Nylig innhold av msevland

  1. msevland

    Kvalitetskriterier for øl?

    Bjorleik er alltid spennende :) Men igjen - lag en slik konkurranse dere ønsker, men ikke be andre om å gjøre det for deg (sikter ikke til noen). Oslo-styret, som jeg var del av, laget også en ny konkurranse ved OsloMesterskapet, og vi laget den akkurat slik vi selv ønsket. Den bygget på...
  2. msevland

    Spørsmål om ølhistorie.

    Det ble brukt hovedsakelig Bjørnunger som pantbare flasker. Det står en-og-førti øl... : Murere og bjørnunger (geekhouse.no) (lenke) Anders som eier bloggen er svært kunnskapsrik, og kan muligens bistå
  3. msevland

    Deilige bilder!!!

    Nye heve-senke vinduer + utvidet veranda på hytta. 1m eller 1,80
  4. msevland

    Kvalitetskriterier for øl?

    Det er to, kanskje uforenelige, perspektiver her. Hvilke konkurranser vi ønsker å delta i vs. Hvilke konkurranser som ‘kan’ bedømmes (med dommere i stor skala). PF er en konkurranseform som skjer uten dommere, og den fungerer flott innenfor sin form. Formen belønner ikke nødvendigvis beste øl...
  5. msevland

    For høy temp under gjæring

    Alle blir fornøyd med sitt første brygg, så ta dette som læring. De selvkritiske røstene kommer fra brygg #10 og øker utover…
  6. msevland

    Tråden for dumme spørsmål.

    Anbefaler deg å teste ut gjæren Philly Sour. Den syrner og gjærer samtidig. Ingen andre tilsetninger
  7. msevland

    Hvordan utføre utmesk/skylling "riktig"

    Ps: les tittel på tråden :)
  8. msevland

    For høy FG

    Flott at ølet ditt ble betydelig bedre. Personlig får jeg ikke tallene til å stemme, men uten en full gjennomgang av prosess og øvrige måletall, er det umulig å konkludere her. En nedgang fra 1.014 til 1.012 bør ikke være utslagsgivende. Bør ikke… men kan være en faktor. Lagring vil påvirke...
  9. msevland

    Om øl i mediene

    Føler at ‘Øleksperten’ henger mins tre år bak ‘… både NEIPA, røykøl, surøl og mjød knivar om plassen som det nye store.’
  10. msevland

    Vossatreffet 2021

    Samme dag som en konsert jeg skal på. Ellers hadde jeg kommet :-)
  11. msevland

    Hvordan utføre utmesk/skylling "riktig"

    ‘Riktig’ blir et litt feil begrep her. Svært mange prosesser er glidende overganger mellom ytterpunkter. Du kan skylle 1, 2 eller 3 ganger, men du kan også droppe skylling (no-Sparge). Alt er riktig, og alt avhenger av utstyr og hva du personlig foretrekker. Du kan også skylle med lite eller mye...
  12. msevland

    Kan ett infisert øl reddes etter tapping på flasker

    Det kan reddes med varmebehandling i kjele. Du trenger en lukket kjele med et rør med kjøling slik at dampen går over i veskeform. Du må påregne at ABV stiger kraftig, og at ølsmaken forsvinner :)
  13. msevland

    Brygger du for å delta i konkurranser?

    Det er stor takhøyde i Norbrygg. Mange ildsjeler har over år skapt de konkurransene vi i dag har. De har alle startet som en ide, og enkelte har også vært nyvinninger… og det er alltid plass til flere. I stedet for å endre noe som enkelte har skapt i sitt bilde, vil Norbrygg oppfordre til nye...
  14. msevland

    Den Store BrewFather Tråden

    Har endelig gått helt over til Brewfather. Imponert over funksjonaliteten. Har også skrevet om koden til Temploggerne mine (Arduino/esp8266) som nå også logger direkte i det enkelte brygg. Kjøpte også en Float (wifi) (Tilt har Bluetooth) som også logger direkte inn. Har testet den, men ikke...
  15. msevland

    Vossatreffet 2021

    Jeg har faktisk nå bytta :-) permanent…
Topp