Det er mulig jeg er fryktelig treig, men jeg skjønner fortsatt ikke om alle øl fra Oslo er lagt ut, og evt hvor. Jeg finner i alle fall ikke ølet jeg deltok med (63351) noe sted.
Hei,
Et sikkert utilfredstillende men dog godt svar er å skaffe deg boka Moderne Hjemmebrygging. Der finner du de fleste formlene du trenger, basert på metriske mål.
Jeg har drevet maltbrygging i et års tid, og har ikke tatt i bruk noen kalkulatorer annet enn mcmalty for gjærberegning. Mine...
bruk ca 1 - 2 dl på ti liter øl. La det koke en liten stund, slik at du tar kverken på det som måtte være av infeksjonsfare, og la det stå med lokket på til du har det oppi omstikkingskaret.
Hvor mye sukker avhenger selvfølgelig av hvor mye kullsyre du ønsker i ølet ditt, 6 g pr l regnes vel å...
Hei,
det korte svaret er nei. Jeg fyller først i sukkerlaken i omstikkingskaret, før jeg bruker en slange som er lang nok til å rekke fra gjæringskaret til bunnen av omstikkingskaret. Da får du en fin flyt uten skumming eller merkbar tilførsel av oksygen.
I tillegg er det som andre er inne på...
Hei Ketil
her er noen svar i alle fall. Råd nummer en: kjøp boken Moderne Hjemmebrygging. Den er på norsk, kjapp å lese gjennom og du lærer alt du trenger å vite de første gangene du skal brygge øl, ekstrakt- eller fra bunnen av. Det gjorde jeg, og jeg hoppet rett på maltbrygging. Det skal...
Hei,
satte min første porter i går, og landet litt feil på temperaturen under meskingen. Er derfor interessert i å høre om noen har noen vurderinger av hvordan dette vil påvirke det ferdige ølet.
Porteren er en inspirasjon av Nøgne Øs variant, men med noen variasjoner i humle- og maltbruken...
Min erfaring er at vann fra springen i gjærlåsen ikke har skapt noen problemer. Hvis du er redd for å trekke vann ned i brygget når du tar av lokket er det bare å tette låsen med tommelen (eller noe annet) så unngår du det..
Da var mine flasket også, landet på FG 14. Wlp 051. Hele batchen tørrhumlet på en liten håndfull willamette, samt en kvart kanelstang. Ingenting å utsette på aromaen i alle fall.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.