Nylig innhold av sinkjo

  1. sinkjo

    Tråden for dumme spørsmål.

    Kva er då forskjellen på «meskevann» og «kun mesk»?
  2. sinkjo

    Tråden for dumme spørsmål.

    Det er dags for eit truleg veldig dumt spørsmål. Eg brukar bryggekalkulator.no for vannjustering, men kva er forskjellen på «meskevann» og «kun mesk»? Er det så enkelt som i at «kun mesk»-vannjusteringa skal tilsetjast etter meskinga er i gang, og ikkje i meskevannet i forkant? :)
  3. sinkjo

    Tråden for dumme spørsmål.

    Eg brygger på kjøkenet i dag med bryggemaskina rett ved eit vindauge, og blåser dampen ut med ei ståande vifte. Har fungert bra. Du har nok rett @PetterL – eg skal slå frå meg baderommet som bryggerom. Takk! :)
  4. sinkjo

    Tråden for dumme spørsmål.

    Ante meg at det kunne bli eit problem ja. Eg får nesten berre koble frå brannalarmane og teste eit brygg.
  5. sinkjo

    Tråden for dumme spørsmål.

    Det er musikk i mine øyrer, Rikard. :)
  6. sinkjo

    Tråden for dumme spørsmål.

    Nok eit dumt spørsmål frå meg: me fekk akkurat installert ny baderomsvifte hos oss, og eg fekk ein idè om å flytte bryggeprosessen inn dit av praktiske hensyn. Men spørsmålet er om ei slik vifte har godt av/tåler damp frå vørter? Badet har ikkje vindauge.
  7. sinkjo

    Tråden for dumme spørsmål.

    Takk for svar. Målinga vart lik med trub ja. Her får eg svi for mesketabben. Stout på 4.7 % får fungere.
  8. sinkjo

    Tråden for dumme spørsmål.

    Eg gjorde ei måling no utan trub. Får 1.030. Skuffande. Skulle vere 1.016. Men eg trur eg veit årsaka: det skjedde ein feil med meskinga. Me dobbeltmeska, og andre runden så meska det på 76 grader og sakte nedover den fyrste halvtimen. Kan dette vere årsaka? Det var ein bryggetabbe av oss.
  9. sinkjo

    Tråden for dumme spørsmål.

    Skulle måle FG på stouten (eg sliter med grums opptil krana, eit par sider tilbake i tråden). Er det lurast å bruke heverten her, eller er stouten eit øl som er lett å oksidere? Eg antar for øvrig ei måling med så mykje grums kanskje ikkje vert heilt reell? Det håpar eg i alle fall ikkje...
  10. sinkjo

    Tråden for dumme spørsmål.

    Eg trur absolutt det er eit problem med prosessen ja, blant anna: Ingen humleposer Ingen humlefilter Kjøler med pumpe på, og deretter tapper like etter Det kan vere at eg løyser veldig mykje med å la vørteren stå ein times tid etter nedkjøling, kanskje whirlpoole også. Og eventuelt prøve meg...
  11. sinkjo

    Tråden for dumme spørsmål.

    Eg har akkurat gått bort frå hevert for å forsøke å unngå oksygenet, så vil gjerne få kran til å fungere. Nedkjølinga skjer med pumpe og kjølekappe, så det blir ein del med. Eg skal forsøke å tillegge meg ein time ekstra der det kan få tid til å synke. Dette er standard gjæringsbøtte frå...
  12. sinkjo

    Tråden for dumme spørsmål.

    Den var fiffig. Takk for svar! :)
  13. sinkjo

    Tråden for dumme spørsmål.

    Nokon som har funne ei fin løysing for å unngå at gjærkaka blir med på tappinga slik? Sist så vippa eg bak karet rett før tapping, men gjærkaka låg solid og fast. Det enklaste er kanskje rett og slett berre å be om gjæringskar med hull høgare oppe?
  14. sinkjo

    Tråden for dumme spørsmål.

    Av ulike årsakar så måtte eg no utsette helgas brygg til neste helg – og satte ein gjærstartar i forigårs. Kan den berre stå og surre på magnetrøraren i ei veke til (totalt 9 dagar), eller bør eg overføre den til ein beholder og oppbevare den i kjøleskapet? Freistar naturlegvis mest å la den...
  15. sinkjo

    Fermzilla. Bruk, tips og triks

    Takk for gode svar! Eg har no fått fatt i eit nytt kjøleskap som rommer 30-litersbøtter, men ikkje plass til standard gjærlås i toppen. Vil eg då kunne gjære utan blow-off på "rolige gjærtyper", eller er det alltid fornuftig/nødvendig å ha gjærlås? Ser at ein del skreiv på FB-gruppa at dei...
Topp