Nylig innhold av JEG

  1. JEG

    "Ser oppskriften min grei ut?" -Spør her.

    Si det til Mikkeller :D
  2. JEG

    Advarsel nye Soda stream flasker

    Vel, er vel slik at man med propan til grill betaler noen hundrelapper i "pant". Jeg skriver "pant" i anførselstegn, fordi man får nada igjen når disse leveres inn.
  3. JEG

    Alkohol prosent?

    Ja, basert på rent sukker. Formelen er vel g sukker/ 17 = endring i prosent. 6 g/sukker per l vørter gir da en økning på 0,35 %-poeng.Man må selvfølgelig ta med/korrigere for evt volumendring.
  4. JEG

    Alkohol prosent?

    Antar du karbonerer på flaske, og da vil du typisk får 0,3 - 0,4 % (egentlig prosentpoeng) i tillegg.
  5. JEG

    Droppe skylling hvis en kan?

    Jeg er vel en av de få (eneste på forumet?) som driver med minimal-sparge: https://www.themadfermentationist.com/2015/09/minimal-sparge-easier-way-to-brew.html Passer godt mtp volumbegrensninger og så får man vel litt økt effektivitet uten noe mer styr. Har brukt typisk 10 - 20 % av totalt...
  6. JEG

    Gammel humle i fryseren vs ny humle

    Brülosophy har nettopp kommet ut med en video hvor man sammenliner gammel humle (fra fryseren) med ny; Mange mener vel mangt om Brülosophy, men både tema og funn er interessant. Like interessant er hva folket på forumet mener; står gammel (og godt oppbevart) humle seg mtp aroma?
  7. JEG

    Har jeg gjort en tabbe?

    Relax Don't Have Yeast (eh...?) A Home Brew? (#ModGoesOffTopic) Tenker også at dette går helt fint. Ha det kanskje i bakhodet om du skal flaskelagre i evig tid, men det er neppe tilfellet med en IPA.
  8. JEG

    PBW vs Oppvaskmiddel

    Dette fikk meg til å tenke på denne suverene kommentaren fra Stavanger kommune på Facebook. (Mange år siden, men husker det enda).
  9. JEG

    Petit Agentur og priser

    Handler egentlig aldri noe uten å sjekke prisen :).
  10. JEG

    Hvorfor oppgir ikke Craft høstingsår på humla på posen?

    Ha! Det der er jo helt talentløst. Nesten 50 % forskjell i bitterhet. Helt tullete, egentlig.
  11. JEG

    Rense valser på maltmølle

    Er vel egentlig syre som skal til for brent og for så vidt rust. Lot selv min brente kjel stå i StarSan-blanding en god stund. Litt tilfeldig kilde, fordi den stemmer med slik jeg husker å ha lest før :D: "Most cleaning chemicals are alkaline (basic) because these are the types of solutions...
  12. JEG

    Rense valser på maltmølle

    Kan bidra med at å fukte malten ("kondisjonere"), deretter kverne den, deretter... vel... bare la mølla ligge der fukt- og kornbefengt i ett år... Det bør man ikke gjøre. Begynner for øvrig å nærme meg et greit resultat. Så langt: PBW, Zalo bløtlegging, Star San (fosforsyre), sitron (fordi...
  13. JEG

    Rense valser på maltmølle

    Digger hvordan en enkel liten sak blir en nerde-tråd av dimensjoner på dette forumet :D ! Btw, så har jeg "kondisjonert", ja, og er vel det jeg svir for nå. Tenker at noe syre-greier (StarSan?) kanskje er verdt et forsøk. "Rustrftitt" er vel forresten egentlig et tullebegrep, utover å være en...
  14. JEG

    Rense valser på maltmølle

    Tenkte litt på det samme. Var ikke helt enkelt å få løs valsene, så tok av brettet og la bunnen i PBW og satser på en runde med stålbørste eller likene gjør susen. Takk!
  15. JEG

    Rense valser på maltmølle

    Ok, min bråstopp i bryggingen var så beå at jeg ikke tok meg tid til å rense utstyret før jeg lukket døra. Resultatet ser man blant annet på bildet av valsen under. Min første tanke er tannkost og mye tid, men vil gjerne høre om noen har bedre idé.
Tilbake
Topp