Nylig innhold av Kev

  1. K

    Mango og pasjonsfrukt pure. Kor lenge kan det ligge i gjæringskaret?

    Brygger en Mango IPA med masse humle og pure. Til gjæring bruker eg kveik. Av den grunn må tørrhumling og pure i gjæringskaret tidlig. No er den snart ferdig gjæra etter 2.5 døgn og alle ingredienser er tilsatt. Kor lenge kan dette stå? Og kor lenge bør det stå for å få nok smak?
  2. K

    Når kan eg forvente at SG på Tilten går nedover ved bruk av kveik?

    Hei! Takk for svar. Klarte å lese meg fram til at eg kunne starte ein gjær og hive den nedi i dag, men då eg sjekka Tilten i dag var det andre boller! Men det tok altså 13-14 timer før kveiken starta. Mest truleg gjorde det ikkje utslag på tilt før den tid grunna mykje humle... 60g på 15min...
  3. K

    Når kan eg forvente at SG på Tilten går nedover ved bruk av kveik?

    Sitter å lurer på om noko er galt med kveiken min. Iallefall så har ikkje SG gått nedover etter 7-8 timer på gjæringskaret... Første gang eg brukar Tilt, men den ser ut til å fungere greit. Temperaturen stemmer, og loggen fungerer også. Er det rett og slett ikkje "futt" i kveiken? Eller tar det...
  4. K

    Kveik ved bruk til øltyper som skal tørrhumles. Korleis?

    Hehe, då må eg forhøyre meg med min svoger ;) Ein kopi av Mango IPA som vart ganske så god. Etter min meining bedre enn Hansa sin iallefall. Frydenlund gjorde ein god jobb med sin...
  5. K

    Kveik ved bruk til øltyper som skal tørrhumles. Korleis?

    Takk for velformulert svar. Eg dreg då ein liten konklusjon om at eg ved to tørrhumlingar må "rekna" meg fram til og "tippa" litt når det passar best å kasta dei oppi. Kanskje allereie så fort som 24 timer og 48 timer... Får prøve litt. "Blir ikkje gull utan at ein graver!"
  6. K

    Kveik ved bruk til øltyper som skal tørrhumles. Korleis?

    Hei, kanskje eitt dumt spørsmål, men forstår at vi kanskje er fleire i tidlegfasen på bruken av kveik som lurer. Eg har fått ein Kveik-blanding fra Lærdal i Sogn som eg prøva så godt som råd er å foredla vidare. Hadde då ønske om å bruka det i litt forskjellig øl, men kan det eigentleg brukast...
Tilbake
Topp