Jeg fikk flasket batchen nå, og den hadde gjæret ut helt fint. Den stod 2-3 uker på 12 grader. Det må ha vært lekkasje rundt pakningen slik at det ikke ble noe aktivitet i gjærlåsen. Er spent på om den blir god.
Det har gått en uke nå, men kan ikke skjønne annet enn at den må gjære, men at pakningen i topplokket må ha løsnet. Du lukter da iallefall som om noe skjer i kjøleskapet :-)
Noen som har peiling på om denne regulatoren passer på sodastream flaskene? Finner ikke ut av dette med gjengetype...
http://www.ebay.com/itm/NEW-Premium-Micro-Matic-CO2-Regulator-Kegerator-Draft-Beer-for-3-Kegs-G-3-4-/191831470228?hash=item2caa0bf094:g:KqEAAMXQ1ZhTiU39
Jeg har prøvd to ganger nå. Den første gikk ikke særlig bra. Tror det kom delvis av maltblandingen pale malt, havre og flaket mais. Det ble nærmest til en brøddeig og fikk veldig dårlig sirkulasjon. Andre gangen var en stout, og det gikk bedre. Vurderer og putte maks 12 kg i Speidelen neste...
Det hørtes jo veldig fristende ut å prøve den taktikken! Jeg skal brygge en 7 fjell morgenstemning 2 sett. Oppskriften forslår stegmeskprogram:
62 grader 20 min
68 grader 20 min
77 grader 5 min
Skal jeg øke 68 graderen til f.eks 60 min og tilsette mer malt etter 20 da?
hmmm, ok skjønner. Så vidt jeg vet har jeg da 2 alternativer igjen:
1. Skalere ned oppskriften til ca 13 kg og være fornøyd med volumet man får.
2. Eventuelt ta 2-3 kg malt i en kjele ved siden av på 64 grader, pakke inn i noe pledd og la stå en time.
Noen erfaringer fra nr 2?
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.