Nylig innhold av Rikard

  1. R

    Campden mot surt øl

    Hei! Hvordan er rutinene for vask av linjene på fatet? Øl kan surne ganske fort i linjene dersom det ikke ha regelsmessig rengjøring. Forsøk å tappe av en 1-2dl(avhengig av linjelengde), så tapp et nytt glass og se om det er der problemet er.
  2. R

    Brewfather og PH Stout

    Brukte nå EZ water calculator, den gav meg svarene jeg ønsket: Så samme oppskrift og tilsetninger gav PH 5,47 i EZ og 5,76 i brewfather. Jgg bør kanskje bli litt mer kritisk til utregningene brewfather gir meg?
  3. R

    Brewfather og PH Stout

    Hei! Merket en raritet i Brewfather som jeg håper noen kan hjelpe meg med! Estmert PH på 5,76 med såpass mye mørk malt? Det rareste er at om jeg gjør om type malt på chocolate og roasted til base får jeg følgende: Hva i alle dager? Mørk malt skal jo senke PH, men her virker det helt...
  4. R

    Gis Bort Flasker + kasser gis bort

    Hei! Har en del 0.5 + 0.33 flasker som gis bort, kasser på bildet inkludert. Edit: Bump! Siste sjans før de ryker i gjenvinningen i helgen. Må hentes i Bergen på Wergeland og den som tar det må ta med alt. Flaskene skal stort sett være rene(dvs klar for skylling + starsan), men har stått...
  5. R

    Til Salgs Brewzilla 56l og koniske gjæringstank

    Min far selger bryggeriet pga downsizing av bryggevolum. Vet ikke om dette er innenfor retningslinjene her, men jeg driver nå litt reklame: https://www.finn.no/258847139 Utstyret er i Bergen
  6. R

    Nippel og slangestørrelse

    Evabarrier slanger: EVABarrier 5mm x 8mm Double Wall EVA - Ølbrygging AS (olbrygging.no)
  7. R

    Nippel og slangestørrelse

    Hei! Mulig spurt om før, men jeg fant ikke noe etter 10 min søking, så da er vi her. Hvor liten innvending diameter er det mulig å ha på slange som skal kobles på standard 7mm nippel på øl ut? Blir 5mm en umulig oppgave?
  8. R

    Splitte co2

    Tror nok jeg går for noe slikt ja. Er kun for serveringstrykk jeg skal ha dette oppsettet, jeg er ikke nøye på om det skal tappes med ulikt trykk for ulike øltyper. Da blir det veldig enkelt oppsett med 4 slike. Noen som vet om en overgang fra JG til ball lock? Altså at jeg kan koble av og på...
  9. R

    Splitte co2

    Hei! Har en kegerator med 4 fat. Bruker sodastream-regulator pt, men har ikke noen manifold til å fordele trykket, så det blir manuelt påfyll av fatene hver gang det trengs. Det er selvsagt en dårlig løsning i det lange løp, så tenker å skaffe meg manifol med 4 uttak. Jeg går meg veldig vill...
  10. R

    Hulltager til låns?

    Hei! Er det noen som har en 21-22mm hulltager til låns/salgs? Skal lage WP port på bryggekjelen, tenkte en av denne typen: https://store.brewpi.com/mashing/tools/q-max-sheet-metal-hole-punch-21mm Bor på Wergeland og har bil, så alt i bergensområdet er av interesse!
  11. R

    Hva fikk du i posten i dag?

    Håper jeg får et dårlig eksemplar neste gang jeg shopper GPA :)
  12. R

    Avlyst: Usmakkurs 11. november 2020

    Hei! Kan det være aktuelt med usmak kurs ila høsten? Nå begynner de fleste å få både 1 og 2 stikk i armen, så det bør vel kunne være forsvarlig å ha et kurs?
  13. R

    Om øl i mediene

    Hvis man leser regnskapene som ligger tilgjengelig på proff.no(2020 er ikke klart enda) kan man følge utbyttet oppover i selskapsstrukturen. Pengene blir utbetalt aksjonærene som for Hansa sin del er holding-selskaper oppover i Hansa Borg konsernet. Hvis man så tar en titt på hvilke...
  14. R

    Kan ett infisert øl reddes etter tapping på flasker

    Sikkert ikke svaret du ønsker, men er det infisert så er det infisert. Så går du selv bedømme om det smaker greit uansett. Jeg har tabbet meg ut tidligere med dårlig merking av gjæringskar til surøl og fått sur pils, smakte slett ikke verst, men var ikke det som var planen.
  15. R

    Gjæreskap - varmekilde

    Tror ikke den vil fungere, den har innebygget termostat som stanser på 10c, så med mindre du kun skal brygge lager blir den litt feil. Jeg har en lik denne frostvakten kjøpt på biltema for evig lenge siden. Fungerer fra alt til å holde på 2c ved lagering og cc på vinteren til kettle souring på...
Tilbake
Topp