Kommer ann på oppskrift, størrelsen på brygget og mengden malt, tror begge deler vil gå helt greit, men test gjerne begge metodene på samme oppskrift så finner du ut hvilken metode som gir best utbytte :)
Obs, ville ikke gått under 3l/kg + dødrom om du har en kompaktbrygger.
Bruker du bryggesoftware? Jeg syns 2,75l/kg er litt lavt, ville lagt meg på 3l/kg også må du huske å tilsette ekstra vann tilsvarende dødrommet(vann mellom bunn og undersiden av maltrør).
Meske på 78 grader i en time er enten en trykkfeil eller en lesefeil fra din side. Kan du ta bilde(må være...
Når det gjelder klorid og sulfat så tror jeg ikke det spiller en veldig stor rolle om du deler de opp eller bare bruker alt i meskevannet, vel har sett at noen av de som brygger neipa og bruker 10g klorid fordeler det.
Og som sagt, det er vel først og fremst pH jeg tenker på, natron, viskositet...
Bløtt vann ja, da er man jo litt tryggere, og selv jeg må i med et par gram natron når det er mye røstet malt involvert, og uten å ha prøvd å regne på det, tror jeg kanskje at hos meg med mitt vann fort kunne blitt store avvik, hvor stor rolle det spiller på det ferdige ølet har jeg derimot...
Hmmm, modig. Jeg tenker vel først og fremst hvordan pH blir påvirket. 20 liter skyllevann trenger knapt 2ml for å dra min pH fra 8 til 5, men med et meskevolum(korn+vann) på 19 liter må det hele 5ml 75% fosforsyre for å komme til 5,2.
Når det da er snakk om et øl med mye røstet malt og en...
20 liter blir nok litt heftig for min del, men utrolig at det i det hele tatt er mulig på en så liten maskin! Jeg siktet meg inn på 15 liter i karet så jeg får fylt et 12 liters fat, liker å karbonere kunstig før jeg flasker.
På 15 liter(1.104) og en meskeeffektivitet satt til 65% så beregnes...
Det var en snedig løsning og en veldig god effektivitet på et så stort øl.. Nå har jeg bare min lille BZ35 så jeg så for meg at ingen skylling var veien å gå?
Tenkte å meske i to omganger og for å føle at det ikke blir så voldsomt "sløsing" med malt ta en vanlig parti-gyle, mens det du...
For å ikke være urelevant i Birger tråden, så spør jeg her, dumt er det jo uansett..
Jeg lurer på hva som er grunnen til at jeg brant kjele bunnen min så voldsomt i går?
All vørter var igjennom humleedderkoppen før den gikk tilbake i en vasket maskin.
Jeg planlegger å følge rådene jeg fikk...
Jeg forsto tidlig at det handler om veien og ikke målet, jeg har hatt en fortreffelig bryggedag selv om jeg ikke kom i mål som jeg håpet på. "It's not the goal, but the journey". :)
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.