Nylig innhold av Sølevann

 1. S

  Weyermann Barke - Nytt malt, noen erfaringer?

  Bruker du syremalt, eller justerer du alt med fosfor? Jeg brukte syremalt før, samt litt fosfor. Men er det nå vits med syremalt når en kan justere med fosfor?
 2. S

  6kW varmeelement - Sikring

  Er det 1 fas eller 3 fas element, høres ut som 3fas? Er det 1 fas så må du jo høyere en 2,5mm2 i kabeltverrsnitt også. Er det 3 elementer som er koblet sammen til et? Høres slik ut da det kan brukes på både 230V og 400V. Disse kobles vanligvis i trekant for 230Volt og stjerne 400Volt. Det er 2...
 3. S

  Tilsettninger i øl

  Synes det er rart gjærnæring ligger på 3 plass i skrivende stund, noe jeg har brukt fra første brygg og trodde alle brukte. Har forstått at det muligens ikke er nødvendig da :)
 4. S

  Brewers clarex øl som skal være hazy

  Jeg har laget weissbier endel før, å da er d paulaner clona som er her på forumet, men jeg har altid flasket. Lager en for ikke lenge siden, denne gangen fatet jeg. Får se hvor lenge det er uklart. Leste et sted hær på forumet at de brukte å snu fatet nå å da, å d funker sikkert. På flaske så...
 5. S

  Brewers clarex øl som skal være hazy

  Ok, da kan jeg bare kjøre på med brewers clarex i alle øl da :) Jeg bruker Whirlfloc til vanlig, men har aldri brukt det i Neipa, weissbier ol, men det er kanskje ikke så farlig likevel da :)
 6. S

  Brewers clarex øl som skal være hazy

  Heisann, Bestite noen varer istad, og slengte med en brewers clarex. Har aldri brukt det før, da øllet bruker å bli klar og fin uansett. Forstår det slik at dette er for å redusere kjøletåke, med en bieffekt redusert gluten. Men jeg tenkte litt på minke gluten i noen brygg. Men hva med øl som...
 7. S

  Cold crash. Co2 flaske konstant koblet til

  Takker for god info, det utgjør sikkert ikke mye :) Blir det så jeg flytter flaska utenfor kjøleskapet er det vel helst for at det er litt trangt der inne :)
 8. S

  Cold crash. Co2 flaske konstant koblet til

  Tenkte mere på selve regulatoren enn flaska. 15-20 graders forandring vil kanskje få den mekaniske reguleringen til å forandre seg, som gjør at det ikke kommer co2 eller for mye. Metaller krymper i kulde og utvider seg i varme, så en skulle tro det kunne påvirke regulatoren noe? Men da du ikke...
 9. S

  Cold crash. Co2 flaske konstant koblet til

  Heisann, Har gjort dette på et par brygg nå, å det funker godt :) Jeg har da hatt co2 flaska i kjøleskapet sammen med gjæringstanken. Da tempen går ned på cold crash, blir vel trykket ut på regulatoren forandret odså vil jeg tro? Har derfor vært å sjekket at det kommer co2 ut av regulatoren...
 10. S

  PLAATO Keg Kickstarter

  Token kom dagen etter hos meg, så det var kjapt. Ser ut som det skal automatisere det framover, og da kommer det vel med en gang.
 11. S

  PLAATO Keg Kickstarter

  Tenkte på det, ha det klart neste gang jeg går tom for gass og veie med alt på.
 12. S

  PLAATO Keg Kickstarter

  Sitter å venter på token nå, satser på den kommer i løpet av morgendagen. Sikkert kjekt til gass også, jeg buker 4 kilos flaske. Måsikkert ha vekta på en tom flaske å sette inn for å få det riktig. Jeg bruker også taplist, men ser det er en fra norge som har laget utgave også.
 13. S

  PLAATO Keg Kickstarter

  Fikk en Plaato idag, gikk greit å legge den inn :) Mulig det er nyere firmware så det er enklere., ser det går å updatere.
 14. S

  Blanding av tørrgjær

  Det er jo en helt vanlig oppskrift, det eneste som er uvanlig er gjærsammensetningen. Jeg har kontroll på resten.
 15. S

  Blanding av tørrgjær

  Ja, oppskriften på Brewfather stammer sikkert derifra :) Ser ut som det er bare å blande og pitche hele greia med en gang, ifølge linken din :) Får nå se hvordan de blir, får ikke tak i en orginal Julius til å sammenlikne uansett :)
Topp