Nylig innhold av runet

  1. R

    Valg av vaskemiddel. Hvilke stoffer bør den inneholde?

    Kranen på bryggekjelen (speidel) vasker jeg sjelden. Tapper bare vaskevannet ut gjennom den. Under kok blir stålet så varmt at det kverker alle basselusker i kranen. (innbiller jeg meg).
  2. R

    finest craftclean erfaringer

    Jeg begynte nylig å bruke bryggselvs "Finest Craftclean" til vask av utstyr og flasker. Har alltid benyttet PWB eller Oxi, men disse var pusheren utsolgt for. Det første jeg merket meg var at craftclean skummer ekstremt mye i forhold til de to andre. Det andre, og kanskje det verste var da jeg...
  3. R

    Hjelp! Bittert \Beskt øl

    Hadde det samme problemet med en ipa for litt siden. En besk/bitter ettersmak som satt i ganen i timevis. Var innom flere årsaker som feks oksidert humle, div infeksjoner, men havnet tilslutt på den konklusjonen at det var uttrekk av tanniner fra mesken som var årsaken. Dvs for mye røring i...
  4. R

    uløpsdato på tørrgjær

    Takk. Kjøpte noen pakker gjær i vinter engang som jeg nå ser det står 02/2017 på. Da har Bryggselv solgt meg lovlig gammel gjær...
  5. R

    uløpsdato på tørrgjær

    Er det produksjonsdato eller utløpsdato som står stemplet på fermentis sine tørrgjærpakker?
  6. R

    Usmakssmaking torsdag 22. Juni

    Hei. Har meldt meg på. Tar også med et par flasker ufyselig øl vi kan smake på. :)
  7. R

    Spedel Braumeister Plus 20 liter

    Bare å kaste. Brukte det to ganger. Går tett med en gang. Fint å bruke dersom man ikke vil ha så mye humlepreg på ølet sitt. :)
  8. R

    Spedel Braumeister Plus 20 liter

    Mesken skal vel være mellom ca 2,5-4 L vann pr kilo malt. Ved bruk av ca 5kg på 23L er vel akkurat i øvre grense av hva som er anbefalt. 6kg er godt innafor. Dersom jeg bruker mye malt pleier jeg å redusere vannmengden ligg (ca 20L) for å få litt tykkere mesk. Bruker man lite malt må man passe...
  9. R

    Spedel Braumeister Plus 20 liter

    Temperature vil falle når man har i malt. Man klarer ikke overvinne de fysiske lover selv om man brygger på speidel :) Ca to grader pleier den å falle hos meg. Tempen på sensoren derimot faller ikke noe særlig siden denne står på varmsiden av maltrøret. Måler man tempen i toppen av mesken etter...
  10. R

    Eureka!!

    Har endelig klart å brygge en APA etter egen oppskrift jeg synest er god! Problemet mitt tidligere har vært at humlesmak/aroma har forsvunnet mistenkelig fort og at øl'et har blitt smakløst, tamt ganske fort. En gang ble det litt syrlig smak, men da overdoserte jeg sen-humlen litt. Mulig jeg har...
  11. R

    bitterhumle

    Aha. Akkurat hva jeg trenger. Takk... Aha. Akkurat hva jeg trenger. Takk!
  12. R

    bitterhumle

    Noen som vet om en bitterhumle (høy alfasyre) som har en brukbar hsi? Finner ikke info om hsi på nettsidene til feks bryggselv osv. Tenker å benytte den til generell bitterhumle til alle øltyper.
  13. R

    Koke humle ved tørrhumling?

    Øl som tørrhumles er vel egentlig best ferskt og bør drikkes opp innen 6mnd...
  14. R

    Brett vs tradisjonell gjær

    Hva med flasker man har benyttet til brett/basseluskøl? Må disse ha noen spesialbehandling dersom de skal benyttes til vanlig øl senere?
  15. R

    Safale S-04

    Brukt den en gang. Gjæret nok altfor høyt. 22-23 grader. Ble ikke bra...
Tilbake
Topp