Hiver meg på denne litt jeg og ;). Jeg har en vanlig humulus lupulus, eller cascade hvis jeg ikke tar helt feil. Fikk planten av min søster for et par år siden, og den har stått ute siden da. Jeg plukker vekk det visne av den før vinteren og så overvintrer den ute, uten problemer.
Nå i år er...
Hm, det som blir kjelen har jo samme buen. Teoretisk sett vil jeg vel få en større overflate enn jeg ville gjort med en flat bunn. Tenkte på om det hadde noe å si for når malten skal siles etc. om det ville lage noe problemer at bunnen buet nedover.
Hei igjen, lenge siden jeg har lurt på noe nå. Jeg har fått sveiset til et maltrør men må jo ha noe til bunn i dette og tenkte først å få tak i en rustfri plate og perforere denne med 1mm spor. Men, kunne jeg ha kappet til bunnen i VVBen og brukt denne? Er det noe i veien for at maltrøret har...
Takk for svar, er nok ikke noe bil med på turen nei. Og jeg skal til Teeside, nærmere bestemt Stockton og Yarm... Aner ikke om det er noen butikker der, men regner med jeg kan få det levert til hotellet. Hvis jeg kjøper humle, hvor lenge kan dette lagres? Og, hvilke gjærkulturer er "greit" å ta...
Heisan alle sammen, jeg skal på tur til england neste uke og tenkte jeg skulle svippe innom et sted og få med meg noe ingredienser hjem igjen. Som dere kanskje har sett av tidligere innlegg holder jeg på å mekke eget bryggeri av varmtvannsberedere. Jeg er forsåvidt godt igang, men kan nok ikke...
Kult, når skal dette vises på tv da tro? Hadde vært kult å se brygging i lvende live ja, er nok lærerikt for oss som ikke har gjort det før. Kanskje noen kunne filmet en bryggedag og lagt ut her på forumet :D
et kjapt spørsmål til.. Når man brygger i en kjele som har et maltrør... tapper man da ut det som ligger i bunnen før man koker vørten sammen med humle? En kamerat sa at han tapper alltid ut det første som kommer ut fra meskekaret, siden det inneholder en del grums...
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.