Nylig innhold av Paul Rene Engejordet

  1. Paul Rene Engejordet

    Cider krisehjelp

    Det ble faktisk full fart kort tid etter. Har ploppet nå i 8 dager etter det (altså 10 dager siden start). I dag var det bråstopp (ingen plopping). Endte på 0.998. OG var 1.052. Skal vel tilsi 7-8%. Hva gjør jeg nå? Flytte til ny beholder, flaske med litt sukkerlake, eller skal det skje mer bak...
  2. Paul Rene Engejordet

    Cider krisehjelp

    Liker analogien.. :) Ser ikke noe gugg. Passet på å røre ned alt "skum" når jeg tilsatte sukkerlaken i går. Liker ikke tanken på at de har dratt hjem tidlig. Får vel måle og se om de arbeider i skjul.
  3. Paul Rene Engejordet

    Cider krisehjelp

    Takk for svar. Lokket sitter tett på. Det er bare for stille i overflaten – ingen "skumming" som det var dagen før. Kan gjæren være så følsom for små temperaturforandringer eller tilsetninger etter en dag?
  4. Paul Rene Engejordet

    Cider krisehjelp

    Hei. Jeg er helt ny med alt som har med brygging å gjøre. Men har lest en del. Situasjonen: Satte 25 liter eplejuice med 1042 på tirsdag, gjæring var til godt i gang etter 24 timer (i går). Står i rom som er ca 20 grader. Skulle være lur i går og "booste" litt. Blandet 1 kg brunt sukker med 1...
Tilbake
Topp