takk for feedback. Da har jeg en ide om hvordan oppsettet blir.
Jeg skal også skaffe en større kjele. Så de hadde en slik hyttekjele i aluminium med tappekran (30 liter) på Jernia til en billig penge.
Er dette bare skit, eller kan en slik benyttes til koking av vørter? Skjønner selvsagt at...
Da tror jeg jaggu det er duket for å jekke opp bryggingen fra ekstrakt til all grain. Utfordringen er først og fremst madamens vegring mot plasskrevende utstyr og
medførende griseri på kjøkkenet. I tillegg må jeg bekrefte at IT folk som meg selv er/kan være en smule bedritene handymenn, slik at...
Klinket til og brukte restene i skapet til følgende brygg som ble flasket i går kveld.
1800 g flytende lys ekstrakt
2000 g lys DME
70 g Cascade 60 min (brukte 10 liters gryte, så utbyttet av humlen blir mindre enn tilsynelatende)
25 g Cascade 10 min
25 g Cascade 5 min
Tørrgjær: 2 poser...
Spørsmål ang sterkrens: Jeg har skaffet ei flaske sterkrens som skal brukes til desinfisering av ølflasker.
Jeg ser dere sier at man ikke trenger å skylle flaskene/gjæringskaret i etterkant. Men i følge etiketten på flaska er
jo Sterkrens rene drepen. Det står man skal skylle med store mengder...
Jeg har bare benyttet de posene med "Ballong- og flaskerens" fra Petit. Jeg har blandet litt av pulveret med varmt vann og tømt det i flaskene.
Så har jeg latt de stå litt med løsningen oppi før jeg har skylt dem godt med varmt vann. Dette har foreløpig funket bra for meg.
Den sto vel i romtemperatur i litt over 2 uker, deretter satte jeg den i kjelleren hvor det nå er ca 12-14 grder. Etter ytteligere noen 2 uker på baken har kullsyren nådd et optimalt nivå.
Må si jeg er meget fornøyd med smaken også 8)
Min erfaring med min foreløpig eneste sterke IPA er at det tok merkelig lang tid før det kom tilstrekkelig med kullsyre. Etter 3 ukers lagring var det så vidt futt i den. Men nå er det mer enn nok kullsyre i den. Brukte 150 g sukker på 25 liter.
Da var det slutt på tålmodigheten og prøvesmak ble gjennomført i går, selv om brygget bare har vært flasket en uke. Som forventet var det ikke optimal futt i flaska ennå. Øllet var temmelig klart når det ble flasket, så jeg skulle tro det tar litt lengre tid å opparbeide tilstrekkelig kullsyre...
Da var IIPA´n endelig på flasker. Må si det er litt av en jobb med flaskevask, men vannvittig deilig når korken var satt på siste flaske 8-)
Jeg var naturligvis meget spent på "hevertslurken" Smaken var naturlig nok dominert av humle. Bitterheten var kraftig som forventet, smaken behagelig...
OK, jeg trodde produktet kanskje var noe i retning denne fra vin og bar: http://vinogbar.no/product_info.php?cPath=124&products_id=170&osCsid=6a358802a5bb19482a320b667e63bddb
Jeg ble fortalt i butikken at denne renser og desinfiserer og kun strenger å skylles bort med vann i etterkant. Jeg har...
Heisann...
Ser både Petit og Europris har produktet Ballong- og flaskerens som skal både rense og desinfisere.
Noen som vet om dette er et duganes produkt?
Takker for svar....
Hmmm, nå er det ekstremt lite aktivitet i gjærlåsen. Synes vel 8-9 dagers gjæring er i minste laget. Har ikke målt FG pga infeksjonsfrykt. Litte sugen på å jokke en hevert ned i brygget nå. Gjæringsdunk med tappekran er nok tingen. Kan det stemme at Wyeast 1056 her klart å gjære ut OG 1080...
Det er vel bare å drite i å tilsette gjær til vørteren, bare en liten dært i hver flaske, nok til å lage kullsyre...og vips, herlig forfriskende vørterøl 8)
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.