Jeg har en SAGA Captains IPA på gjæring. OG var 1061. Nå er den etter 10 dager på 1008. Antar den er klar til flasking om et par dager. Er det kort tid? I følge bruksanvisningen skal det gå en uke til... Den har stått på kjøkkenet i ca 21 grader siden starten.
Har dette på gjæring nå. Brygget det i fjor og brukte den medfølgende posen til priming (er det rett ord?) før flasking.
Ble ganske dødt øl, såvidt noe brus i det. Noen tips?
Da var det gjort. Badet en saks i kaustisk-soda og klippet opp posen. Brukte saksa etterpå til å klemme ut humlen.
Det spredde seg fint utover og det lukter noe helt annet av boblene fra gjærlåsen nå (i positiv forstand)
Det er en IPA så humle er jo litt vesentlig. Jeg tror jeg steriliserer en saks og klipper opp posen. Er lettere å få tak i noe finmasket å sile med enn humle her jeg bor :)
Posen, som alt annet utstyr brukt ble selvfølgelig nøye sterilisert før bruk.
Det rare er at jeg ikke luktet lunta allerede da, jeg har jo brygget samme settet før og da brukte jeg ikke posen :)
I all min forvirring helte jeg humlen i posen som fulgte med (den som skal tres på heverten ved flasking).
Så nå ligger humlen og flyter rundt i gjærdunken som en stor tepose.
Er dette et stort problem? Er det verdt å ordne opp i?
Nå har jeg flasket denne med den medfølgende druesukkerposen, etter snart tre uker virker det som det er heller liten futt i flaskene. Kjenner det har skjedd litt når jeg klemmer på dem men det er bare såvidt det er bobler i det.
Kan jeg gjøre noe eller må jeg bare akseptere? :)
Kan det være trekk fra vindu som spiller meg et puss da? Termostaten står jo midt i rommet.
Skal måle FG når jeg kommer hjem. Er det bare å flaske hvis det ikke har skjedd noe?
Har samme settet stående til gjæring hjemme. Har stått på kjøkkenbenken 18 døgn i kveld 20-22 grader.
Husker ikke når jeg hadde i humlen (det var dette med notater) :) Den medfølgende posen forstod jeg var til å ha på heverten så humlen ikke kom inn der.
Målte den til litt over 1010 på lørdag...
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.