis.cervisium

    Å koke eller ikke koke smakshumle?

    He,he... Sant nok. La oss gi tråden tilbake til OP. :beercheers::)
  10. in.primis.cervisium

    Å koke eller ikke koke smakshumle?

    Så han burde ikke gjøre opp sin egen mening basert på flere forslag, men bare blindt følge deres råd? Han kan høre på hvem han vil for min del... Det beste er vel om han selv bestemmer hvem han vil eller ikke vil høre på? Ja. Alle dere 2 var enige om at jeg tok feil. Eller vent nå litt. Det...
  11. in.primis.cervisium

    Å koke eller ikke koke smakshumle?

    Jeg brygger faktisk veldig mye veldig lavhumlet øl. Cream Ale, Pils, Bock, Bitter, Altbier, Steam Beer, Mild, Dry Stout, etc. Det er faktisk i den forbindelse at jeg har begynt å gå bort i fra senhumling. Jeg synes ikke det gir meg noe. Og jeg vet det ikke er humla fordi jeg importerer 1 gang i...
  12. in.primis.cervisium

    Å koke eller ikke koke smakshumle?

    Nei. Og da er det selvfølgelig umulig. Fordi du er jo fasiten, ikke sant? Om du ikke har smakt det så finnes det selvfølgelig ikke noen mulighet for at det eksisterer. Det burde jeg ha skjønt... :rolleyes: Ironisk nok synes jeg at en humle som f.eks Polaris kan selv etter 60 minutters kok gi...
  13. in.primis.cervisium

    Å koke eller ikke koke smakshumle?

    Er vel ikke det jeg sier. Jeg sier vel at jeg synes jeg får så lite ut av å ha i aroma/smaks humle i koken på lavt humlede øl at jeg like gjerne dropper det. At det blir så lite aroma av det at det ikke har noen hensikt for meg og at jeg ikke får noe smak ut av det heller. Eller om smaken er der...
  14. in.primis.cervisium

    Å koke eller ikke koke smakshumle?

    Har du noensinne smakt en IPA med bare bitterhumle? Er aromaen og smaken fra IPA'en du nettopp drakk fra senhumling eller fra gjæren og malten? Er posten over din subjektive mening eller ubestridelig fakta? Det er din subjektive mening at senhumlede IPA'er har MASSE aroma og humlesmak og at...
  15. in.primis.cervisium

    Å koke eller ikke koke smakshumle?

    Nei... Jeg mener absolutt alle typer øl. Pils, Belgiske, Hefeweizen, Pale ale, Bitter, Porter, Stout, Mild, etc. Jeg synes ikke det er noen merkbar forskjell på om man humler på 60, 15 og 5 eller 60 og 15 eller kun 60 min. Jeg synes ikke det gir noen smak eller aroma... Kun bitterhet. Jeg synes...
Tilbake
Topp