Nylig innhold av Marius K.

  1. Marius K.

    LalBrew NovaLager

    Tre uker på fat nå. Fikk en dose gelatin mens jeg kaldkræsjet før overføring til fat. Synes den smaker rent og pent, men har brukt en del humle, så den er langt i fra pregløs :)
  2. Marius K.

    LalBrew NovaLager

    Brygget New Zealand pils med denne gjæren i går. To pakker, 23 liter og gjæring på 14 grader. Heftig aktivitet i dag, så denne ser ut til å jobbe raskt! Får ta en måling allerede i morgen.
  3. Marius K.

    LalBrew NovaLager

    Det er en New Zealand pils som står på blokka, så da vil det forhåpentligvis smake mer enn bare vann :) Men artig å høre tilbakemeldingene deres. Veldig nøytral altså. Jeg er i utgangspunktet godt fornøyd med Fermentis 34/70 og Diamond, men alltids gøy å forsøke noe nytt.
  4. Marius K.

    LalBrew NovaLager

    Skal brygge en pils med denne gjæren nå snart. Er det noen flere erfaringer her med denne gjæren? Tenkte i utgangspunktet å gjære på 12 grader.
  5. Marius K.

    Lallemand Farmhouse

    Nå som den har fått stått en stund (fatet nærmer seg tomt :P) må jeg si jeg er blitt ganske happy med denne. Gjæren flokkulerer dårlig, men når den først har lagt seg så synes jeg ølet smaker riktig så bra. Kommer nok til å bruke den igjen.
  6. Marius K.

    LalBrew Munich Classic

    Kanskje @Finn Berger kan si noe mer om de vitale data på dette ølet :)
  7. Marius K.

    Lallemand Diamond Lager

    Har mitt første brygg med Diamond til gjæring - en tysk pils. Sammenlignet med w-34/70 synes jeg denne jobber veldig raskt. Etter aktiviteten i blow off å dømme så var stormgjæringen mye heftigere, og på dag fire så ser aktiviteten allerede ut til å dabbe av. Det er fortsatt jevn aktivitet, men...
  8. Marius K.

    Lallemand Farmhouse

    Ølet er godt, men ser ut som en NEIPA og smaker mer som en belgisk blond, eller wit?
  9. Marius K.

    Lallemand Farmhouse

    Hører hva dere sier angående fat, men blir dårlig bare jeg tenker på flasking :D Leste at Lallemand farmhouse har lav flokkulering. Satser på den klarner sånn noenlunde etter hvert :)
  10. Marius K.

    Lallemand Farmhouse

    Det ble ikke gelatin på meg denne gang. Tiden strakk ikke til. Skal ikke utelukke at jeg tilsetter i fatet om den ikke semiklarner innen rimelig tid. Var godt hazy når jeg fatet i dag. Synes ikke ølet smakte sånn superspennende, men blir gøy å se hvordan det smaker ferdig karbonert og med noen...
  11. Marius K.

    Lallemand Farmhouse

    Da har jeg satt min til kaldkræsj. Målte FG til 1,007 (OG 1,054). Er greit fornøyd med det. Synes hydrometerprøven smakte ganske "røft", så spent på resultatet. Saison trenger gjerne ikke være helt klar i utseende? Vurderer om jeg skal klarne med gelatin, men heller mot å la være.
  12. Marius K.

    Lallemand Farmhouse

    Slapp min løs i går kveld, etter 30 timer på 20 grader. Klarte bare å komme seg opp til 22 i løpet av natten så jekket den opp til 23 før jobb nå. Så gir jeg den en grad eller to til i ettermiddag/kveld. Bobler fortsatt friskt. Får ikke håpe jeg går for sakte opp nå da, slik at den blir pregløs.
  13. Marius K.

    Lallemand Farmhouse

    Hva endte du opp med å gjøre? Potent gjær dette. Var aktivitet allerede etter 5 timer (to pakker på 23 liter). Heftig stormgjæring i dag tidlig. Har hatt den et døyt døgn på 20 grader nå. Vurderer å la den løpe løpsk herifra og ut?
  14. Marius K.

    Lallemand Farmhouse

    Jeg feiget ut. Pitchet på 20 grader. Fusel er ikke favoritten, så jeg kjører safe. Vurderer 20 ett døgn, og så bare la den stige fritt til 26. Eventuelt hjelpe den litt på vei ved behov.
  15. Marius K.

    Lallemand Farmhouse

    Beregnet OG på min er som din, 1,054. Tror kanskje jeg går for pitch på 22 grader da, og lar den stige fritt opp til 26. Det er relativt kaldt på bryggerommet nå, så blir nok ikke en veldig brå stigning. Mulig jeg må hjelpe den litt på vei og. Blir spennende å teste denne gjæren :)
Tilbake
Topp