Ser ut som det har gått bra. Det begynte å ploppe i gjærlåsen etter hvert som temperaturen steg. Gjæringa har flatet ut på ca 76% utgjæring. Litt høy temperatur i rommet karet har stått i, 17-18C i vørteren nå. Ble en slags ekstremversjon av hurtigmetoden. Målte og smakte i morges, kan ikke...
Brygget en lager på torsdag. Hadde valget mellom å sette den til gjæring i et litt for kaldt rom, dvs bod på 7-8C eller litt for varmt rom 15-17C. Valgte det første, hadde i en pose ekstra gjær og dro på hytta. I mellomtiden kom det kulde og temperaturen i boden sank. Da jeg kom hjem i...
Rett i flaska ja. Bruk engangshansker sprayet med starsan eller en klype eller noe sånt. Du kan selvsagt koke sukkervann og dosere rett mengde i hver flaske. Jeg har aldri merket forskjell på det ferdige ølet, så sukkerbiter er å foretrekke for min del
Bruk av muntons kjenner jeg ikke noe til
Ja, du må halvere avkok pr time. G30 fordamper ca 3.5 l i timen. Jeg beregner 1.8 l med dampkondensator. Du må selvfølgelig prøve deg fram, men disse tallene stemmer sånn noenlunde hos meg
Hvis det er noe i retning av Fullers London porter du er ute etter, er den øverste i nærheten. Jeg ville droppet havren. Bruk heller mer GP. Du kan også vurdere Maris Otter, men store forskjellen er det ikke.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.