Hei!
Et lite problem jeg støter på som jeg trenger deres kompetanse på.
Jeg har nå fått en del brygg bak meg. Og begynner å føle meg mer og mer kompetent.
Jeg ser bla at mengden trub jeg får med meg både i gjæringskar, og flasker blir betydelig mindre!
Jeg har begynt å coldcrashe øl, 1 dag på 2-3*C, så flasking. Når jeg flasker bruker jeg dette filtere mellom gjæringskar og flasker: Bouncer Mac Daddy
Dette filteret har jeg etterhvert oppgradert med finere og finere mesh (BOUNCER FILTER-KIT, det fineste er på 915 microns)
Så til "problemet" :
Jeg synes jeg får lite til ingen kullsyre i flaskene, ikke så mye som jeg pleier.
Disse karboneres selvsagt i romtemperatur over 14 dager, har forsøkt å la dem stå litt på badet, på varmekablene, har prøvd å snu dem opp ned for så å vente enda litt, korkene sitter som dem skal.
Så mitt spørsmål er som følger, kan man filtrere ut så mye fra ølla at man ikke får nok gjær med over i flaskene, og dermed ikke kan lage nok kullsyre?
Et lite problem jeg støter på som jeg trenger deres kompetanse på.
Jeg har nå fått en del brygg bak meg. Og begynner å føle meg mer og mer kompetent.
Jeg ser bla at mengden trub jeg får med meg både i gjæringskar, og flasker blir betydelig mindre!
Jeg har begynt å coldcrashe øl, 1 dag på 2-3*C, så flasking. Når jeg flasker bruker jeg dette filtere mellom gjæringskar og flasker: Bouncer Mac Daddy
Dette filteret har jeg etterhvert oppgradert med finere og finere mesh (BOUNCER FILTER-KIT, det fineste er på 915 microns)
Så til "problemet" :
Jeg synes jeg får lite til ingen kullsyre i flaskene, ikke så mye som jeg pleier.
Disse karboneres selvsagt i romtemperatur over 14 dager, har forsøkt å la dem stå litt på badet, på varmekablene, har prøvd å snu dem opp ned for så å vente enda litt, korkene sitter som dem skal.
Så mitt spørsmål er som følger, kan man filtrere ut så mye fra ølla at man ikke får nok gjær med over i flaskene, og dermed ikke kan lage nok kullsyre?