Har gått til innkjøp av en stor labb-dunk, der passer ørene på Speidelen "rett på". Da kan speidelen stå der og renne av seg, og en kan skylle med siste rest, uten at vannet stiger over maltrøret. Alternativet er å tappe av f.eks 10 liter vørter før en begynner å skylle ;)
Sett vannet til varming kvelden før du, samtidig som du kverner malten :) Da er det bare å tusle ut i tøflene om morgenen, og ha i malten. En grei "tjuvstart" :)
Laga en lys pils med 60% pilsnermalt, 18% flaka mais, 18% flaka ris, og 4% hvete. Den blei fantastisk god!! Northern Brewer som bitterhumle, og saaz & cascade som smak&aroma. :)
Har hatt to slike kjeler. Den første røyk etter bare 14 dager & drøyt 4 oppkokinger, men bryggeland ordnet opp, og sendte ny. Den har nå fungert i 8 mnd, og blir brukt til å varme skyllevann. Termostaten er unøyaktig, så vi bruker eget termometer......
Framgangsmåte på BIAB må du nesten leite litt her inne, det har eg null erfaring med. Eg hadde kokt denne i 60 min ifrå eg hadde god kok :) Eg hadde forresten ikkje begynt med dette i kveld, det tek gjerne lenger tid enn du trur, iallefall første gongen, og med mindre du likar å sitte lenge...
Gå ikkje over bekken etter vatn, seiast det ;) Bor du like ved utsalget til petit, kan du jo handle lokalt, og slippe dyr frakt på varene, og du kan få ferske råvarer når du trenger det :skitbra:
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.