Nylig innhold av Ronny G

  1. R

    Er på Jakt etter oppskrift på gamle TAU bryggeri øl

    http://www.brewolution.no/2018/02/22/hjemmebryggerkonkurranse-tou-pilsner-klone-og-norsk-pilsner-butikk-klasse/ Her er oppskrift på det vanlige Tau øllet. Du må bare nedskalere litt. [emoji6] Sent fra min SM-A600FN via Tapatalk
  2. R

    Typedefinisjon 1F. NORSK PILS, "Ingen fruktighet" ?

    Kanon. Venter til over helgen og hvis det ikke har blitt napp så gir jeg en lyd. Sent fra min SM-G925F via Tapatalk
  3. R

    Typedefinisjon 1F. NORSK PILS, "Ingen fruktighet" ?

    Takker for forslag. Da må jeg prøve å få en liten pinne av den. Noen som vil selge litt Dahls gjær til en dude på Sandnes? Event hvor mye? Har den noe navn utenom "Dahls" gjær? Sent fra min SM-G925F via Tapatalk
  4. R

    Typedefinisjon 1F. NORSK PILS, "Ingen fruktighet" ?

    Noen som har noen tips på hvilken gjær som kan passe i en "norsk" pils med fruktigheten som type deffinisjonen tilsier? WLP 830/833 blir vel for litt for rene mens WLP800 kan vel lage litt for mye diactyl? Liker godt 830 da... Sent fra min SM-G925F via Tapatalk
  5. R

    Tråden for dumme spørsmål.

    Får fortsatt opp om røde blod celler... [emoji23][emoji23] Skal Google selv og se hva jeg finner ut. [emoji106] Sent fra min SM-G925F via Tapatalk
  6. R

    Tråden for dumme spørsmål.

    Heisan Skulle den linken omhandle info om lagring av øl? Får opp noe om røde blod celler når jeg trykker på linken. Er det bare jeg som får det? Sent fra min SM-G925F via Tapatalk
  7. R

    Tråden for dumme spørsmål.

    Tanken var 1 år men skal smake hver 3mnd. for å følge utviklingen. Den første smakstesten etter 2 uker var ikke noe å rope hurra for men det regnet jeg med også. [emoji1] Kanskje best å la det stå i kjelleren på 13-15gr da.... Sent fra min SM-G925F via Tapatalk
  8. R

    Tråden for dumme spørsmål.

    Noen som har en formening om hvilken temperatur som er best å lagre en (forsøk på) Clone av Westvleteren? Har kjølerom som fatene kan stå i som holder 1-3gr, en kjellertemperatur som holder 13-15gr nå på vinteren og 16-18gr på sommeren. Hva er å foretrekke? Sent fra min SM-G925F via Tapatalk
  9. R

    Tråden for dumme spørsmål.

    Dette blir bare bedre og bedre. [emoji106] Takker for veldig bra ide. Sent fra min SM-G925F via Tapatalk
  10. R

    Tråden for dumme spørsmål.

    Jeg har også tappet vørter på plast flasker tidligere og satt i kjøleskap, men tenkte det var lettere å lage 25l med vørter, gi det ett oppkok i 15-20min for så å tappe det i gjæringskaret og inn i kjøleskapet. Da var tanken å tappe rett fra dunk når jeg skulle lage starter. Til vanlig så tar...
  11. R

    Tråden for dumme spørsmål.

    Kanon. Takker så mye. Sent fra min SM-G925F via Tapatalk
  12. R

    Tråden for dumme spørsmål.

    Til starter? Hvor mye OG vil det gi og må det ikke kokes? Sent fra min SM-G925F via Tapatalk
  13. R

    Tråden for dumme spørsmål.

    Sant nok, tenkte ikke på det. Men nå er det snart skylling og koking så får det bære eller briste. Regner med at jeg får laget 2-3stk 5liters startere før det vil bli surt i så tilfelle. Sent fra min SM-G925F via Tapatalk
  14. R

    Tråden for dumme spørsmål.

    Arrrr... Håpte på en mer lettvint måte å oppbevare på og slippe alle flaskene... Hadde tenkt å koke i 30min også. Tror jeg prøver, kan ikke skje annet enn at jeg må tømme det ut hvis det begynner å bli surt. Takker for svar. Sent fra min SM-G925F via Tapatalk
  15. R

    Tråden for dumme spørsmål.

    Noen som har en formening om det er smart eller ikke å lagre startvørter i gjæringskar og tappe etterhvert som en trenger å lager starter? Vørteren skal stå på kjølerom som holder 2-4gr. Hva er negativt? Ser selv at det kan være enkelt og bare ta ut spannet og tappe rett i EM kolben. Sent fra...
Tilbake
Topp