Spørs vel litt hvilken øl som har vært gjæret først? En skikkelig høy OG øl vil gi en slappere og daffere gjær enn et 1.050OG -brygg, eller har jeg misforstått?
Min metode er å alltid kjøre starter på det jeg høster fra gjæringskaret siden jeg har begrenset kunnskap om gjær. Stort sett bygger...
Jeg bruker med jevne mellomrom litt CIP-film(samme som man bruker på pakninger i cornyfat) rett på koblingen før jeg tar på ball lock. Sikrer enkel kobling hver gang.
https://www.bt.no/byliv/i/pP0z31/bergens-oelhistorie-det-sembske-bryggeri
Artig lesning om litt av ølhistorien i Bergen. Ser det blir nevnt at såkalt krusøl var mest vanlig før lagerøl tok over, krusøl var en overgjæret ale. Noen som har mer informasjon om denne øltypen?
Ikke takk på forhånd, den er et sant mareritt å få på og kan plutselig bestemme seg for å hoppe av falskbunnen ved den minste bevegelse. Men når den sitter på funker den bra
Hei!
https://www.finn.no/recommerce/forsale/item/439591468
100 kr i norbrygg rabatt! Bare ta kontakt med meg på FINN-annonsen og gi meg brukernavnet ditt på Norbrygg, så tar vi det derfra.
Er i Bergen og vil helst ikke sende.
Jeg mesker to- delt, første timen på typisk 65-66 lar jeg vørter stå i ro i meskekjelen. Bruker så herms til å varme opp til 72c under kontinuerlig resirkulering. Ved skylling kjører jeg kontinuerlig resirkulering hele tiden. Har tidligere ikke brukt noe dedikert skyllearm eller manifold dette...
Den som venter osv. Jeg har alltid av magnetrøreren når jeg ikke er tilstede, det da den er hjemmemekket og jeg ikke stoler 100% på egne elektrikerferdigheter. Blir alltid kake på morgenen, men den blander seg fint ut igjen etter 1t eller 2 på røreren.
Jeg har heller aldri hatt problemer med kontaniering etter be-134, men har da hatt litt natige rutiner på vask etterpå. Men hvis zalo er nok er vel hele problemet overdrevet?
Den gjæren er rask og brutal, regn med at det blir noe mer alkohol i brygget enn forventet. Gjæringskaret ditt må også få seg en solid vask, den gjæren inneholder diastecus-bakterien som spiser det meste av sukkeret i vørteren. Hvis det er rester igjen av den blir alt ølet du setter på det...
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.