Eureka!!

runet

Norbrygg-medlem
Har endelig klart å brygge en APA etter egen oppskrift jeg synest er god! Problemet mitt tidligere har vært at humlesmak/aroma har forsvunnet mistenkelig fort og at øl'et har blitt smakløst, tamt ganske fort. En gang ble det litt syrlig smak, men da overdoserte jeg sen-humlen litt. Mulig jeg har benyttet litt gammel humle også til tider.
Har gjort noen endringer som jeg aldri har gjort før
1. Flasket uten omstikking for første gang. (doseringssprøyte med sukkerlake).
2. Satt kjølig (les: ut i oslovinternatten) ganske kjapt. (Etter ca en uke karbonering).
Disse to tingene begrenser sannsynligvis litt på oksideringen.
3. Kun en! pose us-05. (Gjæringen gikk saktere enn den pleier. Pleier å være nesten ferdig etter ca 5 dager. Gikk vel ihverfall 8-10 dager nå.)

Suksessoppskriften er som følger (25L):

90% maris otter
10% pale crystal

15g. Magnum 60min
15g. Citra 15min.
15g. Azacca 15min.
15g. Citra 2min.
15g. Azacca 2min.
20g. Citra tørrhumle 5d.
20g. Azacca tørrhumle 5d.

1 pose us-05

Mesket på 66C 80min, 78 10min.
OG=1054
FG=1011.
 
Tilbake
Topp