Nylig innhold av Pål Heide Kielland

  1. Pål Heide Kielland

    Honning

    Oppdatering 2: 4 ukers lagring. Etter hva jeg kan bedømme har honningen tilført mer dybde i smak og aroma, jeg plukker opp honningtoner. Er litt vanskelig å si hva som er gjær og hva som er honning… Uansett et vellykket øl i mine øyne. Skummet dør litt for raskt, ellers bra. Null fusel, men et...
  2. Pål Heide Kielland

    Rimeligste veien til fat?

    Har handlet her tidligere, gode erfaringer. Mener å huske at de skulle avvikle drifta, men du kan jo sjekke om de fortsatt er i drift https://mesterbrygg.no/butikk/fat/fatpakker-1
  3. Pål Heide Kielland

    Trenger råd

    Du kan jo prøve å sette en starter på en av posene? Men da må du huske gjærnæring og oksygen når du pitcher den. Jeg tror jeg hadde tatt sjansen på å tilsette rett i vørteren. Ha evt etpar poser i beredskap i tilfelle den ikke vil oppføre seg som forventet
  4. Pål Heide Kielland

    Trenger råd

    Høres merkelig ut. Jeg har også vært borti at denne fra AEB kan være treg til å komme igang, men tre dager høres lenge ut. Fermolager W skal fungere fint på både 12C og 18C. Det er to kilder som jeg kan tenke meg: 1. Da du rehydrerte gjæra så ble det for varmt og gjæra døde. Da skal det mer enn...
  5. Pål Heide Kielland

    Ønsker å kjøpe OKTOBER SL1 adapter

    Hør med (at)Hallstein her inne på forumet. Det er han som driver Lysberg.
  6. Pål Heide Kielland

    Erfaringer med Fermoale/Fermolager

    Eller denne https://brewshop.no/products/lax-clean-west-coast-ipa-yeast-11g-whc-lab
  7. Pål Heide Kielland

    En ferskings første brygg

    Det har du helt rett i. Leste litt for kjapt.
  8. Pål Heide Kielland

    En ferskings første brygg

    FG vil nok bli betydelig lavere enn 1.015. Mesk på 65C og 500g sukker vil nok Verdant dra ned til 1.007-8ish, Da er du opp på ABV på 5-tallet. Jeg tar utgangspunkt i 72% effektivitet på min G30. Du har mye hvete i maltblandinga, det kan gi grøtaktig konsistens. Hvetemalt har ikke skall. Hvis du...
  9. Pål Heide Kielland

    Engelsk Golden Ale, sommerøl 2025

    Amerikansk torader var det jeg hadde liggende. Kjøpte en sekk for å prøve. Ikke tilgjengelig på Brewshop lenger. Pilsmalt gjør nok samme nytten
  10. Pål Heide Kielland

    Engelsk Golden Ale, sommerøl 2025

    Her er min engelske golden. Brygget i begynnelsen av juni. Meget godt fornøyd. Veldig fin kombo av Fuggles og Cascade. Et apropos: Brulosophy hadde en episode om hvetemalt i EGA for ikke lenge siden. Resultatet var, interessant nok, at hvete ikke hadde noen merkbar effekt på noe som helst...
  11. Pål Heide Kielland

    Honning

    Oppdatering: Varmebehandlet honningen ved å varme den opp i kasserolle til 80C. Lot den stå i ovnen på 82C etpar timer. Kjølet den deretter ned og tilsatte i ølet. Burde gjort dette på high kraussen. Det hadde roet seg i gjæringskaret, men kom igang igjen. Endte opp på ca 9%. Ølet er nå satt...
  12. Pål Heide Kielland

    Honning

    Når jeg tenker meg om; jeg laget hot honey for en stund tilbake som ble kokt med chiliflakes. Den beholdt honningkarakteren også etter nedkjøling. Oppvarming til 80-ish Celsius i et kvarters tid bør vel gjøre susen. Tror jeg prøver det, takk for innspill
  13. Pål Heide Kielland

    Honning

    Har en trippel som står og gjærer på andre dagen. Skal tilsette honning etter hovedgjæringa, et sted mellom 5 og 19 % (i stedet for sukker). Noen som har noen tanker om honningen bør varmebehandles eller om den kan tilsettes rett i gjæringskaret? Den er flytende og kjøpt i butikk. Redd for at...
  14. Pål Heide Kielland

    Hurra for tørrgjær!

    Jeg har også god erfaring med AY3, og for øvrig alle aeb-variantene. Har av og til stusset på lang lagtid, men ikke noe plagsomt
Tilbake
Topp