1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Skum forsvinner på få minutter

En tråd i 'Generelt og nybegynnerspørsmål' startet av Jensemann, 6 Nov 2016.

  1. Jensemann

    Jensemann
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    image.jpeg Har en belgisk blonde som nå er karbonert i 2 uker og lagret en uke. 6 uker siden brygging. Bra med kullsyre og smaker godt, men slik ser den ut i glasset etter 5 minutt. Hvordan kan jeg få skummet til å holde seg lengre neste gang?
     
  2. Stian Andreassen

    Stian Andreassen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Tromsø
    Bruk en dæsj malt som fremmer «head retention»; f.eks. melanoidin, og alle typer hvete – vanlig, puffet (torrified), eller flaket. 1–2 % av total maltbase.
     
  3. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Hamar
    Hvordan har du vasket glasset ditt?
     
  4. Jensemann

    Jensemann
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Har prøvd både maskinvasket glass og håndvasket med Zalo med ny børste
     
  5. jab

    jab
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Det kan være en viss mengde fusel alkoholer som gjør det.
     
  6. Øyvind Koldal

    Øyvind Koldal
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Ett tips er å ta ei vanlig kjøpepils i glasset og se om skummet på den holder bedre. Om ikke annet vil det kunne frikjenne glassvaskingrutinene dine.
     
  7. Aasbrygg

    Aasbrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Følling
    Ren oksygen, nok gjær og temperaturkontroll under gjæring fiksa dette problemet for meg.
     

Del denne siden