Nylig innhold av Ingar J

  1. I

    Resultater NM 2012

    Det er mulig jeg er fryktelig treig, men jeg skjønner fortsatt ikke om alle øl fra Oslo er lagt ut, og evt hvor. Jeg finner i alle fall ikke ølet jeg deltok med (63351) noe sted.
  2. I

    Resultater NM 2012

    Hei, når kommer resten av dommerskjemaene fra Oslo?
  3. I

    Resultater NM 2012

    den er god. takk.
  4. I

    Resultater NM 2012

    er det slik at alle skjemaene skal ligge ute nå? Får nemlig heller ikke mitt opp, hverken i IE, firefox eller chrome...
  5. I

    Diverse formler

    Hei, Et sikkert utilfredstillende men dog godt svar er å skaffe deg boka Moderne Hjemmebrygging. Der finner du de fleste formlene du trenger, basert på metriske mål. Jeg har drevet maltbrygging i et års tid, og har ikke tatt i bruk noen kalkulatorer annet enn mcmalty for gjærberegning. Mine...
  6. I

    Wit Nøgne Ø

    Hei, planlegger et forsøk på en wit i løpet av sommeren selv. Ang koriander og appelsinskall, bør det inn på slutten av kokeprosessen? Hvor lenge?
  7. I

    Guidet "Hjemmebryggeromvisning" på Ringnes Bryggeri, Gjelleråsen

    Jeg må dessverre også melde avbud nå i siste liten. Kos dere!
  8. I

    Datoer for innlevering av øl til flaskekonkurrasen

    Jeg lurer på en liten ting - når kommer dommerpanelet til å sette i gang smakingen. Nemlig litt sent ute med karboneringen her...
  9. I

    Sukker eller druesukker til karbonering?

    bruk ca 1 - 2 dl på ti liter øl. La det koke en liten stund, slik at du tar kverken på det som måtte være av infeksjonsfare, og la det stå med lokket på til du har det oppi omstikkingskaret. Hvor mye sukker avhenger selvfølgelig av hvor mye kullsyre du ønsker i ølet ditt, 6 g pr l regnes vel å...
  10. I

    Sukker eller druesukker til karbonering?

    Hei, det korte svaret er nei. Jeg fyller først i sukkerlaken i omstikkingskaret, før jeg bruker en slange som er lang nok til å rekke fra gjæringskaret til bunnen av omstikkingskaret. Da får du en fin flyt uten skumming eller merkbar tilførsel av oksygen. I tillegg er det som andre er inne på...
  11. I

    29.01.2011 Hjemmebryggerdager hos Nøgne Ø

    hei, noen som husker hvor mange flasker som skal sendes inn? Ellers annen info som bør være med (skjønner at jeg bør legge ved navnet mitt:-)?
  12. I

    Nybegynner som trenger råd

    Hei Ketil her er noen svar i alle fall. Råd nummer en: kjøp boken Moderne Hjemmebrygging. Den er på norsk, kjapp å lese gjennom og du lærer alt du trenger å vite de første gangene du skal brygge øl, ekstrakt- eller fra bunnen av. Det gjorde jeg, og jeg hoppet rett på maltbrygging. Det skal...
  13. I

    temperaturproblemer - første stegmesking

    Hei, satte min første porter i går, og landet litt feil på temperaturen under meskingen. Er derfor interessert i å høre om noen har noen vurderinger av hvordan dette vil påvirke det ferdige ølet. Porteren er en inspirasjon av Nøgne Øs variant, men med noen variasjoner i humle- og maltbruken...
  14. I

    Gjærlås

    Min erfaring er at vann fra springen i gjærlåsen ikke har skapt noen problemer. Hvis du er redd for å trekke vann ned i brygget når du tar av lokket er det bare å tette låsen med tommelen (eller noe annet) så unngår du det..
  15. I

    29.01.2011 Hjemmebryggerdager hos Nøgne Ø

    Da var mine flasket også, landet på FG 14. Wlp 051. Hele batchen tørrhumlet på en liten håndfull willamette, samt en kvart kanelstang. Ingenting å utsette på aromaen i alle fall.
Tilbake
Topp