Nylig innhold av kenneth77

  1. kenneth77

    Tørrhumling og bakterier

    M Målte pose 4 til 197g, så da regner jeg med de ikke har oppdatert oppskriften etter å ha forandret antall humleposer.
  2. kenneth77

    Tørrhumling og bakterier

    Var kun 1 pose merket som nr 4. Skal være totalt 187g med 3 forskjellige humler. Får veie det imorgen å se om det stemmer
  3. kenneth77

    Tørrhumling og bakterier

    Slenger meg på. Brygget nettopp en batch. I bruksansvisning står det at det skal tørrhumles etter 7 dager. "Pose 4 ( 2 poser)" vil det si at jeg skal dele innholdet i pose 4 i 2 poser? Var kun 1 stk pose i pakken. Er også usikker på om å bruke humlepose, eller uten..
  4. kenneth77

    Tråden for dumme spørsmål.

    Hei, Har et spørsmål angående lagring av øl etter karbonering. Er det bare meg, eller er det også andre som opplever at når flaskene har blitt lagret i de oppgitte ukene, så er det rett og slett tomt for flasker. Mistenker at for mye prøvesmaking er årsaken.
  5. kenneth77

    Tråden for dumme spørsmål.

    Da var tiden kommet for et nytt spørsmål på en ny hendelse. Laget en dobbel ipa som ble satt på gjæring lørdag 13mai, har sjekket karet hver dag. I dag når jeg sjekket så bulet lokket, og jeg oppdaget at gjærlåsen var tett av noe som for meg ser ut som humle. Skiftet gjærlås. Kan jeg risikere...
  6. kenneth77

    Gjæring på høy temperatur

    På min 3 batch så satte jeg karet i romtemp på 21gr, temperatur måler som var isolert og tapet fast på karet viste 26-27gr. Jeg flasket det og lot det stå i 14 dager før jeg smakte. Alt ble tømt i vasken, det smakte hjemmebrent.
  7. kenneth77

    Tråden for dumme spørsmål.

    enkel forklaring takk til en amatør..
  8. kenneth77

    Tråden for dumme spørsmål.

    På min første batch Gahr pilsner, så sto det at jeg skulle begynne med 28l til kok, med et mål på 25L. Etter kokingen satt jeg igjen med 21L, noe som har gjort at jeg som regel skyller etter mesk til jeg har ca 30-31l i karet, slik at jeg sitter igjen med rundt 25L . Men regner med at dette...
  9. kenneth77

    Tråden for dumme spørsmål.

    Hei, har et spørsmål angående koking. Når begynner dere å starte timeren? Det begynner å komme bobler i karet før det når 100gr på termometeret. Hvordan koker dere, en boble i ny og ne, eller skikkelig koking?
  10. kenneth77

    Tråden for dumme spørsmål.

    Hei. Pleier dere å desinfisere korkene ved flasking? Jeg har ikke gjort det, men lurte på om det var normalen.
  11. kenneth77

    Tråden for dumme spørsmål.

    Her er gjæringsprofil
  12. kenneth77

    Tråden for dumme spørsmål.

    Da var tiden for et eller 2 spørsmål kommet. Lurer på hvordan dere gjør ved karbonering etc. Prøvesmakte en flaske i går med mitt aller første brygg. Var kanskje litt flat,og hadde små bobler. Når jeg helte ølet i glass kom det veldig lite skum. Pleier dere å riste litt på flaskene under...
  13. kenneth77

    Tråden for dumme spørsmål.

    Takker, får smake tidligere neste gang. Som en vis mann engang sa" det er gjæringen som lager ølet"
  14. kenneth77

    Tråden for dumme spørsmål.

    Hva pleier årsaken å være? Skal i utgangspunktet være et 4.7% øl
Tilbake
Topp