Hei folkens, takker for mye gode svar!
En liten oppdatering, nå som det har fått gått litt tid, og testet litt forskjellig.
Kan ikke svare på noe av det som snakkes om på molekyl eller atom nivå, men et innlegg jeg vil svare på.
Å når jeg svarer så går jeg kun ut ifra alt jeg har sett/lest og...
Hei!
Et lite problem jeg støter på som jeg trenger deres kompetanse på.
Jeg har nå fått en del brygg bak meg. Og begynner å føle meg mer og mer kompetent.
Jeg ser bla at mengden trub jeg får med meg både i gjæringskar, og flasker blir betydelig mindre!
Jeg har begynt å coldcrashe øl, 1 dag på...
Takker for svar!
Jeg forstår at spørsmålet er en definisjonssak, og at det muligens er et teit spørsmål.
Men jeg ville bare høre, det værste jeg vet er å arkivere ting, bare til å finne ut senere (når jeg får mere kunnskap) at jeg har missforstått.
Min tanke var nemmlig som følger;
Eks;
Mitt...
Hei!
Litt teit spørsmål sikkert, men bare for min egen del nå når jeg skal arkivere mine bryggelogger :beermug:
Mitt første brygg, er det min første batch og mitt andre brygg min andre batch når det er brygget forskjellige øl?
Eller er første gang jeg feks lager "humlekanon" den første...
Vanskelig å konkludere med det, da jeg sier dette bare skjer med flasker som ikke er kjøleskapskalde, og jeg bare drikker lunka øl i nøden hehe. Har de stått i kjøleskapet, er det ingen antydning til at de skummer.
Ikke så drevet, så ikke helt sikker på hvilken info jeg skal dele, føler selv jeg er 110% på hygiene, motstrømskjøleren blir sterilisert i 10-15min med kokende vørter, så kjølt ned og rett i vasket/desinfisert gjæringskar.
Hver gang jeg skal ta SG prøve tapper jeg av med kranen (som jeg før og...
Ok, er det da rimelig trygt for meg å anta at infeksjon kom i forbinnelse med overføring til flasker eller flaskene i seg selv, og ikke bryggeprosess/gjæringskar?
Sikkert dumt spm, men nå er ikke jeg noen veteran, men er det slik at varm hjemmebrygg flasker skummer over?
Tenker bare på om det er en begynnende infeksjon, og jeg burde få dem drukket opp litt fort? :)
Hei!
Fersk brygger her med 3brygg bak meg på grainfather 30L. Har hatt 3 vellykkede (i min mening) brygg.
Har kun brygget IPA og NEIPA frem til nå.
Men på to av bryggene har jeg opplevd at dersom jeg åpner en øl som ikke er kjøleskapstemperatur (dvs den er romtemp, eller ikke stått lenge nok i...
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.