Nottingham er en arbeidshest, FG nås som regel ganske kjapt. Likevel bør en la det stå ei stund etter at ølet er utgjæret slik at gjæra får ryddet opp i usmaker som oppstår som følge av sukkerspisinga. 14 dager er vel noe lenge hvis den har nådd fg nå, men ville nok latt den stå i 10 dager i...
Spekulerer på å øppe geimet med neste års juleøl. Lurer på om det vil fungere med en pastry med skumnisser. Vil tro det blir som å tilsette marshmallows. Noen med erfaring med slikt? Vil det fungere best med nissene i slutten av kok eller å tørrnisse etter hovedgjæring? Blir vel et salig kliss...
Jeg brukte ei, muligens to, flasker Lorann på ca 12 l. Husker ikke, har ikke notert det ned. Det ble hvertfall passe mengde peanøtt etter min smak. Tilsetter uansett etter primærgjæringa, så det er vel bare å prøve seg fram
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.