Det var egentlig et spørsmål til deg, har eksperimentert litt og bruker 9/10 ganger tappestav.
Dog forsøkte meg på David Heats budget neipa for halvt års tid siden og for å minimere oksygen tok jeg å fylte med kranen siden man da kan fylle omtrent til randen og flaskekarbonering forhåpentligvis...
Hører brewlosophy ofte anbefaler cambden tabs i brygget sitt, men er det egentlig nødvendig for oss nordmenn, nærmere spesifikt vi som benytter Oslospringvann? Eller er det mest pga klorinnholdet i tappevannet over dammen er på omtrentlig samme nivå som en flaske klorin her til lands?
Forsøker meg på en "Pale Ale" for å bruke opp litt rester av hovedsakelig humle, men bittelitt malt også.
Tanker om oppskriften? Brukte bare denne som utgangspunkt https://homebrewtalk.com/threads/base-pale-ale-recipe-for-single-hop-beers.673718/
Eneste jeg ikke helt forstår meg på er...
Har holdt på siden starten av 2020 og kun flasket, men lenge tenkt på om det er verdt å gå over til keg eller bare fortsette flaskingen.
Noen som har tatt steget og angret?
Brygger ikke så ofte, kanskje maks 4 ganger i året så tidsbesparelsen på flasking kontra keg blir minimal.
Dog ser jeg en...
Aha, så du koker ikke i samme kjele som du mesker i? Har brygget BIAB omtrent siden jeg startet og har ikke plass eller ork til en dedikert granfather eller liknende. Har fått inn ok prosess på ting, men er alltid på jakt etter bedre måter å gjøre det på. Hva er grunnen til at du sirkulerer...
Da jeg laget fattigmans NEIPAen forrige runde klarte jeg doble mengden acidulated malt, ble greit stresset, men ordnet seg. Ble godt uansett. Fant ut etter litt googling at acidulated malt ofte er relativt unødvendig, men man lærer så lenge man lever.
Hefeweisen er et av mine favorittøl, men har ikke klart å brygge noe vellykket enda utenom mitt aller første brygg som var fra ekstraktsett. Det minnet faktisk veldig om en god weis og gjorde at jeg fortsatte bryggingen og gikk etter et par ekstra ekstraktbrygg over til allgrain.
Husker ikke...
Enkleste måten jeg fant var å nuke de et par min i mikro (husk noe å holde flasken i etterpå, de er varme) så skrape litt på kanten og bare rive av hele etiketten. Restelimet bare masserte jeg inn litt rapsolje med skrubb for å få bort restene og skyll. Done.
Vurderer faktisk å anskaffe en brukt slik, litt avhengig av hvilken pris jeg får så jeg kan brygge i kjelleren i stedet for på kjøkkenplaten.
Hva vil være en god bruktpris for en slik? 1000kr?
Er jo et hav av steder å finne oppskrifter om dagen, men hva er din rutine på dette? Har personlig oftest bare laget bokmerker av ting jeg har funnet interessant, men noen ganger trenger jeg feks en spesiell kategori og begynner søket.
Har selv brygget oppskrifter fra fb grupper, reddit...
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.