Nylig innhold av JohnH44

 1. J

  NM 2022 - den store diskusjonstråden

  følges det litt andre rutiner enn tidligere år og det skaper litt ønske om informasjon. Jeg anerkjenner og er veldig takknemlig for det tilbudet som Norbrygg gir meg og takker for frivillig innsats.
 2. J

  NM 2022 - den store diskusjonstråden

  Jeg må få lov til å gjøre det klart at jeg ikke søker å klage, men jeg ber om litt informasjon om tingenes tilstand. I år følger vi
 3. J

  NM 2022 - den store diskusjonstråden

  Hæææh! Jeg ser på NM2022 resultater og finner ikke dommerskjema for mitt øl, eller noe annet øl for den del. What's wrong?
 4. J

  Humlefilter

  Ligger det mye tapt wørter igjen i trub-traper når man er ferdig?
 5. J

  NM 2022 - den store diskusjonstråden

  Jeg finner ikke dommerskjema fra NM2022.
 6. J

  Humlefilter

  I koken har jeg prøvd 300, 400 og 800 micrometer hulmefilter. 300 går tett. 400 kan til nød gå. 800 tetter ikke. Det ser ut at jeg får mindre humleutbytte ved bruk av filter. Er det noen erfaringer her? Skal jeg øke humlemengden i filter, hvor mye?
 7. J

  Gjære Øl, Surøl og Vin

  Litt innledning. Jeg har en SS Brewtech Chronical 14 Gal gjærtank. Etter tapping spyler jeg den ren med vannslangen. Deretter er det 45 min med CIP ball, M.I.M. kombisåpe, 3 mL / L, (Felleskjøpet) og spyling med varmt vann (70C). Tilslutt en spray med StarSan. Så til spørsmålene mine. Jeg...
 8. J

  Dyppvarmer - bøye

  Nå har jeg fått 1 svar på FB og 2 svar her. De har det til felles at ingen har prøvd, men alle advarer mot å forsøke det. Jeg forsøker ikke denne bøyen før det kommer et positivt svar. Jeg takker for kommentarene.
 9. J

  Dyppvarmer - bøye

  Har noen erfaringer med å bøye den rette delen av røret ca 90°?
 10. J

  Til Salgs Kegmenter 58 liter selges

  Hei, Ser at det er leenge siden du ville selge en kegmenter 58L. Var du misfornøyd med den, vil du fraråde meg å kjøpe en?
 11. J

  Dampkondensator-lokk-retur

  Kjenner noen til om det er gjordt noen målinger eller observasjoner av resterende DMS med de to metodene: åpen kjele og dampkondensator (DK)? Kan det være lurt å øke litt på koketiden ved DK?
 12. J

  Dampkondensator-lokk-retur

  Jeg vet ikke om dette er berørt, men jeg prøver. Vi har alle lært at vi ikke skal ha lokk på kokekjelen. Dampen kondenserer i lokket, DMS kondenserer og faller tilbake. Hvordan blir dette når vi har en dampkondensator? Vi har jo et lokk der også med utløp i midten.
 13. J

  Usmakskurs i Tønsberg 24.september

  Hva er status, blir det kurs? Det er snakk om at vi skal ta med smaksprøver. Hvor mange er påmeldt, hvor mye øl er det passende at hver har med?
 14. J

  Hemocytometer, tellekammer

  Jeg har et hemocytometer som vist på bildet. Den er kjøpt fra Amazon og var ikke det billigste. Tykkelse på dekkglasset er 0,4 mm. Til farging har jeg Methylene Blue som avbildet. Det har ikke lykkes meg å finne frem til gunstig dosering, så jeg har ikke brukt den. Mikroskopet er Omax Model...
 15. J

  Dårlig utgjæring - finne årsak

  Har hatt et lignende problem. Målte OG og FG med hydrometer i romtemperatur. Sjekket pH og jod under mesking. Tappet ut gjær og sjekket, den er sprek. Utbytte og attenuation var noe lavere enn forventet. Kontaktet maltleverandør. Han trodde at han hadde litt for grov innstilling på kverna den...
Topp