Du har helt rett at det er det som står i oppskriften deres...
I oppskriften står at at du etter 7 dager skal sette den på coldcrash. Der skal den stå i ytterligere 7 dager på 5 graderC.
Totalt 14 dager
Jeg ser at alle pilsoppskriftene til Ølbrygging på BrewFather har det samme regimet.
Det ser...
Hva er lettere med å helle ned sikkerhetsventilen... når du har en sprøyte med ballock tilgjengelig ?
Da trenger du uansett en trakt (eller sprøyte :cool: )
Som jeg skrev - koble først til begge slangene på gjæringskaret, så jeg er enig i at retur co2 er enkelt og fornuftig.
Jeg ville tatt ditt pkt 3 til slutt
Gjør det enklere
Siden du har kran på flatbottom, trenger du ikke trykk - kun tyngdekraft.
Koble på begge slangene på gjæringskaret.
Åpne kran og tøm o2 ut av slangen i et glass ved å trykke inn ventilpinnen i ballocken.
Tøm ut nesten alt trykk fra Corny fatet
Koble på gass på fatet slik at...
… så de har stått til gjæring i én uke?
Det er kort til å være pils
Det ene ølet har trolig lavere temp og er ikke ferdig
Det andre er ‘ferdig’ gjæret, men trenger tid for opprydding av usmaker som dannes etter den hurtige gjæringen.
La begge stå slik de er i 1-2 uker til.
Ingen grunn til å...
Mange av oss har Rapt/Tilt/Brewbrain, men få som bruker dem over tid.
Selv loddet jeg sammen måleutstyr med to sensorer som måler ambien (kjøleskap) og vørter (isolert på karet). På vs. i karet skiller 0,3 ℃.
Jeg gjærer alltid 300 timer (ramping) + CC. Jeg måler ikke lenger FG på ferdig øl når...
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.