Nylig innhold av Larsaron

  1. L

    Selger Ultimate Sparge Arm

    Den er grei. Avtaler videre på pm. Sent fra min D6503 via Tapatalk
  2. L

    Selger Ultimate Sparge Arm

    Hei. Jeg tar to av de intakte fatene til 500 kroner, dersom de er hele og i orden, og de ikke er solgt. Er de med plast øverst? Henter etter avtale.
  3. L

    Selger Ultimate Sparge Arm

    Interessert i fat. Henter. Sender pm.
  4. L

    Må fat kjøles ned før karbonering?

    Nei... Takk for svar, folkens! Finnes det noen Co2/fat for dummies-tråd, forresten?
  5. L

    Må fat kjøles ned før karbonering?

    Heisann. I uvitenhet spør jeg..... Jeg er lei av å vaske flasker. Vurderer fat. I den forbindelse er det et par ting jeg lurer på. 1. Blir ølen kjølt ned av co2-gassen? Jeg vet jo at flytende co2 er grisekaldt, men har man samme effekten med gass? 2. Må man finne seg et kjøleskap for å få...
  6. L

    Første porter - for mye vørter i kjelen

    Ok. Så dersom jeg bruker si 3-4 liter vann, så vil dette "normalisere" brygget og ikke nødvendigvis bidra til "utvannet" skvip? Kaffe blir å regne som en smakstilsetting? Hvor mye sukker per liter bør en bruke til karbonering av en porter?
  7. L

    Første porter - for mye vørter i kjelen

    Takk for svar, Ørnegård!
  8. L

    Første porter - for mye vørter i kjelen

    Ok. Får se hva det blir til. Skal måle FG i morgen, og ta en vurdering på om og i såfall hva det skal justeres med.
  9. L

    Første porter - for mye vørter i kjelen

    Ok. Dersom jeg ønsker å kaldtrekke, si fire liter kaffe, hvordan går jeg frem? Blandingsforhold. Koke vannet først for så nedkjøling? Rett fra spring? Type kaffe?
  10. L

    Første porter - for mye vørter i kjelen

    Og der ble den satt til lagring. Kokte den nok litt mye ned. Fikk drøye 21 liter i spannet, mens oppskriften sa 25. Dette lærer man av..... Høy (!) OG på 1080 målt ved 21*C. Oppskriften sa 1063. Hva kan man forvente av dette? Blir det drikkenes?
  11. L

    Første porter - for mye vørter i kjelen

    Heisann. Brygger min første porter akk nå, og trøblet litt med skyllinga. Det resulterte i at jeg fikk noen liter for mye vørter i kjelen. Jeg tok en råsjanse på å koke denne ned til riktig mengde før jeg tilsatte første runde humle. Er jeg helt på jordet? (Rent bortsett fra at jeg er bosatt på...
  12. L

    Infeksjonsfare

    Kokte ikke, brukte starsan. Utgjør det noen forskjell?
  13. L

    Infeksjonsfare

    Hei Ser det er et innlegg med samme tematikk under, men infare for å kuppe tråder spør jeg i egen. Flasket 20 liter med apa i går, og alt gikk etter planen helt til jeg skulle blande inn sukkerlaken i fat 2. Har ikke autohevert, så brukte en silikonslange som hevet, og i frykt for basilusker...
  14. L

    Vask/rens av "nye" korker

    Mangler et spørretegn, ser jeg.........
  15. L

    Vask/rens av "nye" korker

    Heisann. Jeg er i gang med min andre runde apa, og denne skal over på flasker i morgen etter 14 dager til gjæring. Jeg har en åpnet pakke med korker fra forrige runde. Spørsmålet mitt er om denne kan brukes, om jeg i såfall må vaske korkene og hvordan. Posen har vært åpnet... Takker for svar.
Tilbake
Topp