Nylig innhold av Kloakk

  1. Kloakk

    Tråden for dumme spørsmål.

    Høres omtrent identisk ut som min erfaring med cream ale. Den aller første testen er omtrent som en duggfersk corona. Neste test er som gammal mais, tredje test er utvannet og kjedelig. 1 måned lagring gjør underverk på en cream ale i min oppfatning, synd at på det tidspunktet har det blitt...
  2. Kloakk

    Kjøleskap for gjæringskar.

    Som varmekilde(om det er nødvendig) så anbefaler jeg et varmerør ment for båt. Da vet du at det tåler både støv og fuktighet. Jeg har limt (tek7) en plate mot den lille veggen i bunn av kjøleskapet så jeg ikke måtte skru brakketene direkte i kjøleskapet.
  3. Kloakk

    Kjøleskap for gjæringskar.

    Med mindre du skal gjære med kveik og kan ha gjæringsskapet(kjøleskapet) en plass som holder +20 grader er en varmekilde unødvendig, både for ølene og inkbirden.
  4. Kloakk

    Gjæringskammer

    Hoff, blir sliten og oppgitt bare av å tenke på det :p Nei takke seg til et godt gammeldags kjøleskap med inkbird. Fikk bare inntrykk av at 5 isoporplater ikke ville gjøre jobben av seg selv så lurte på åssen du hadde satt det opp, tror det vil bli for knotete for Dag Arnfinn dog.
  5. Kloakk

    Kjøleskap for gjæringskar.

    Du kan alltids gjøre som meg om du vil kjøpe et nytt kjøleskap. Ta med en tom gjæringsbøtte med vannlås til elektrobutikkene og prøv :cool:
  6. Kloakk

    Gjæringskammer

    Du må manuelt sette på det vannet antar jeg, det blir for tungvindt for en som enda spiser fargestifter(meg altså).
  7. Kloakk

    Gjæringskammer

    Om du har plass så anbefaler jeg et brukt billig kjøleskap og en inkbird temperaturkontroller. Det burde la seg gjøre litt billigere enn ferminator og fungerer helt ypperlig :cool:
  8. Kloakk

    Gjæringskammer

    Så da kjøler du altså ned vørteren med?
  9. Kloakk

    Gjæringskammer

    Hvordan ville du kjølt ned, fra 23 til 11 grader i isoporboksen din?
  10. Kloakk

    Trenger råd

    Klart, jeg er enig i det meste, men du er en dreven brygger og kan stort sett se det ann. Det holder ikke for nybegynnere. Det skal også sies at renhold er subjektivt. For i ølbrygging er det absolutt ingen sterile forhold. Det er en lek om nummer. Alle øl er infisert, eller i det minste på...
  11. Kloakk

    Trenger råd

    Ja det sa jo mye, høhø, jeg snakker kun av erfaring her, og jeg er ikke personen til å påtvinge min vilje på andre, men når jeg brygger Birger så rehydrerer jeg, for det får Birger lengre ned, ett øl som skal stå noen år er greit å få ned dit den skal, tenker jeg. Igjen så er jeg anal, så...
  12. Kloakk

    Trenger råd

    Når OG er høy.
  13. Kloakk

    FWK for dummies

    1.045 til 1.010 er 4,6% som andre sier. BE-256 har en utgjæring en plass mellom 82-86%. Du har en utgjæring på 77,1%, som er litt lavere en forventet, men allikevel mye mer sannsylig enn hva Ølbrygging påstår(1.050 til 1.005) som ville ha gitt en utgjæring på 89,6%. Mest sannsynlig så har du...
  14. Kloakk

    En ferskings første brygg

    Nettopp :confused: Problemet er ikke at de neste bryggene blir dårligere, men at man legger lista høyere og blir mer kritisk til sin egen brygging for hvert brygg. Jeg er i så måte yrkesskadet og må fra tid til annen drikke kjøpeøl for å klare å nyte en øl uten å tenke på hva, hvorfor og...
  15. Kloakk

    Hjelp et par grønne ølbryggere! :)

    Flotte greier, endret innlegget, håper det er tilfredstillende nok.
Tilbake
Topp