På forumet for Norbrygg Østfold har Håvard Skjelstad publisert om en tur til Bamberg i Juni i år. Nå har Håvard kjøpt seg en pub og blir opptatt med den så han har ikke overskudd til å gjøre mer med denne turen nå. Jeg tror at han har gjort mye av grunnarbeidet for turen og han tilbyr at noen...
følges det litt andre rutiner enn tidligere år og det skaper litt ønske om informasjon.
Jeg anerkjenner og er veldig takknemlig for det tilbudet som Norbrygg gir meg og takker for frivillig innsats.
I koken har jeg prøvd 300, 400 og 800 micrometer hulmefilter. 300 går tett. 400 kan til nød gå. 800 tetter ikke. Det ser ut at jeg får mindre humleutbytte ved bruk av filter. Er det noen erfaringer her? Skal jeg øke humlemengden i filter, hvor mye?
Litt innledning.
Jeg har en SS Brewtech Chronical 14 Gal gjærtank.
Etter tapping spyler jeg den ren med vannslangen. Deretter er det 45 min med CIP ball, M.I.M. kombisåpe, 3 mL / L, (Felleskjøpet) og spyling med varmt vann (70C). Tilslutt en spray med StarSan.
Så til spørsmålene mine.
Jeg...
Nå har jeg fått 1 svar på FB og 2 svar her. De har det til felles at ingen har prøvd, men alle advarer mot å forsøke det.
Jeg forsøker ikke denne bøyen før det kommer et positivt svar.
Jeg takker for kommentarene.
Kjenner noen til om det er gjordt noen målinger eller observasjoner av resterende DMS med de to metodene: åpen kjele og dampkondensator (DK)? Kan det være lurt å øke litt på koketiden ved DK?
Jeg vet ikke om dette er berørt, men jeg prøver.
Vi har alle lært at vi ikke skal ha lokk på kokekjelen. Dampen kondenserer i lokket, DMS kondenserer og faller tilbake.
Hvordan blir dette når vi har en dampkondensator? Vi har jo et lokk der også med utløp i midten.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.