Nylig innhold av msevland

  1. msevland

    Eiketønne

    Dersom du planlegger en Solera, er det greit å starte forsiktig. Du har mange iterasjoner foran deg å justere den inn på :)
  2. msevland

    Rens av tappelinjer. Erfaringer?

    Må innrømme jeg ikke har faste prosedyrer. Tar det litt på følelse, type øl og tid. Når det kommer usmak, eller er tydelig skittent, har det gått for langt
  3. msevland

    Rens av tappelinjer. Erfaringer?

    Lukket og lukket - fru / herr B :) Det vil være unrenheter i alle øl. De holdes i sjakk med co2, ABV, trykk, mørke +++ Øl setter spor, både i flasker, fat og tappelinjer. Renhold er derfor viktig, uansett om du ikke har hatt infeksjon el. annet. Rens med pipeline. Når du får lilla veske, lar...
  4. msevland

    Fenolsk usmak?

    Infiserte flasker før tapping? Infisert tappeutstyr?
  5. msevland

    Oslomesterskapet i hjemmebrygging 2025

    Jeg støtter Golia 100%. Det krasjer også i år tidsmessig for meg, noe jeg beklager. Hadde gledet meg masse til å treffe bryggere og gjester
  6. msevland

    Oslomesterskapet i hjemmebrygging 2025

    Feil Det jeg leser ut av denne tråden er at vi ønsker en fortsettelse og utvidelse av Golia til å bli etterfølgeren av Norsk Ølfestival. Først når den er blitt tilstrekkelig stor, bør vi vurdere og gjeninnføre det lille klubbmesterskapet vi hadde i DV43 Begge er bra, men nå er de for like
  7. msevland

    Moderering

    Jeg er skeptisk at mine / andres innlegg skal endres / oppdateres av en moderator. Det vil også være en uendelig stor jobb. Hvem tar eksempelvis på seg å gjennomgå / endre de neste 10 000 innlegg som Gahr har skrevet? Og hvem skal være dommer over hva som denne gang defineres som vranglære /...
  8. msevland

    Oslo og Akershus mesterskap i "The taste of bitterness"

    Synes navnet ‘The taste of bitterness’ er artig og dekkende. Dersom noen ønsker en helt annen («mer spennende») konkurranse, er det bare å ta kontakt med Sentralstyret, så skal vi rettlede dere i hvordan dere lager en slik konkurranse :)
  9. msevland

    Hjelp til brygging av flamsk surøl

    Ps. :) Fra Øldommerbrevet utsendt tidligere i dag «Flamsk rød og oud bruin er nå slått sammen til én stil, Flamsk surøl (publiseres straks)»
  10. msevland

    Temperaturstyring i Bod med Gjæringskar

    En varmepumpe kan vanligvis både varme og kjøle :-/
  11. msevland

    Temperaturstyring i Bod med Gjæringskar

    Som @loebrygg sier, er kjøling best gjort i kjøleskap / fryser. Du ønsker ikke å kjøle ned et hel rom som er uisolert fra 22 ℃ til 16 ℃. Da trenger du mer enn Norgespris :) Både kjøleskap og fryser styres enkelt med en ITC, eller andre løsninger...
  12. msevland

    Bryggekonkurranse Norbrygg Hordalands sommerfest

    Litt usikker på om leggsparking er rett medisin :cool:, men noe bør gjøres :) . Kanskje en ‘terminliste’ som går til alle medlemmer 1-2 ganger i året, kunne vært noe. Mye kan hentes fra kalenderen, naturligvis. Det krever derimot at fylkene melder inn sine konkurranser til ‘noen’. Det trenger...
  13. msevland

    Lav meskeeffektivitet

    På Tautra hadde vi foredrag fra Bonsak. Der kom det frem at de tidligere hadde undermodifisert malt, men at det nå var historie. Bonsak skal derfor ikke ha en mye lavere Yield i Brewfather
  14. msevland

    Bryggekonkurranse Norbrygg Hordalands sommerfest

    Kommunikasjon kan (og skal) vi alltid bli bedre på. Lokale konkurranser tar ofte ikke imot bidrag via Posten. Det er for å redusere belastningen på arrangøren. På forumet finner man alltids noen som kan ta imot, og levere fysisk - hvis man bare spør. I tillegg er lokale konkurranser ofte (litt)...
  15. msevland

    Tappelinjer som ikke er i bruk

    Som du allerede har gjort. Pipeline og skyll med vann. Du kan demontere kran dersom det er ‘lenge’ til du skal bruke den. Du kan også blåse luft gjennom for å tømme dem. Marker hurtigkobling godt dersom du tar av kran. Du ønsker absolutt ikke å koble på en hurtigkobling dersom kran er demontert…...
Tilbake
Topp