Nylig innhold av shakudu

  1. S

    Slanger og diverse koblinger

    Hvordan er erfaringen med pumpene? Er de bra? Vurderer selv men jeg er litt skeptisk :)
  2. S

    Tråden for dumme spørsmål.

    Jeg har en SAGA Captains IPA på gjæring. OG var 1061. Nå er den etter 10 dager på 1008. Antar den er klar til flasking om et par dager. Er det kort tid? I følge bruksanvisningen skal det gå en uke til... Den har stått på kjøkkenet i ca 21 grader siden starten.
  3. S

    saga craft beer ipa fra Europris.

    Har dette på gjæring nå. Brygget det i fjor og brukte den medfølgende posen til priming (er det rett ord?) før flasking. Ble ganske dødt øl, såvidt noe brus i det. Noen tips?
  4. S

    Gjorde feil ved humling av SAGA-kit

    Da var det gjort. Badet en saks i kaustisk-soda og klippet opp posen. Brukte saksa etterpå til å klemme ut humlen. Det spredde seg fint utover og det lukter noe helt annet av boblene fra gjærlåsen nå (i positiv forstand)
  5. S

    Gjorde feil ved humling av SAGA-kit

    Det er en IPA så humle er jo litt vesentlig. Jeg tror jeg steriliserer en saks og klipper opp posen. Er lettere å få tak i noe finmasket å sile med enn humle her jeg bor :)
  6. S

    Gjorde feil ved humling av SAGA-kit

    Posen, som alt annet utstyr brukt ble selvfølgelig nøye sterilisert før bruk. Det rare er at jeg ikke luktet lunta allerede da, jeg har jo brygget samme settet før og da brukte jeg ikke posen :)
  7. S

    Gjorde feil ved humling av SAGA-kit

    I all min forvirring helte jeg humlen i posen som fulgte med (den som skal tres på heverten ved flasking). Så nå ligger humlen og flyter rundt i gjærdunken som en stor tepose. Er dette et stort problem? Er det verdt å ordne opp i?
  8. S

    Saga American Pale Ale kit fra Europris

    Tenkte ikke over det engang. Hadde jeg brygget på annet kit uten medfølgende sukker ville jeg nok brukt rundt 140 gram ja...
  9. S

    Saga American Pale Ale kit fra Europris

    Nå har jeg flasket denne med den medfølgende druesukkerposen, etter snart tre uker virker det som det er heller liten futt i flaskene. Kjenner det har skjedd litt når jeg klemmer på dem men det er bare såvidt det er bobler i det. Kan jeg gjøre noe eller må jeg bare akseptere? :)
  10. S

    Vasking, starsan kan droppes?

    "Til glede for nye lesere" kaller de det i Donald :) Jeg lærte hvertfall noe nytt nå.
  11. S

    liming av øl etiketter, noen gode forslag

    Etter tre runder med melk der etikettene bare ramlet rett av hentet jeg en bøtte tapetlim fra kjelleren. Nå sitter det forhåpentligvis :)
  12. S

    Saga American Pale Ale kit fra Europris

    Kan det være trekk fra vindu som spiller meg et puss da? Termostaten står jo midt i rommet. Skal måle FG når jeg kommer hjem. Er det bare å flaske hvis det ikke har skjedd noe?
  13. S

    Saga American Pale Ale kit fra Europris

    Har samme settet stående til gjæring hjemme. Har stått på kjøkkenbenken 18 døgn i kveld 20-22 grader. Husker ikke når jeg hadde i humlen (det var dette med notater) :) Den medfølgende posen forstod jeg var til å ha på heverten så humlen ikke kom inn der. Målte den til litt over 1010 på lørdag...
  14. S

    Skum i gjæringsdunken

    Ligger et tykt lag med skum oppå brygget... Ca 10 dager igjen av gjæringen. Blir dette å forsvinne? Skal det tas bort før man flasker?
Tilbake
Topp