kvalitet koster, brygger ofte 100 liter, 2X50 liter, da blir det 2 pakker til 189,-, for heldigvis brygget dette flere ganger på samme gjæra.
0.756 pr. liter pluss litt startervørt, ikke så ille ?
Co2 blander seg med luft, med så mye co2 som finnes nå skulle vi ellers vert døde.
Sukker blander seg, en gang i tiden var det vanlig med 4kg. sukker på dunken, fylle med vann og gjær, røring var unøvendi.
Med fulll flaske har jeg våknet av smellen.
Nå takker jeg for all lærdom, må jo fylle to...
Dokumentasjon god nok for meg, som ikke flasker så mye.
Tar du testen med løs kork i begynnesen av ettergjæringen for å se om all luft er drevet ut av flaska? :)
Skal jeg lage juleøl så må det flaskes.
Et tips jeg leste helt i starten av bryggekarieren var å legg korken løst på flaska den første tide (hvor lenge ?) for å presse ut luften før korken klemmes på.
Når det gjelder fylling så mente jeg å ikke fylle helt uten noe luft i flaska, når ølet da utvider seg har det bare en mulighet som er å sprenge flaska.
Når det gjelder oksydering skulle jeg gjerne sett mer vitenskapelig bevist at det smaker oksydert pga, det lille som er av oksygen-o2 i...
refill varierer, rusta og jula bruker være billigst, og av og til har de begge tilbud.
nå er det til 30 på jula mot normalt 50. 229,- for ny
nå 39,90 mot normat 50 på rusta, fant ikke pris på ny i farta
de fyller den med vann, pumper opp trykket og ser om den utvider seg, tømmer for vann og tørker flaska, håper jeg da.
noe mer arbeid enn bare å fylle med co2.
men det er ikke oksygen der, bare luft som riktignok inneholder 21% oksygen som ikke kan gjøre sååå my skde, eller?
ellers så er tekniske beskrivelser alltid av interesse.
Men ikke hopp på alt mulig av utstyr, du kan fort ende opp med masse du ikke trenger eller vil ha, plastreturen og Mo i Rana har DIY bryggerier som nå blir smeltet om til spiker :)
nå har både du og jeg (etter 25 år) fått en løsning på det :)
Jeg bruker da mottrykksfyller på alt og slipper noe unna o2 problematikken så jeg anbefaler og trykktank.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.