Jeg har bygd og brukt et med dobbel 5 cm. isopor uten noe mer, kjøleromsdør og hyller fra Jula, fungerte bra men syns tipsene om kjøleskap er like bra/best, da vet du og hvor stort/stor plass du bruker, kjøleskap er jo gratis + frakt.
Når man blir samboere i 40årene (2003) har man plutselig et fritidshus (brygghus) og et annet bosted. Når man nå er i 60 årene er det ikke godt å vite hvor lenge det varer, men ennå en stund til vil jeg tro.
nå går det mest i litt sterkere pils og andre lagere men kanskje litt IPAer senere, til våren så jeg har altfor mye malt i caramel/crystal.
Eksperimentering når man ikke bor i bryggeriet (50 kilometer unna) blir for styrete til at jeg gidder det så jeg vil ha mest mulig facit.
Så jeg brygger da...
Takk for engasjementet på en søndagsmorgen.
Jeg har ikke tenkt så langt på dette men det blir nok tilskudd til kompostbingen så er jeg ferdi med denne 25 kilossekken.
Dette skulle vel heller lagt under bryggeritabber, bestille 25 kilo cara istenfor 25 kilo pils/alemalt.
Sitter på store mengder caragold 120 etter en feilbestilling, tenkte da å meske startervørt for å få mere gjær av dette, men er det mening i det ?
Hva med vannjustering av bløtt vann, det blir vel mye kalk da ? (ikke ennå ekspert på dette)
Alternativet er å kaste mye malt til fuglene.
Jeg så en YouTube snutt av en trønder som satte sammen en ESP32 og veieceller som deretter lastet opp vekta til en webside, slik så du vekta/volumet på alle fat, mye billiger men litt jobb å sette sammen, men jeg finner ikke igjen linken, kanskje andre gjør det.
kvalitet koster, brygger ofte 100 liter, 2X50 liter, da blir det 2 pakker til 189,-, for heldigvis brygget dette flere ganger på samme gjæra.
0.756 pr. liter pluss litt startervørt, ikke så ille ?
Co2 blander seg med luft, med så mye co2 som finnes nå skulle vi ellers vert døde.
Sukker blander seg, en gang i tiden var det vanlig med 4kg. sukker på dunken, fylle med vann og gjær, røring var unøvendi.
Med fulll flaske har jeg våknet av smellen.
Nå takker jeg for all lærdom, må jo fylle to...
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.