Vi brygger noen ganger 70 liter. Da er 25 liter av dette vann som vi tilsetter etter koking. Bruker du beersmith og legger inn dette i top up water så tar den høyde for lavere IBU ved høyere OG i vørter og lavere volum til kok. Det vil si st du må ha mer humle.
Vi skal tilsette honning 2 dager inn i primærgjæringen etter anbefalinger fra BYO.
Les mer i denne artikkelen: https://byo.com/stories/item/322-brewing-with-honey
For å få mest aroma fra humlen er det beste å ikke koke den. Den bør steriliseres for å drepe villgjær og enzymer.
Bare gå innom Vinmonopolet. Ved kassene har de vanligvis mange pappkasser som er bare å forsyne seg med. De som er ment for vin eller champagne er de beste;)
Vi bruker en hette tilkoblet en ventilasjonslange/rør i enden har vi montert en baderomsvifte for å auge luft ut. Hetten ligger over kokekjelen og trekker all dampen ut gjennom slangen som ligger ut vinduet
Lagde en Hefeweizen med wlp380 gjæren på 16 grader i 2 uker. Ganske markant men mild banansmak.
Brukte denne artikelen for inspirasjon:
BYO Style Pofile Hefeweizen: https://byo.com/stories/issue/item/2265-german-hefeweizen-style-profile
Vent til du kommer hjem fra ferie og la ølet stå 4-5 dager ekstra.
Åpne lokket og kast humlen oppi.
Tror ikke det er noe vits å bruke hansker:P Bare husk å vask henda som du alltid gjør! :yes:
Hei,
Her er en analyse av hvordan et øl ville ha vært i Ringenes herre.
De foreslår også en oppskrift med Pale malt, amber malt, og røykmalt. Ingen humle, kun brennesle og salvie(evt røsslyng)
Dette vil gi en maltrik øl med krydret og røkt smak.
http://www.maxbeer.org/eng/lord-rings-beer.htm...
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.