Nylig innhold av Jan-Andre Nave

  1. J

    Speidel 20 effekt

    Fyll vatn til rett over varmeelementa, tilsett pbw, og start koking. Det kan hende du har ett fastbrent belegg på varmeelementet som vil løsne da. :)
  2. J

    lav effektivitet på Speidel

    Tipper at 1.8 og grovere er for valsemøller med 3 valser. Eg har landa på 1.2mm som standard.  :biersmile:
  3. J

    feil i oppskriftene hos Castlemalt

    Synes igrunnen det ser greit ut :)
  4. J

    Speidel 50

    La det gjære ut, drikk opp, og prøv på nytt :D Øl blir det likevel  :) Å skylle med 1l pr. kg malt som tidligere nevnt her, er greit å legge seg på :)
  5. J

    Malt i vørteren under avrenning/sparging?

    Har gått til innkjøp av en stor labb-dunk, der passer ørene på Speidelen "rett på". Da kan speidelen stå der og renne av seg, og en kan skylle med siste rest, uten at vannet stiger over maltrøret. Alternativet er å tappe av f.eks 10 liter vørter før en begynner å skylle ;)
  6. J

    Speidel 50

    Mer skylling, så får du mer øl ;)
  7. J

    En annerledes verden *første brygg 20L*

    Sett vannet til varming kvelden før du, samtidig som du kverner malten :) Da er det bare å tusle ut i tøflene om morgenen, og ha i malten. En grei "tjuvstart" :)
  8. J

    Flaket ris til en "Thai-øl"

    Laga en lys pils med 60% pilsnermalt, 18% flaka mais, 18% flaka ris, og 4% hvete. Den blei fantastisk god!! Northern Brewer som bitterhumle, og saaz & cascade som smak&aroma. :)
  9. J

    första brygg imorn

    Vi havna på 1.2mm åpning på kverna uten kondisjonering! Lykke til!!!
  10. J

    Erfaring med Bielmeier?

    Har hatt to slike kjeler. Den første røyk etter bare 14 dager & drøyt 4 oppkokinger, men bryggeland ordnet opp, og sendte ny. Den har nå fungert i 8 mnd, og blir brukt til å varme skyllevann. Termostaten er unøyaktig, så vi bruker eget termometer......
  11. J

    Hvilken pale ale blir dette? Har noen en oppskrift?

    Framgangsmåte på BIAB må du nesten leite litt her inne, det har eg null erfaring med. Eg hadde kokt denne i 60 min ifrå eg hadde god kok :) Eg hadde forresten ikkje begynt med dette i kveld, det tek gjerne lenger tid enn du trur, iallefall første gongen, og med mindre du likar å sitte lenge...
  12. J

    Hvilken pale ale blir dette? Har noen en oppskrift?

    Tolkar det slik at han har fått malt ferdig beregna for 20-25 liter, og 100 gram Cascade......
  13. J

    Hvilken pale ale blir dette? Har noen en oppskrift?

    30g Cascade v. 60 min, 30g Cascade v. 15 min, og 40g cascade v. 1 min :) 1 time mesking på 66 grader. Behøver ikkje gjerast so avansert i starten :)
  14. J

    Diverse småtteri gies vekk (Oxygen flowmeter, kjøler, whirlpoolrør) - Alt Borte

    Tar gjerne ett flowmeter ;) Ta det med på neste Malakoff-festival ;) Øl i byte, fekk du no i år ;)
  15. J

    Innspill på innkjøp av diverse råvarer

    Gå ikkje over bekken etter vatn, seiast det ;) Bor du like ved utsalget til petit, kan du jo handle lokalt, og slippe dyr frakt på varene, og du kan få ferske råvarer når du trenger det  :skitbra:
Tilbake
Topp