Nylig innhold av Rikard

  1. R

    Grusomme bilder !!!

    Dessverre kjent fenomen, man tror alt er i fineste orden, så legger man på lokket....
  2. R

    Tråden for dumme spørsmål.

    Spørs vel litt hvilken øl som har vært gjæret først? En skikkelig høy OG øl vil gi en slappere og daffere gjær enn et 1.050OG -brygg, eller har jeg misforstått? Min metode er å alltid kjøre starter på det jeg høster fra gjæringskaret siden jeg har begrenset kunnskap om gjær. Stort sett bygger...
  3. R

    Grusomme bilder !!!

    Jeg bruker med jevne mellomrom litt CIP-film(samme som man bruker på pakninger i cornyfat) rett på koblingen før jeg tar på ball lock. Sikrer enkel kobling hver gang.
  4. R

    Til Salgs Bryggekjele 36liter til salgs [SOLGT]

    Selv om denne tråden ble kuppet til de grader, så ble kjelen solgt :)
  5. R

    Om øl i mediene

    https://www.bt.no/byliv/i/pP0z31/bergens-oelhistorie-det-sembske-bryggeri Artig lesning om litt av ølhistorien i Bergen. Ser det blir nevnt at såkalt krusøl var mest vanlig før lagerøl tok over, krusøl var en overgjæret ale. Noen som har mer informasjon om denne øltypen?
  6. R

    Til Salgs Bryggekjele 36liter til salgs [SOLGT]

    Ikke takk på forhånd, den er et sant mareritt å få på og kan plutselig bestemme seg for å hoppe av falskbunnen ved den minste bevegelse. Men når den sitter på funker den bra
  7. R

    Til Salgs Bryggekjele 36liter til salgs [SOLGT]

    https://brewshop.no/products/silikonring-til-falsk-bunn-30cm
  8. R

    Til Salgs Bryggekjele 36liter til salgs [SOLGT]

    Ja. Her var jeg på villspor! Takk for at du gjorde meg oppmerksom på det
  9. R

    Til Salgs Bryggekjele 36liter til salgs [SOLGT]

    Hei! https://www.finn.no/recommerce/forsale/item/439591468 100 kr i norbrygg rabatt! Bare ta kontakt med meg på FINN-annonsen og gi meg brukernavnet ditt på Norbrygg, så tar vi det derfra. Er i Bergen og vil helst ikke sende.
  10. R

    Tråden for dumme spørsmål.

    Jeg mesker to- delt, første timen på typisk 65-66 lar jeg vørter stå i ro i meskekjelen. Bruker så herms til å varme opp til 72c under kontinuerlig resirkulering. Ved skylling kjører jeg kontinuerlig resirkulering hele tiden. Har tidligere ikke brukt noe dedikert skyllearm eller manifold dette...
  11. R

    Tråden for dumme spørsmål.

    Den som venter osv. Jeg har alltid av magnetrøreren når jeg ikke er tilstede, det da den er hjemmemekket og jeg ikke stoler 100% på egne elektrikerferdigheter. Blir alltid kake på morgenen, men den blander seg fint ut igjen etter 1t eller 2 på røreren.
  12. R

    Nybegynner på brygging av øl med FWK

    Jeg har heller aldri hatt problemer med kontaniering etter be-134, men har da hatt litt natige rutiner på vask etterpå. Men hvis zalo er nok er vel hele problemet overdrevet?
  13. R

    Nybegynner på brygging av øl med FWK

    Ja, har alltid ansett gjær for bakterie. Det er jo direkte feil all den tid den faktisk er en type sopp.
  14. R

    Allgrain Tradisjonell Norsk Juleøl nybegynnerproblemer

    Nesen, hvis det er svovel der så lukter du det. Men folk er mer følsom for det enn andre, så fasit blir det ikke
  15. R

    Nybegynner på brygging av øl med FWK

    Den gjæren er rask og brutal, regn med at det blir noe mer alkohol i brygget enn forventet. Gjæringskaret ditt må også få seg en solid vask, den gjæren inneholder diastecus-bakterien som spiser det meste av sukkeret i vørteren. Hvis det er rester igjen av den blir alt ølet du setter på det...
Tilbake
Topp