Jeg har brygget en Dark Ale fra Coopers. Det ble et meget godt øl. Jeg brukte gjæren som fulgte settet og Coopers brewing sugar.
Ølet ble bare bedre og bedre jo lenger det ble lagret. Etter 5 1/2 uke var det desverre tomt men også best på smak.
Kansje lurt å bruke noe som ikke forandrer smaken...
Takker for svar.
Da rister jeg titt på dunken hver dag så får vi se om det sjer noe.
Hvis ikke den går ned noe særlig, kan ølet flaskes? Eller vil flaskene sprenges av ettergjæringen.
Jeg brukte den gjæren som fulgte med i settet. I.flg Vin og Bar skulle den holde.
Regner med at det ble nok luft ettersom jeg rørte kraftig og lenge i dunken for å være sikker på at all maltekstrakten var oppløst i vannet.
For 14 dager siden satte jeg en batch med Santas Winter varmer (ølsett).
Den hadde OG 1.050. og temp på ca 22 grader.
Etter et døgn putret det livlig i gjærlåsen, dette vedvarte noen dager for så og avta til bare et plopp i ny og ne. Da var tempraturen på 20 grader.
Nå har jeg tenkt å flaske...
Sendte en mail til Andy Biggs som har laget siden og her er svaret jeg fikk:
Hi Jan,
Some of the fonts I use do not support the Scandinavian/Norwegian letters. But next time I do an update to the site I will make sure I add them to all the fonts that do support the letters. That way at least...
Dette var litt flaut. :doh: Har en oechsler vekt med flere forsjellige skalaer og har selvfølgelig brukt feil skala.
Sånn er det å være nybegynner.
Ser ut som jeg har en vekt på 1.044, dette stemmer jo litt mer.
Men takk til alle som har engasjert seg.
Dobbeltsjekket skalaen på oechsler vekten og det var 117 som så vidt jeg forstår er 1.117 :jaha:
Det er også et farget felt på skalaen som indikerer ca. startvekt på øl. 117 ligger endel høyere enn dette.
Frydenlund, du har jo samme oechsler vekt selv så det er bare å sjekke.
Har forøverig...
Målingen ble utført ca 5 minutter etter jeg tilsatte gjær.
Jeg brukte 22 l vann.
Betyr dette at jeg kan få et altfor sterkt og usmakelig øl?
Går det an å redde dette?
Nå har det stått et døgn og det putrer livlig i gjærlåsen.
Hei har akkurat satt en Coopers Wheat Beer fra ølsett med 1kg Muntons beerkit enhancer og Safbrew WB-06 gjær :beersmiley:
Var litt rask på labben og rørte inn gjæren før jeg brukte oechsler vekten. :doh: Målte den da til 1.117.
Er dette et mål som kan brukes til utregning av alkohol eller...
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.