Nylig innhold av Jørgen BS

  1. J

    Brygge alkoholfritt øl - fordi jeg må

    Det er en liten stund siden jeg hørte podcasten, så jeg husker ikke alt i detalj, men jeg forstod det slik at det var utrolig viktig å ha kontroll på at temperaturen _ikke_ kom under ca 80°C fordi man da ville få mer gjærbart sukker av mesken enn man ønsker seg og for høy ABV. Skulle gjerne...
  2. J

    Brygge alkoholfritt øl - fordi jeg må

    Hørte gjennom episoden til The Brü Lab om alkoholfri øl. Har tenkt at jeg skulle forsøke meg på en tilnærming av metoden som nevnes med å meske på veldig høy temperatur (ca 80°C?). Anbefaler en gjennomlytting...
  3. J

    Alternativ til Galaxy i NEPA ?

    De holder på med nytt vannverk der man skal felle ut mangan i større grad enn tidligere. Vet ikke når det kommer i drift, men dere har noe godt i vente der altså ;)
  4. J

    Low Dissolved Oxygen Brewing

    Veldig relevant erfaring! Har vurdert å kjøpe slike teststrips men holdt igjen, mye pga. jeg er usikker på om det gir meg stor nok praktisk verdi. Da løper jeg ikke til (nett)butikken og kjøper i alle fall!
  5. J

    Gode podcasts

    Takker! Skal sjekke ut
  6. J

    Gode podcasts

    Noen podcast som tar opp LODO systematisk og bra? Brülosphy har vært litt innom det, men er ikke veldig grundig behandlet der. Og kun oksidering på kald side som er behandlet, mener jeg. Har forsøkt med på Low Oxygen Brewing Podcast av Bryan Rabe, men jeg vet ikke om jeg tåler mer av "ehm, eh...
  7. J

    Tråden for Mangrove Jack-gjær

    Jeg har opplevd at den bruker noe tid på å komme igang (opp mot 12t), tar litt av i Stormgjæringen og danner et "lokk" over vørteren som resulterer i blow-out. Deretter laber, men målbar, aktivitet. Kjørte ca 18C fra potch og gjennom stormgjæring, økte gradvis til 20C ila et par dager etterpå.
  8. J

    Tråden for Mangrove Jack-gjær

    Hva med M21 vs WLP400? Har brukt M21 med hell selv, og begynner å bli komfortabel med den. For en uten særlig følsomme sanser smaker det noenlunde typeriktig med M21, så hadde vært interessant med en split-batch der :)
  9. J

    Gjengetråd Vs gjengetape

    Jeg liker veldig godt gjengetråden! Fikk forklart av leverandør en gang at man skal file av gjengene litt, antakelig for at ikke tråden skal "kuttes" så mye av gjengene. Liker en bedre enn gjengetetting fra loctite, da jeg opplever at jeg har noe bedre rom for å gjøre småjusteringer i etterkant...
  10. J

    BB60 Automatic klokke

    Mener jeg har lest noenlunde det samme i en bryggeruppe på FB. Da var vel teorien at "klokken" teller Hz og at den er kalibrert for 60Hz, ikke 50Hz som vi opererer med. Men da skulle vel avviket per minutt vært 60s * (60/50) - 60s = 12s ? Det skulle gitt 18 min avvik på 90 min kok, altså dobbelt...
  11. J

    Regulator liten oksygenflaske fra Jula

    Jeg bestilte onsdag via skjema på jula.no :)
  12. J

    Gass ventil til krabbekoker fra jula

    Det skal stå et merkeskilt på krabbekokeren. Her skal trykk normalt være oppgitt.
  13. J

    Mesking kvelden før

    Kan anbefale denne tråden: https://forum.norbrygg.no/threads/brygging-med-tidsklemma.30108/
  14. J

    rehydrere tørr gjær?

    Du kan også følge en av White Labs anbefalinger: "LAGERING OPTIONS FOR THE MICROBREWER (...) 2) Start fermentation at ale temperatures Order the corresponding barrel size for your system (i.e. 7 Bbl for a 7Bbl system). Maintain fermenting wort temperature at ale temps (about 68°F) until signs...
  15. J

    Test av Speidel, BBAutomatic og Grainfather

    Flott med test! Spennende å se hvordan billigmaskinene klarer seg mot Speidel :) Spm jeg kommer på i farten 1. I hvor stor grad er prosessen automatisert slik at man slipper manuelt arbeid underveis? 2. Opplevd kvalitet? 3. Hvordan er maskinene å rengjøre? Enkelt og lite tidkrevende trekker opp.
Tilbake
Topp