Eg har fått rapport frå kommunen (vedlagt), men det mangler info for å kunne fullføre profilen i Brewfather. Er det nokon som har testa vatnet sitt i området som kan hjelpe meg? Kilden er Storavatnet i gamle Lindås kommune, og det er snakk om overflatevatn.
Alternativt om nokon kan komme med...
Eg er ikkje bekymra for holdbarhet, men er usikker på om ønska smaksutvikling vil skje. For eksempel imperial stout, quadruppel, barleywine og andre øltyper som typisk skal lagres og modnes i mange måneder før dei smaker riktig.
Du kan lese mykje av historien på bloggen hans: http://www.garshol.priv.no/blog/
Han har også skrevet bok om temaet, men det aller meste står i bloggen dersom du ikkje vil kjøpe boka. http://www.garshol.priv.no/download/gardsol/
Tok den med til Vestbrygg, og etter å ha skrudd av sprøytedelen passa ein vanlig øl ut-post fra cornelis-fat rett på. Har tenkt å bruke gjengeteip når eg skrur den på "for godt", men har ikkje skrudd den på etter eg var i butikken endå pga nevnte lukt.
Eg har kjøpt ei trykksprøyte (5 liter) på Jula for å vaske kraner og slanger. Men det er ei bensinlukt eg ikkje får vekk. Så vidt eg kan skjønne er kilden den "puten" som er i enden av pumpehuset (der luft blir pressa inn i tanken), dvs den sylinderen som håndpumpa beveger seg opp og ned i...
Har thermapen, men er litt usikker på om den er lang nok. Er det godt nok å måle temperaturen 10 cm frå toppen ved utmesk?Korleis gjennomfører du utmesk? Berre skrur opp termostaten og kjører kontinuerlig manuell sirkulering til passe temperatur er oppnådd?
Kva er erfaringen med kvernegrad...
Eg kjøpte første versjon av BB30 då den kom, og har ikkje gjort modifikasjoner på den (utenom liggeunderlag for isolering). Etter nokre brygg med varierende problemer (svidd vørter, stuck mash, veldig varierende utgjæring osv) gjekk eg til innkjøp av diverse ting som eg aldri tok i bruk for å...
Mulig eg har skumma litt for fort, men trur ikkje nokon har nevnt det.
Gjæring.
Magnetrører + kolbe(r) til å lage starter.
Oksygeneringsutstyr (rein O2 + utstyr til å tilsette/måle i vørteren)
Temperaturkontroll under gjæring (typisk kjøleskap + STC1000)
Eller i norge: http://www.sousvidenorge.no/produkt/kjokkenredskap/vekt-og-maling/superfast-thermapen-sensor-type-termopar-k. Det er forøvrig ei skummel side, lett å blåse tusenlapper der :D
Ettersom dette ikkje er eit vanlig produkt, men eit produkt som er høgst relevant for dette forumet, og ikkje minst denne tråden, ser eg absolutt ingen problemer med å legge ut i alle fall datoen når den blir kjent.
Ola, som gjerne vil kjøpe :D
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.