På de siste 5 bryggene mine har jeg gått over fra sukker direkte i flaskene til sukkerlake. Har på alle brukt 6gr pr liter, og dette har blitt bra, bortsett fra ett brygg hvor det nesten ikke har blitt kullsyre i det hele tatt. Det var en blond ale (OG 1063 og FG 1011). Har hatt flaskene stående i over 2 uker på rundt 18-23 grader og nå 4 dager på 28-30 grader, med det blir fremdeles nesten null kullsyre. (Vet at ølet gjerne kan stå lenger for å bli ferdig karbonert, men her er det altså nesten ingen kullsyre, og det har jeg aldri opplevd før på nesten 3 uker) Forsøkte å vende på flaskene for å "vekke" gjæra, men det hjalp ikke.. Skjønner ikke noe av dette. Kan det være en infeksjon som gjør at det ikke karboneres?
Er det mulig å redde det på noen måte, eller er slaget tapt? Har forresten nettopp kjøpt et fatsett. Kanskje det går an å få ølet over fra flaskene til fat og karbonere på den måten?
Eller hva med å åpne flaskene og ta i mer sukker, vil det ha noe for seg?
Er det mulig å redde det på noen måte, eller er slaget tapt? Har forresten nettopp kjøpt et fatsett. Kanskje det går an å få ølet over fra flaskene til fat og karbonere på den måten?
Eller hva med å åpne flaskene og ta i mer sukker, vil det ha noe for seg?