Jeg har B40 og den passer perfekt til mine behov. Jeg har faktisk skalert mine oppskrifter slik at de er tilpasset et 19L fat med ferdig øl, men av og til brygger jeg en større batch slik at jeg ender opp med et 19L fat og et 9L fat.
Jeg koser meg med brygginga og det er ikke så stort poeng for...
Jeg har B40 og dette er en perfekt størrelse for 25-30L batcher. Jeg tror det er fort gjort å få praktiske problemer med så små batcher på B80 som for eksempel å brenne varmeelementene, men du kan jo brygge to sett om gangen.
Begge øllene er pale ale og den første har ikke tørrhumling, så da kan jeg gjøre som du foreslår å brygge på gjæren av den første. Hvor mye gjær skal jeg da bruke? Første batchen er 27 L, andre batchen er 22 L.
To batcher, en starter.
Jeg har planer om å sette to batcher med en felles starter basert på 1 pakke WLP001. Jeg lager altså en stor starter som skal dekke begge. Når starteren er ferdig, siler jeg av «øllet» på vanlig måte slik at jeg står igjen med bunnfelt gjær. Deretter tilsetter jeg litt...
Overflow
Jeg har et brygg med K-97 (Kölsch) og har fått litt overflow i gjæringskaret. Er det bare å bruke en desinfisert øse og skumme av eller vil jeg da fjerne noe som gjæringsprosessen trenger?
Karbonering på fat.
Jeg karbonerer på fat og har som tommelfingerregel å la det stå på ca 1 bar trykk ved 5 grader i ca en uke. Av og til synes jeg det er litt for lite karbonert og da setter jeg på trykk igjen et par dager eller til jeg er fornøyd. Jeg lar fatet stå i ro under hele...
Jeg har en Grainfather conical formenter som jeg har ordnet meg CO2 kobling på lokket, Fra krana har jeg en slange med en øl-ut(ball lock) i andre enden. Denne monterer jeg på øl-ut på corneliusfatet. På forhånd har jeg satt lokket på fatet og fylt det med CO2. Fatet står på en vekt slik at jeg...
Jeg har brygget denne IPAen en gang før og da smakte den veldig bra. Oppskrifta er en oppskalert versjon av et allgrain sett hos Brygg Selv som kalles Flamingo fest. Jeg overfører oksygenfritt fra gjæringskar til fat. Jeg forstår at det er vanskelig å svare på spørsmålet, men jeg har jo fått...
Jeg får vann fra Nedre Romerike Vannverk. Jeg benytter Brewfather for å beregne vannjusteringer på grunnlag av profilen fra dette vannverket og det har fungert greit.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.