Har prøvd å røre og ventet 20 min men det førte til 3 liter tapt pga masse bunnfall. Sist gang fikk jeg enorme mengder bunnfall i gjæringskaret. (5 liter av 23 liter)
Vurderer å slutte å bruke klaringsmiddel.
Dette skjer hver gang jeg bruker moss el.l. Nå prøvde jeg 1/2 tablett protafloc på 25 liter, og det samme skjedde igjen. Hva er det som skjer? Akkurat som hele vørteren er full av disse flakene.
Det samlet seg som en kjempekake med 5-10 liter bunnfall som av og til havner på toppen etterhvert.
Har en belgisk blonde som nå er karbonert i 2 uker og lagret en uke. 6 uker siden brygging. Bra med kullsyre og smaker godt, men slik ser den ut i glasset etter 5 minutt. Hvordan kan jeg få skummet til å holde seg lengre neste gang?
Ok, jeg skal prøve whirlfloc neste gang:) jeg lagde en belgisk blonde. Jeg lurer på om jeg bare skal varme opp vannet til 72 grader, tilsette malten, og slå av varmen. Kjelen min er isolert, så den har svært lite temperaturfall på en time. Opplever at når 500W elementet slår inn og temperaturen...
Sliter også litt med å holde eksakt temperatur. Skulle ha 67 grader,
Målte 66 til 70 over en times mesking målt midt i mesken med digital termometer. Er dette krise?
Jeg trodde protafloc og irish Moss var akkurat samme, bare i tablettform?
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.