Nylig innhold av Nygard67

  1. N

    Norgesmesterskapet 2021

    takk for svar. jeg er usikker på hvordan jeg sjekker dette da det jeg i utgangspunktet er usikker på hvilken klasse man leverer et slikt øl. :-) Eirik
  2. N

    Norgesmesterskapet 2021

    hei, jeg har et øl som jeg ønsker å sende inn, men vet ikke om det finnes type til dette. det er en øl i Dark Horizon- retningen med champagnegjær og kaffe, men laget med lagergjær. baltisk porter? øl med tilsetninger? den er på ca 16 % Eirik :-)
  3. N

    Ferdig starter, dekantere nå eller bryggedagen om 3 dager?

    Hei. Jeg ville satt den på kjøl for å skille gjær fra veske du ikke vil ha i ølet. Så dekantert den på begynnelsen av bryggedagen samtidig som du tilfører litt vørter og lar den stå til du skal pitche. Da har du en starter og ikke en forkultur på bryggedagen. Jeg pleier å bruke en halv...
  4. N

    Vann kanaliseres i mesken - problem!

    Mengde malt spiller og inn. På min Speidel, den minste, må jeg ha mellom 4,5-5,5 kg malt sånn ca. Hvis jeg skal brygge fx en mild, er løsningen å fylle på med umalt malt, eller tynne vørteren. Skal jeg brygge et øl over ca 1067 i OG, må jeg dobbelmeske eller bruke Spraymalt. Men pause...
  5. N

    Ujevn gjæringstemperatur.

    Jeg klappet en hund i dag.
  6. N

    Speidel- kran gis vekk til kakket person

    en del. best på 80-85 C
  7. N

    Speidel- kran gis vekk til kakket person

    haha. og hvem av oss er det som nå bor i Bergen? :bokser: gotcha!
  8. N

    Speidel- kran gis vekk til kakket person

    hahaha! ikke helt svart, men nesten helt svart. men bare hvis du koker gjæren i minimum 30 minutter. sånn for å være sikker. jo lenger du koker gjæren, jo svartere blir ølet. men ikke helt svart altså
  9. N

    Speidel- kran gis vekk til kakket person

    kjeften!  :cheeky:  ;D
  10. N

    Speidel- kran gis vekk til kakket person

    Hei alle. Jeg gir nå vekk min Speidel- kran. Den er original og skulle borge for kjent kvalitet når det gjelder Speidel- kraner. Den har blitt brukt ca 35 brygg. Det som er verdt å merke seg er dette; - Selv om man renser den med så mye PBW og Starsan at man kan rense og sterilisere området...
  11. N

    Firewood Stout på Henrik

    Cafe Henrik åpnet i går et fat med Firewood Stout. Løp og kjøp, dette er et latterlig godt øl. Interessant fra et bryggeperspektiv pga lav abv, men samtidig fyldig og smaksfullt. Går ut fra at de går fort tom...
  12. N

    Bjorleik 2013 - Flaskekonkurransen

    Samme her. Det eneste Bjorleik jeg ikke var med på. Et svart hull bjorleiks historie - uten oss! :-)
  13. N

    Bjorleik 2013 - Flaskekonkurransen

    Man gleder seg til Bjorleik. Så det er sagt!
  14. N

    Bjorleik 2013 - Flaskekonkurransen

    Hahaha! Vi få gjøre vårt beste :-)
  15. N

    Bjorleik 2013 - Flaskekonkurransen

    How troo that is! Hva skal vi spise? Hvem skal koke? Blir det bra eller?
Tilbake
Topp