Nei, er sikker på at jeg brukte nok sukker i utgangspunktet. 6gr pl liter. Tenkte også først på ujevn fordeling, men har prøvd flere flasker og alle har vært dårlig karbonert. Derfor jeg lurte på om det kunne være en infeksjon som var årsaken?
Jeg lar nok flaskene stå et par uker til før jeg...
Interessant! Dette må jeg prøve! For ille å måtte tømme ut et ellers brukbart brygg uten å forsøke en redningsaksjon i alle fall!
Takker så mye for tipset! :)
På de siste 5 bryggene mine har jeg gått over fra sukker direkte i flaskene til sukkerlake. Har på alle brukt 6gr pr liter, og dette har blitt bra, bortsett fra ett brygg hvor det nesten ikke har blitt kullsyre i det hele tatt. Det var en blond ale (OG 1063 og FG 1011). Har hatt flaskene stående...
Hadde samme problemet selv for noen brygg siden, men så begynte jeg å bruke en ekstra gjærpakke bare for å være sikker (koster jo ikke mange kronene), og siden da har alle bryggene mine gjæret ned i henhold til oppskriftene.
Oppskriftene har jeg funnet rundt om på nettet, da med antatt OG og FG (bl.a. her inne), så de er vel basert på hva FG ble opprinnelig.
Jeg "må" nok ikke pitche dobbelt opp. (MrMalty anbefalte typisk ca 13g, mens jeg brukte en pakke på 11g) Jeg er bare lei av ølfontener, så istedet for å bruke...
Mine SG målinger var stabile over flere dager, selv om FG ble for høy sammenlignet med oppskriftene, så sånn sett hadde sannsynligvis ikke gjæra mer å gi. Ellers var jeg fanatisk mtp. renhold av flasker og alt annet. Så jeg kan ikke forstå annet enn at problemet enten var infisert sukker, eller...
Har vært innom samme problematikken selv kan man si...
Dette skjedde med tre brygg på rad for min del.. I alle tre brukte jeg litt mindre gjær enn det jeg burde, og FG ble for høy på alle tre, men jeg brukte også sukker (fra samme sukkerpakke) rett i flaskene uten å koke lake, så hva som var...
Høres betryggende ut. Takker så mye! :)
Har aldri smakt denne øltypen før, så er litt spent på hvordan denne blir til slutt. Vørteren smakte interessant, så det finnes kanskje håp om at denne blir "drikkandes" også. :)
Startet mesking på 67 grader, som sank til 66 i løpet av en time.
Har en havrestout med laktose som har stått og gjæret i 2 uker nå.
3600g Pale malt
225g roasted Barley
340g chocolate
225g crystal 40
225g crsytal 120
340g victory
450 Havregryn
500g laktose
(2 pakker safale S-04)
OG var på 1069 og SG nå etter 2 uker var på 1032. Regnet med litt høy FG...
Er temmelig "ny i faget" selv, og har hatt noen brygg jeg har vært så som så fornøyd med av ulike årsaker, så du får ta det jeg sier med en klype salt... ;).
Har så langt prøvd nesten utelukkende på mørkt øl, men lagde en weiss innimellom, og det ble den jeg er mest fornøyd med av ca 10 brygg...
Føler meg ganske sikker på at det er lite gjær som har vært årsaken til den dårlige utgjæringen. Det skal sies at alle de tre bryggene som det ble dårlig utgjæring på har vært med fersk gjær, så det kan vel godt tenkes at det hadde gått greit med litt lite tørrgjær.. Uansett, jeg tok ikke...
Stemmer at SafAle 05 er 11.5, men nottingham er 11.
Har tenkt det samme som deg tidligere, men det var så deprimerende å se godt øl gå i vasken... :noway:
Takk for svar til tre! Må spekulere litt på hva jeg skal gjøre her ser det ut til.. Har vært "uheldig" de siste gangene jeg har brygget med startere, og/eller for lite gjær. Har ikke fått full utgjæring, og etter noen uker på flaskene var de blitt til fine ølfontener når jeg åpnet dem.. Det har...
Tenkte å brygge meg en stout. Tenkte i utgangspunktet å bruke 2 pakker med Nottingham, men fikk bare med en. MrMalty anbefaler å bruke 13 gram, mens pakken med Nottingham er på 11 gram.
Nå har jeg en pakke med Safale 05 liggende også, så spørsmålet mitt er om det vil gå greit å blande disse to...
Såpass ja! Har to poser med ferdigkvernet malt som jeg ikke får gjort noe med på 2-3 uker. Trodde det ble for lenge, men da kan jeg trygt prøve å få laget et par brygg ut av det! :)
Takker så mye for svar Brede!
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.