Har bare ikke kommer over selv med mange oppskrifter med 40% flaka hvete, men en del med hvetemalt. Bruker mindre vanligvis. Ellers er jeg ikke sikker om den forskjellen er stor mellom flak og hvetemalt. Men kan bli spennende dette.
Vi (WM Brygg ) skal lage en nogenlunde klassisk Wit, men med...
Litt store mengder med flaket hvete?
Fant dette i BeerSmith: May be used in small amounts to improve head retention and body
Examples: Belgian White beer, Wit.
50g Amarillo hørtes kanskje og mye ut på tørrhumling, tar kanskje litt mye fokus på en lett sommerøl?!
Ingen Koriander/ appelsinskrell...
Lage oppskrift 1t+, lage gjærstarter 1,5t, kverning/måle opp humle/klargjøring til bryggedag 1,5t, selve bryggedag 6-8t, rengjøring av flasker 1t+, selve flaskingen 2-4t. Så alt fra 14-20t?
Ikke nevneverdig forskjell som jeg merket mellom 0 min eller pasteurisere og rett pimærgjæring. Ser at flere setter inn i sekundær også og antar det bevarer smak og lukt best?! Men uansett så vill jeg nok pasteurisert for sikkerhets skyld.
Vi setter vanligvis honning inn på 0 min ( akkurat i det vi begynner nedkjøling ) evt pasteurisere og rett i gjæringskar for bevaring av smak og aroma.
Sånn som jeg har forstått det så er ikke gjæringen så voldsom på lave temp og tar forholdsvis lang tid sammenlignet med Ale. Så veldig i tvil hva jeg ville gjort i ditt tilfelle.
Bare grubler litt her Klaus:
På Fermentis sine sider står det at man skal øke gjærmengde under 12 grader. Se bilde. Ikke sikker på om dette er årsak altså, siden jeg har null erfaring med pils-brygging. Ikke lekkasje i O2 opplegget ditt heller?
Ser mange som henger seg litt opp i kverningen her.
John Palmer i How to Brew boka viser til noen tall som rangerere fra fint kvernet malt.
79.7 % utbytte og for grovt 80.9 % utbytte med samme utstyr, så antar at det ikke kverningen som forandrer utbytte i stor grad . Samme gjelder i mitt...
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.