Nylig innhold av Samuøl

  1. Samuøl

    Speidel 50 plus temperaturfeil

    Det var temperaturføleren :)
  2. Samuøl

    Kveik og gjæring

    Har prøvt meg også (for første gang) på Keik (Voss, Lallemand). 80/20 pilsener/weizen, OG: 55 Oe, i gjærskap på 35 grader. God aktivitet, gikk ned til 38 Oe etter 18timer. Allerede her ble det en visst bittersmak i ølet. Etter 3 dager var gjæringen stortsett ferdig (12 Oe), smaken hadde noe...
  3. Samuøl

    Dekoksjon med Speidel

    Det var lurt!
  4. Samuøl

    Dekoksjon med Speidel

    skjønner, har sjøl BM50, ser ut at jeg må bare prøve!
  5. Samuøl

    Dekoksjon med Speidel

    Takk for rask svar :) Som du skriver, i theorien burde det funker, men er jo alltid spørsmålet om det også funker i praksis ;)
  6. Samuøl

    Dekoksjon med Speidel

    @Knut Inge, fikk du prøvd dette? funker det mtp miminum veskemengden i speidelen, dvs bli det ikke før lite når man ta ut 1/3 del av mesken?
  7. Samuøl

    Speidel 50 plus temperaturfeil

    Hva ble det til slutt? Ny boks? Var temp error kun ved kok ellers når som helst?
  8. Samuøl

    Speidel Braumeister Temp Error

    Gammelt tråd her, men fortsatt aktuelt: Bm 50, andre generasjon, ikke plus (2016 modell tror jeg): Få temp error i kokefasen. Å koble stømmen av for 1-2 min fikser problemet, men etter ca 5min så øker temp plutselig til ca 112 også kommer temp. error melding. Dette skjer kun i kokefasen, ikke i...
  9. Samuøl

    isolert konisk gjærkar, temperaturregulering

    Kveik tåler jo litt mtp temperatur. Er uansett spennt å høre hvordan det funker for deg når du ta det i bruk :)
  10. Samuøl

    isolert konisk gjærkar, temperaturregulering

    Jeg har luksus av egen vannkilde dvs ubegrenset kald vann (3-4 C) som bare renne i bekken om jeg ikke bruke det, dvs jeg tenkte å kjøle med vann fra springen og regulere via solenoid ventil. Men det kunne kanskje tilkobles et varmebad + pumpe parallelt og bruke tilbakeslagsventiler der det...
  11. Samuøl

    isolert konisk gjærkar, temperaturregulering

    Mtp det 500W varmelement, blir det ikke et risiko at det blir mye konsentrert varme i nærheten av elementet som da fører til stresset gjær i det området og dermed usmak? Planlegge du å styre det elementet med inkbird? Er spennt å høre hvordan det kommer å funker for deg!
  12. Samuøl

    isolert konisk gjærkar, temperaturregulering

    Hvilken løsninger bruker folk til å varme opp isolerte dobbelvegg gjærkar? 130L kar i mit tilfelle, se bilde. Står i kjelleren/bryggerom med rund 12C året rund. Det finnes mye mtp kjøling, men finner lite mtp varme. Ser at det finnes en løsning til å både varme og kjøle fra KegKing, men den...
  13. Samuøl

    "rutof's" konisk gjæringskar, fremkalle diazetyl?

    Ikke ment å trekke ned Heineken ;) Bor ved Tromsø, kan evtl sende ei flaske. Kanskje bedre ukarbonert mtp at (u)smaken kommer sterkere frem da? Siste batchen er fortsatt i gjærkaret.
  14. Samuøl

    "rutof's" konisk gjæringskar, fremkalle diazetyl?

    Som jeg skrev, er ikke 100% sikkert :) smaken (og lukten) er litt som gammelt smør. Litt av det finnes i noen billigere kommersielle pils, som f.eks. Heineken
  15. Samuøl

    "rutof's" konisk gjæringskar, fremkalle diazetyl?

    ja, skumfasthet er ok. mtp rengjøring, det er det eneste jeg kommer på mtp at evtl chemiske rester kunne evtl stresse gjæren? Ellers er jo alt identisk med speidel gjærkarene som gir bra øl. hvor få man tak i trinatriumfosfat? Kunne en annen base som NaOH også funker?
Tilbake
Topp