Nylig innhold av laserlion

  1. L

    NM 2024 - den store diskusjonstråden

    Dette var stas. Første gang jeg har fått tilbakemelding på et brygg på denne måten. Fikk noen nye inntrykk jeg ikke hadde tenkt på, men i stor grad enig i vurderingen.
  2. L

    Spørsmål ang Munich versjoner til en Leffe Blonde

    Nå kan det være annerledes i brygging, men i baking er cane sugar som ingrediens noe helt annet enn farin. Farin er raffinert, og da er det likegyldig om det kommer fra beter eller sukkerrør, men mindre prosesserte varianter vil avgi en smak som kan være ønskelig i mange oppskrifter. Uansett...
  3. L

    NM 2024 - den store diskusjonstråden

    Hentet fra https://norbrygg.no/wp-content/uploads/Dommerinstruks-2022-02-23.pdf Anbefaler å ta en titt om kritikken skal tas på alvor. Jeg tror det finnes måter å gjøre innledende runder/flighter noe mer sammenlignbare på tvers av flighter og konkurranser, men her er det åpenbart kvalifisering...
  4. L

    Deilige bilder!!!

    Ikke dumt! Er det ikke en mulighet at de-foam endrer pH-verdien slik at skyllemidlet ikke lenger er effektivt? Jeg har gått over til å koke vann, kjøle det ned og deretter tilsette i vannlåsen. Får alltid slike vulkaner når jeg bruker bøtte med vannlås :D
  5. L

    "Pils" og pilsdefinisjoner

    Etter usmakskurs har jeg hatt denne opplevelsen for diacetyl, men synes det er vanskeligere for DMS. Opplever det som en smak som blander seg i mye større grad med andre smaker i ølet når jeg mistenker at det finnes i en øl. Tenker det hadde vært flott å ha "ekte" eksempler i tillegg til...
  6. L

    NM 2024 - den store diskusjonstråden

    Det slår meg at utfordringene gjelder i hovedsak populære og klassiske øltyper, og at det er vanskelig å forutse behov for antall flighter og hvor omfattende finaler ev. blir -- enkelte klasser har større behov for et semifinale-system enn endre. Det kunne kanskje løses ved at informasjon om...
  7. L

    "Pils" og pilsdefinisjoner

    Er det gjort noen tanker om hvorfor norsk pils er så gjærdrevet? Er det bare en karakteristikk fra gjærstammene, eller et resultat av gjæring på høyere temp/andre driftsfordeler?
  8. L

    Dele bilder på forumet

    Det kan du ikke direkte. Helt latterlig at iPhone fremdeles mangler helt grunnleggende verktøy, men slik har det vel alltid vært. Hvis jeg vil ha en enda mindre versjon av bildet, tar jeg screenshot mens jeg ser på bildet i motsatt skjermorientering enn det bildet er tatt. F.eks. tar jeg en...
  9. L

    Tråden for dumme spørsmål.

    Kult at du har fått så lav variasjon mellom brygg. Dette hadde jeg tenkt å spørre om! Lurer på hva som er vanlig blant hjemmebryggere. Brygger du ofte med mye forskjellig malt, flaket havre, rug etc? Er det i slike fall like jevnt? Jeg opplever en del variasjon (+/- 4pp fra ca 79%, mindre de...
  10. L

    Meskevann og skyllevann

    Ja, jeg tror isåfall effekt må være skyllevannets evne til å rense maltet for allerede omgjort sukker.
  11. L

    Meskevann og skyllevann

    Spennende! For høy pH i skyllevannet kan jo føre til å trekke ut tanniner, blant annet. Kanskje andre ting også? Kjenner heller ikke til at det skulle til økt effektivitet, men fant en spennende artikkel om hvordan pH-justeringer brukes for å påvirke viskositet og oppløsning i væsker. Kan det...
  12. L

    "Pils" og pilsdefinisjoner

    Herlig at dette vektlegges. Det har vært den største forskjellen på norsk pils og annen pils i min gane :)
  13. L

    Meskevann og skyllevann

    Jeg har prøvd litt forskjellig. Har en Grainfather G30 som har et høyt og tynt meskerør, og med enkelte maltsorter og -mengder går alt litt bedre med mer meskevann enn hva brewfather anbefaler i min erfaring. Men det er en balanse, for mye vann opplever jeg at maltsengen blir noe komprimert...
  14. L

    Co2 priser Oslo

    Jeg har kjøpt fat av Tomy. Hyggelig fyr
  15. L

    DMS i tysk pils (?)

    Deler takknemmeligheten for at du deler hvordan figuren i denne sammenhengen ble brukt. Har lest en del i den delen av slik forskning som er tilgjengelig de siste dagene, og det er absolutt ikke skrevet for lekmenn. Ekstremt tungt og teknisk, skrevet for tunge og tekniske (og tyske) typer :) Jo...
Tilbake
Topp