Nylig innhold av janmb

  1. janmb

    Oppskrift Kinn Vestkyst

    Dette er nøyaktig det jeg gjør med bryggene til Kinn - bruk beersmith/beercalc eller lignende og juster IBU med litt humle på 60 (i tillegg til standard oppskrift)
  2. janmb

    Oppskrift Kinn Vestkyst

    For min del bryter jeg opp 30-min humlen i en liten andel ved 60 - helt enkelt fordi oppskriftene til Kinn skalerer veldig dårlig ned til 50 liter. Skal man nå riktig IBU må man bruke absurde mengder humle på 30 min. På et brygg som Vestkyst, der bitterhumlen er samme som resten gjør det kanskje...
  3. janmb

    Kommersielle oppskrifter (fra bryggeriene)

    Ypperlig, takk!
  4. janmb

    Kommersielle oppskrifter (fra bryggeriene)

    Søker oppskrift på "ekstra god bitter" fra Kinn dersom noen har kontakter i den retning :) Overlegent beste bitter jeg har vært innom noensinne.
  5. janmb

    Gjengetape i kokekar?

    Nok engang, en diptube kan ikke ha lekkasjer - heller ikke på innsiden. Da faller hele poenget bort.
  6. janmb

    Max vektbelastning på nedfelt induksjonstopp?

    Har samme spørsmål om vekttoleranse selv, og det har ingenting med at platetoppen brukes som varmekilde, men snarere at det er der jeg har avtrekk/vifte. Har stilt spørsmål til siemens, som er merket jeg har - venter fortsatt på svar.
  7. janmb

    Gjengetape i kokekar?

    Dersom det brukes til en dip tube er det jo LITT viktig at det faktisk er tett, lufttett faktisk, slik at det ikke suger falskt og setter igjen litervis med svinn du ikke lenger har mulighet til å tappe. Gjengetape skal være 100% food safe i 100C. Mer usikker på hamp, som helt klart er...
  8. janmb

    Halvor India Brown Ale Allgrain

    Som andre har sagt ville jeg gitt den et forsøk as-is først. Det oppleves ikke som veldig bitter sammenlignet med f.eks en vanlig Nøgne IPA.
  9. janmb

    Halvor India Brown Ale Allgrain

    Nå er jeg rimelig tolerant på bitterhet generelt, men synes ikke HIBA fremstår som spesielt bitter til tross for relativt frisk IBU. Bitterheten spiller en litt annerledes rolle (mindre prominent) i dette ølet kontra mange tradisjonelle IPAer synes jeg. Merk også at dette på ingen måte er et...
  10. janmb

    Autotuning av Sestos pid...

    Angående autotuningen, skal selv kjøre igang et oppsett med Sestos PID for kontroll av mesketemperator (indirekte via kobberspiral)... Funker det greit å tune dette med bare vann eller blir oppførselen for ulik mesk? Kan lett sette flowraten til vannet likt det jeg vil ha under ekte mesking og...
  11. janmb

    Effekt på varmekolbe

    Og dette handler ikke om at energien forsvinner noe sted i det hele tatt, men snarere hvor fort/lett varmen i selve elementet overføres til væsken rundt. Jeg forklarte dette rimelig grundig lenger opp - det er ikke magi i det hele tatt.
  12. janmb

    Effekt på varmekolbe

    Rent bortsett fra at det, med noen forutsetninger, er helt riktig  ;) Men nå er vi SKIKKELIG på jordet hehe.
  13. janmb

    Effekt på varmekolbe

    Det er vel ingen som hevder at summen av energi er ulik. Det som varierer er hvordan varmeoverføringen fordeler seg i vørteren. Torstein har rett og protto tar litt feil. Selv med helt lik watt vil et større element ha mulighet til å overføre (utligne) sin varme med væsken raskere (ikke mer...
  14. janmb

    Naturlig karbonering av byggvin

    Hvor lenge kan jeg regne med at det fortsetter å utvikle seg når det gjelder karbonering? Er vant til at det er nogenlunde ferdig karbonert etter 2-3 uker og at det skjer fint lite på den fronten etter det. Det virker som om forrige batch barley wine fortsatt karbonerte etter 8-12 uker, men...
  15. janmb

    Naturlig karbonering av byggvin

    Har brygget barley wine for andre gang nå og sliter litt med å få riktig karbonering på flaske. Brygget etter Gahrs oppskrift her på forumet og traff alle verdier 100%. FG 1107, OG 1032, ABV ca 10%. 45l batch Ved flasking rehydrerte jeg en pakke safale 05 for seg selv. Hadde i flaskekaret i...
Tilbake
Topp