Nylig innhold av misterdohl

  1. M

    Juleølkalenderen 2024 og (kanskje) landets billigste boksestasjon [Oslo og omegn]

    Hei alle! Vil bare informere om at Oslo Amatørbryggerlaug arrangerer en juleølkalender for 2024. Reglene er enkle: - Hver enkelt brygger en batch (eller iallefall 24 enheter). Ingen tvang om at det MÅ være juleøl. - I retur får man 24 forskjellige (jule?)øl som folk har brygget. - Henting og...
  2. M

    Pastry Stout?

    Ikke del oppskriften om den blir vellykket, vær så snill! Smash er som heroin for meg, så om dette lever godt i en stout er iallefall slaget tapt.
  3. M

    Pastry Stout?

    Essensen tilsettes ved flasking/fating/boksing (såfremt den er sukkerfri selvsagt). Hadde en prat med Krecher på en ølfestival i sommer, og de benytter seg av denne essensen: https://www.uncleroys.co.uk/. De tilsatte også 1/3 av kalsiumkloridet rett i kok for å få bedre utbytte (dette gjaldt...
  4. M

    Multer i øl

    Laget en belgisk trippel med multer i en gang, og den ble veldig god! Brukte mellom 2-3kg multer på 20L øl. Frøys de og tilsatte rett i gjæringskaret etter stormgjæring. Brukte så hevert og stakk om til nytt kar ved flasking. Eneste å utsette var at jeg ikke tilsatte karboneringsgjær, så den...
  5. M

    Pastry Stout?

    For å få den tykke olje-flytende munnfølelsen så har vannjustering ALT å si imo. Var innom Amundsen i 2019 og fikk vannprofilen de bruker på "Desert in a Can"-serien sin: ca 102.1 mg 0.5 na 2.0 cl 155.8 so4 8.3 hco3 42.7 Har forsøkt å brygge et par pastrys uten vannjustering, og de har kommet...
  6. M

    Dark Horizon

    Forsøkte å flaskekarbonere 2018-versjonen av Dark Horizon med CBC-1, men til ingen nytte. Var helt død og uten kullsyre selv flere år etter. De ble helt forsiktig i et gjæringskar og overført til fat sommeren 2021. Det gikk faktisk bra. Vurderer å flaske de igjen med beergun, da det er slitsomt...
Tilbake
Topp